afsinbeyyy
Üye
-
Konu Sahibi
-
Maasinizi duzgun almiyorsaniz niye halen ayni yerde calisiyorsunuz ki? İlla orasi yok sonucta siz öyle zihniyetteki adamlara boyle paylar verirseniz nasil olursa boyle calisanlar buluruz diyorlar. Biraz karsi cikin yahu isten cikinca hic paraniz olmayacagini mi saniyorsunuz. Daha duzgun bulun oyle insanlara karsi gelin calismayin,o zihniyette olanlarla calisilmaz,calisirsanizda siz onlari simartmis olursunuz. Otoriter olun,siz calismazsaniz orada is yapmazsaniz o adaminda isi yurumez. Sabredin daha iyi bir yer bulun ama oyle yerlerde o zihniyette adamlarin yerinde calisipta onlari simartmayin. Parasi yoksada o is yerini kapatsin,borcunu odesin,sonra duzeldigi zaman baslasin. Onlar sizi dusunmuyorsa,siz onlari dusunmeyin boyle zamanlarda[/QUOTE
haklısınız ama iş bulana kadar devam edeceğim iş bulduktan sonra ilkişim çıkmak çıkarsam içerde kalan paramı bir an önce nasıl alabilirim
4857sayılı iş kanununun 24.maddesi II-e gereği istifa edip bütün hak ve alacaklarını talep edebilirsin. İlgili madde sana haklı olarak sözleşmeyi fesh etme imkanı sağlıyor.sigortam gününde yatıyor maaşım 1000 tl ben 12 saat çalışıyorum mesai ile 1650 tl ama sigortamı asgari ücretde yatıyor resepsiyocu olarak görec yapıyorum maaş bandorusuna imza atıyorum en son ocak ayına imza attım
Sevgili Ömer kardeşim, öncelikle işçinin tazminat alabilmesi için işçinin işyerinde tam bir yıl çalışmış olması şartı aranmaktadır. Ayrıca işçi haklı nedenlerden birinden dolayı sözleşmeyi fesh etme, tüm hak ve alacaklarını talep etme hakkına sahiptir. Yani illa patronun kovmasına gerek yok. Bu arkadaşımız dediğim gibi yukarıda belirttiğim madde gereği istifa ederse tüm hak ve alacaklarını talep edebilir. İşveren aksini iddia etmediği sürece olayı mahkemeye taşımaya gerek yoktur. İşveren ödeme yapmayı kabul etmez ise, ödemenin yapılması için bir hesap numarası belirtip, haklı nedenlerden dolayı istifa ettiğine dair noterden ihtar çekmelidir. Bu sayede mahkeme yolu açılmış olacaktır.3 ay'i gecmisse tazminat hakkida oluyor ama patronun cikarmasi lazim ve kafasina gore cikartirsa, tebligat eline ulasmazsa, bundan dolayi da para alinir. Tabi hem isin maasi dusuk hemde is veren istikrarli degil
Yani dogru ama iscide hakkini bilecek,basima gelmisti gecen yil bir yerde calisiyordum sigorta baslangici yapicam diye 1 ay oyaladi ve yapmadi. Bende ciktim isten,sosyal g.kurumuna dilekce verdim birsey cikmadi ama daha farkli birsey cikti,bana sigorta yapmis olsaydi,butun haklarim vs ile ilgili bir kagit imzaalattiracakmis. Zaten kabul etmezdim,neyse ki o yonden cezasini aldi,diger calisanlarin o imzaaladigi kagitlari buldular. Kasada sakli tutuyormusRica ederim oluyor böyle şeyler, kimi zaman kati suretle bildiğimiz bir konu hakkında bile yanılabiliyoruz.Kılıf konusuna gelecek olursak; almadığı maaşlar için eğer bordro imzalamadıysa kısaca kılıf mılıf hikaye. Eğer işverenin elinde işçinin kendi isteğiyle ayrıldığına dair her hangi bir belge ya da ibraname yoksa, iş kanunu son düzenlemelerle butür konularda tamamen işçiden yanadır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?