3.1.3 Sorunu

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
B-A-R-O-N

B-A-R-O-N

Üye
    Konu Sahibi
3.1.3 Sorunu
arkadaslar elimde 3gs bir cihaz var ben bunu bilmeden etmeden 3.1.2 den 3.1.3 yukselttim simdi de 3.1.2 ye dusuremiyorum jb olayi icin bu 3gsler yukseldiginde birdaha dusmuyor mu. yaptigimda bir dakika falan normal oluyormus gibi ilerliyor sonra bu yazi cikiyor the iphone ipone de VaTaN could not be restored. this device isn't eligible for the requested build. yardimci olabilecek olan varmi acaba yada bilgisi olan

cihazim yurtdisi yani kendimde yurt disnada yasiyrum. bilip bilmeden bir halt yedim gitti guzelim jb onu bile yapmak icin nekadar ugrasmistim.

mustafa

mustafa

Üye
arkadaşım 3gs te nasıl olur bilmiyorum ama 3g de önceki versiyona dönebiliyorsun. telefonu dfu moduna alıp 3.1.2 versiyonunu apple ın sitesinden indir itunes 8 i kullanarak yükle. ayrıntılar için googledan arama yapabilirsin. saygılar

B-A-R-O-N

B-A-R-O-N

Üye
    Konu Sahibi
ikinizede verdginiz cevaplardan dolayi cok tesekur ederim evet ikinizin dediginide yaptim daha dogrusu link veren kardes senin dedigini yapamiyorum o kayitli tellefonlar icin diyor 8.itunu kurdum ama yuklemiyor yuklermis gibi oluyor bir dakika falan sonra bu yazi cikiyor the iphone ipone de VaTaN could not be restored. this device isn't eligible for the requested build. 3.1.3 jb yi beklemekten baska cagrem yok sanirim cok arastirdim bugun hic birsey bulamadim.
yinede size cok tesekur ederim yardiminiz icin

Dawn

Dawn

Emekli Yönetici
kardeşş geçmiş olsun ben burda herkesi uyardım her 3.1.3 konusuna yazdım sakın yuklmemyin j.b sorunlu neyse beklemelisin kardeş geohot bağlı adam kafasına eserse yapar

B-A-R-O-N

B-A-R-O-N

Üye
    Konu Sahibi
haklisin Dawn kardes ama ben yeniyim bu iphonede senin yazinida gormedim gorsem yuklermiyim hic nokia kullana kullana yeni cikan surumleriyuklemeye alismisim her yeni suurm eski hatalari kapatir diye yerlesmis kafama bir kere. jb olayinida cok zor yapmistim zaten ne guzelde kullaniyordum jb li jbli cok ta guzel olmustu zevk veriyordu telefon simdi dunden beri kirasim geliyor telefonu.
geohot denilen veletmis daha cani isterse yapiyormus bir yerden okumustum onun canina kalirsak yandik galiba.
baska bir cagrede yok gibi beklemekten bir iki konu buldum onlari deniyorum simdi isalah yapabilirim.

--------------- Ekleme ---------------

simdi de buldugum konuda ki kisiler duzelir diyor yuklersen yuklemeye calisiyorum ama bu hatayi veriyor her seferinde delircem ya valla kiracam birazdan az kaldi. bir fikrin varmi bu asagidaki hata ile kardes

mustafa

mustafa

Üye
tam dfu moduna aldığında hata vermemesi lazım arkadaşım yaaa. 3g de bir çok kez yaptım bunu. v3.1.2 den v2.2 ye çevirmiştim hatta çok iyi hatırlıyorum. bu işlemleri tam yaptın mı dfu moduna almak için

İTUNES açık iphonemizde açık usb takılı olacak power+home tuşlarına birlikte basalım ekran kararınca home tuşunu bırakmadan power 5 sn daha basılı tutup bırakalım home tuşuna basmaya devam edelim taki itunes teli görene kadar görüncede home tuşunuda bırakalım iphone ekranımız siyah fakat itunes teli görüyor olacaktır gerçek DFU mod budur. not:alıntıdır.

--------------- Ekleme ---------------

Öncelikle Notpadi Yönetici olarak çalıştırıyoruz (Sağ Tıkla Yönetici olarak çalıştır) Aç komutunu vererek C:Windows/System32/drivers/etc klasöründeki host dosyasını seç en alt satıra 74.208.10.249 gs.apple.com bu kodu ekle kaydet ve kapat. Daha sonra İphon'u bilgisayar bağla DFU modunda başlat İtunes te Shift+Restore butonuna tıkladığında 3.1.2 ye ait dosyayı göster. bu işlemleri yaptığınızda zaten yüklemeye başlıyor. 1011, 1013, 1015 nolu hataları verirse aldırış etmeyin Tamam deyin geçin 3.1.2 versiyonu yüklenmiş oluyor. Fakat 1601, 1602, 1600 nolu hataları alırsanız DFU modunda tekrar deneyin. İşlem bittikten sonra Ekranda USB kablo işareti çıkıyor. Şimdide Blackrain programını çalıştırarak iphone'u açabilirsiniz. İlk denemede açılmayabiliyor blackrain ile birkaç kere deneyin. Hayırlı uğurlu olsun eski versiyona dönmüş oluyorsunuz.
bu yöntemi bi dene arkadaşım. umarım işine yarar. iphone alabilirsem bende deneyecem bu yöntemi inşallah :D
not:alıntıdır

B-A-R-O-N

B-A-R-O-N

Üye
    Konu Sahibi
mstfckmk kardesim soylediklerini harfiyen yaptim degisen hicbirsey yok yine ayni ariza 1604 veriyor 3 veya 4 dakika ilerliyor sorun yokmus gibi sonra 1604 diyip duruyor ne bela seymis bu ya. galiba 3gsler dusmuyor ne okuduysam yaptim dunden beri 24 kere restore yaptim telefona hic birsey olmuyor 50 yerden 50 sey okuyup denedim hicbiri olmadi pes edecegim bu bu iphonenin cikaracagi guncelemenin ben ta esekarsi misali :)

mustafa

mustafa

Üye
mstfckmk kardesim soylediklerini harfiyen yaptim degisen hicbirsey yok yine ayni ariza 1604 veriyor 3 veya 4 dakika ilerliyor sorun yokmus gibi sonra 1604 diyip duruyor ne bela seymis bu ya. galiba 3gsler dusmuyor ne okuduysam yaptim dunden beri 24 kere restore yaptim telefona hic birsey olmuyor 50 yerden 50 sey okuyup denedim hicbiri olmadi pes edecegim bu bu iphonenin cikaracagi guncelemenin ben ta esekarsi misali :)

:D bence yılma arkadaşım elbette bi yolunu bulur yaparsın. ilk yaptığım zamanlar 3g de bende acayip sinir olmuştum bir gün uyumadığımı bilirim sırf jailbreake yapacağım diye :D araştır bak bulamazsanda o şekilde kullan bakalım biraz elbet çıkacaktır yeni yöntemler. geohot ne güne duruyor :D sinirlenmene gerek yok şükret ki jailbreake yapmak için bir iphone sahibisin. ya o telefonu hiç alamasaydın :D şaka bi yana sakın sinirlenipte kırma telefonu. :D bi gelişme olursa ben sana yazarım. kolay gelsin....

B-A-R-O-N

B-A-R-O-N

Üye
    Konu Sahibi
telkinlerin icin sagol kardesim mstfckmk. yildim vallaya dun oglenden ber ugrasyorum tam 41 defa restore ettim cihazi yeter biktim bekliyecegim artik geohot aganin keyfini :)

Dawn

Dawn

Emekli Yönetici
versiyonları düşürmek mümkün ama baseband ları dusurmek cok zor biri işteir baseband dusmeden cihazı acman söz konusu degil basebandı kararsan zaten 2 ci bir geohot sundur

Dawn

Dawn

Emekli Yönetici
versiyonları düşürmek mümkün ama baseband ları dusurmek cok zor biri işteir baseband dusmeden cihazı acman söz konusu degil basebandı kararsan zaten 2 ci bir geohot sundur

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...