2918 sayılı trfik kanunu (mutlaka okuyun)

Sponsorlu Bağlantılar

M@xWeL

Üye
    Konu Sahibi
2918 sayılı trfik kanunu (mutlaka okuyun)
Trafikkazasi sonucu yaralanan ve hastaneye kaldirilarak tedavi altina alinankazazedelerin, kanuna gore tedavi icin ucret odememesi gerektigibelirtildi.
Tuketiciler Birligi, kazazedelerin haklariyla ilgili bir rapor hazirladi.

Kazasonucu yaralanan ve herhangi bir hastanede tedavi goren kazazedelerinbu tedavileri sonucu hastane tarafindan ucret talep edilemeyecegininbelirtildigi raporda, 2918 Sayili Trafik Kanunu'na gore herhangi birtrafik kazasi sonucu yaralanan kisi en kisa surede hastaneyeyetistirilmek ve gereken tedavinin yapilmasi hukumlerini iceriyor.Yonetmelige gore,hastane acil servisi, kendisine gelen kazazedeninmaddi durumu, sosyal guvencesinin olup olmadigina ve hastaninozelligine bakmadan gereken tedaviyi ve mudahaleyi herhangi bir ucrettalep etmeden yapmak zorunda.

Bu tedavi sonucu olusan masrafin ise Saglik Bakanligi Karayollari
Trafik Doner Sermaye Isletmesi tarafindan karsilanacaginin
belirtildigi rapora gore, vatandaslarin haklarini bilmedigi icin
sorunlar yasandigini ve hastanelerin bu kanundan bihabermis gibi
gozukup vatandastan para talep etmelerinin suc oldugu belirtildi.

Lutfen tanidiginiz herkese iletiniz.
Kazasiz gunler dilegiyle...

bu yazı bana arkadaşımdan mail ile geldi ...

Ozan

Ozan

Admin
Eğer gerçek ise çok yerinde ve gzel bir kanun düzenlemesi ..

ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
Evet, çok güzel bir madde. Ama herhangi bir ücret kısıtlaması var mı, yok mu? Bu önemli, çünkü devlet masraflarını karşıladığı durumların çoğuna kısıt koymuş durumda.

M@xWeL

Üye
    Konu Sahibi
bu konuda netbir bilgim yok bende doğruluğunu öğrenmek için bu konuyu açtım.

researcher

Üye
herkes mi acaba yoksa carparlarsa mı?

SelmanTE

SelmanTE

Üye
bi araştırayım ben. neticeyi yazarım buradan... :oke:

kadriye

kadriye

Üye
çok saol,bildiğimiz iyi oldu.ama burası Türkiye ve byrada herşeyin bi maliyeti var.bence yine çok haksızlıklar yapılır.sayende bi bilgim var,elimden geldiğince etraftakilere iletirim.ne olur ne olmaz değil mi?