23 Nisan 1920 Günü Ne Oldu Da Bayram Kılındı

Sponsorlu Bağlantılar

' KalendeR '

' KalendeR '

Üye
    Konu Sahibi
23 Nisan 1920 Günü Ne Oldu Da Bayram Kılındı
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı


23 Nisan 1920 tarihinde, işgal altındaki Osmanlı İmparatorluğu’nda, Cumhuriyet’e geçişin ilk adımı olan Büyük Millet Meclisi kuruldu. Meclisin kurulması, artık halkın kendi seçtiği yöneticiler tarafından yönetilmesi demekti. Yani ulusun yönetimi tamamen halkın oldu. Ulusal egemenliğin simgesi haline gelen 23 Nisan, 27 Mayıs 1935’te meclisin aldığı bir kararla Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olaraka kabul edildi. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, gelecekte imza atacağı büyük başarılar için, geleceğin büyükleri çocukları önceden, sadece onlara özel bir bayramla ödüllendirdi. Bu nedenle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Atatürk’ün Türk çocuklarına armağan ettiği çok anlamlı bir bayramdır.


Unesco’nun 1979 yılını Çocuk Yılı ilan etmesinin ardından, Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT), bayramın uluslararası kutlanmasına karar verdi. Böylece 23 Nisan, Atatürk’ün Yurtta Barış, Cihanda Barış ilkesini tamamlar nitelikte, Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği olarak da kutlanmaya başlandı.
Her yıl 23 Nisan’da dünyanın tüm ülkelerinden çocuklar Türkiye’ye gelir. Onları Türk çocukları ve aileleri evlerinde misafir ederler. Ülkemize dünyanın her ülkesinden gelen çocuklar, kendi rengarenk geleneksel kıyafetlerini giyer ve kültürlerini paylaşmak için çeşitli gösteriler sunar. Çocukların günü 23 Nisan’da her şey çocukların mutluluğu için hazırlanır. Bütün çocuklar hepimizin kardeş olduğunu ve aslında savaşmak için hiçbir neden olmadığını kanıtlar şekilde beraber oyunlar oynar, dans eder, şarkılar söyler. 23 Nisan gününe özel olarak her yıl bir çocuk Başbakanlık koltuğuna oturur ve Ulusal Sesleniş Konuşması yapar.
Dünyanın başka hiçbir ülkesinde, Dünya üzerindeki bütün çocukları kapsayan böyle güzel bir bayram yoktur!
 
  • Beğen
Tepkiler: Lacrymosa


Lacrymosa

Üye
Yine her ülkeden çocuklar geldi. Çok güzel oldu.
 
' KalendeR '

' KalendeR '

Üye
    Konu Sahibi
Çocuk olmak vardı şimdi sevinir keratalar okullar tatil diye
 
YasirN

YasirN

Üye
bilgi paylaşmı içn saol kardeş :) kardşmn gosterisini izlerken bile kendm gosteri yapıyormuş gbi hssetm gercekten harika gundu :)
 
' KalendeR '

' KalendeR '

Üye
    Konu Sahibi
Rİca ederim,benim kardeşimin de gösterisi vardı,çok güzeldi
 


Üst Alt