23. Hafta Bursaspor – Galatasaray

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
23. Hafta Bursaspor – Galatasaray
Galatasaray Profesyonel Futbol A Takımı, Spor Toto Süper Lig’in 23. hafta maçında Bursaspor ile karşılaşacak. Bursa Atatürk Stadı’ndaki mücadele, 28 Ocak 2012 Cumartesi akşamı, saat 19.00’dan itibaren Lig TV’den naklen yayınlanacak.

Maç: Bursaspor – Galatasaray
Yer: Bursa Atatürk Stadı
Tarih: 28.01.2012 Saat: 19.00
Yayın: Lig TV (Canlı)
İnternet: (Canlı Anlatım)

Spor Toto Süper Lig’de Lider Galatasaray
Spor Toto Süper Lig’in lideri Galatasaray, geride kalan 22 haftanın 15’inde sahadan galip ayrılan tarafta yer aldı. Ligin birinci maç haftasında İstanbul BŞB (0-2) ve sekizinci maç haftasında Gaziantepspor’a (2-4) mağlup olan takımımız, son 14 maçında 11 galibiyet ve üç beraberlik aldı. Fatih Terim’in öğrencileri, toplam 50 puana ulaşarak en yakın rakipleri Fenerbahçe ve Beşiktaş ile arada beşer puanlık fark yarattılar. Galatasaray, dört senelik aranın ardından ilk kez 22. maç haftasında 50 puan barajını yakaladı. Son olarak 2007-2008 sezonunda 22. haftayı 51 puanla geçen takımımız, sezonu şampiyon tamamlamıştı.

En İyi x (Hücum + Savunma + Puan + Averaj) = Galatasaray
Ligde 22 maçta 44 gol atarak karşılaşma başına ortalama 2,0 gol üreten Galatasaray, rakiplerini geride bırakarak en skorer takım oldu. Galatasaray’ın ardından gelen Sivasspor ve Beşiktaş, 37’şer gol attı. Sezon boyunca 36 gol atan Fenerbahçe, dördüncü sırada kaldı. Gençlerbirliği ise 32 defa gol sevinci yaşadı. Takımımız, kalesinde gördüğü 15 golle savunma kategorisinde de liderliği alarak ligde en iyi averaja sahip ekip oldu. Toplamda +29 averajı bulunan Galatasaray, Spor Toto Süper Lig’deki 12 takımın attığı gol sayısından iyi averaj yakaladı. En iyi ikinci averajı yakalayan takım ise Fenerbahçe: +16.

Galatasaray’da 14 Oyuncudan Skor Katkısı
Galatasaray, Süper Lig’in 22. haftasında Ankaragücü’nü 4-0 yendi. Bu maçta Albert Riera ve Yiğit Gökoğlan, bu sezonki ilk gollerini attılar. Yeni transfer Yiğit Gökoğlan, maçın son golüne adını yazdırarak bu sezon Galatasaray’da skora katkı yapan 14. oyuncu oldu. Johan Elmander’in sekiz golle en skorer isim olduğu takımımızda Selçuk İnan ve Milan Baros’un yedişer golü var. Felipe Melo, beş golle bu üç oyuncuyu takip ediyor. Emre Çolak, rakip fileleri üç defa havalandırdı. Engin Baytar, Kazım Kazım, Emmanuel Eboue ve Gökhan Zan, ikişer kez gol sevinci yaşadı. Birer kez skor kâğıdına ismini yazdıranlar ise: Albert Riera, Semih Kaya, Yiğit Gökoğlan, Ceyhun Gülselam ve Sercan Yıldırım.

Kart Ceza Sınırı: Fernando Muslera ve Albert Riera
Süper Lig’de bu sezon 21 maçta Galatasaray kalesini koruyan Fernando Muslera, üç sarı kart gördü. Uruguaylı oyuncu, Bursaspor karşısında sarı kart görmesi hâlinde, 24. haftada oynanacak Medical Park Antalyaspor maçında forma giyemeyecek. Ligdeki ilk golünü 22. haftadaki Ankaragücü mücadelesinde atan Albert Riera da takım arkadaşı gibi sarı kart sınırında yer alan bir diğer oyuncumuz. İkişer sarı kartı olan Engin Baytar ve Selçuk İnan ile altı defa sarı kart gören Tomas Ujfalusi ise muhtemel bir kart sonrası sınıra gelecekler.

Bursaspor: İç Sahada 11 Maçta Dört Galibiyet
Spor Toto Süper Lig’de geride kalan 22 hafta sonunda altı galibiyet, altı beraberlik, sekiz mağlubiyet ve 26 puanla 12. sırada yer alan Bursaspor, sezon boyunca 25 gol atarken kalesinde de aynı sayıda gol gördü. Yeşil-beyazlı ekip, bu sezon evinde oynadığı 11 maçta dört galibiyet ve üç beraberlik elde etti. Süper Lig’de 2009-2010 sezonunu şampiyon olarak tamamladıktan sonra 2010-2011 sezonunda üçüncü olan Bursaspor, 2011-2012 sezonunun 22. haftasını 12. sırada geçti. Teknik direktörlüğünü Ertuğrul Sağlam’ın yaptığı Bursaspor’da en golcü oyuncu, beş defa rakip fileleri havalandıran Pablo Batalla oldu. Ozan İpek ve Tetteh Bangoura ise dörder golle Bursaspor’a katkıda bulundu.

Galatasaray ile Bursaspor 86. Kez
Galatasaray ve Bursaspor, ilk olarak 1967-1968 sezonunda karşılaştı. Ali Sami Yen Stadı’ndaki mücadele, karşılıklı birer golün ardından beraberlikle sona ermişti. İki takım arasındaki en gollü maçlarda ise ortaya çıkan skor ise 5-2 oldu. 1987-1988 sezonunda İstanbul’da ağırladığı rakibini Tanju Çolak (2), Cüneyt Tanman, Cevat Prekazi ve Erhan Önal’ın golleriyle mağlup eden takımımız, 1994-1995 sezonundaki Türkiye Kupası çeyrek final ikinci maçında aynı skorla yenmişti yeşil-beyazlı rakibini.

Galatasaray, 1999-2000 sezonunda ise Ali Sami Yen Stadı’nda Marcio (2), Hakan Şükür, Sergen Yalçın, Ergün Penbe, Ahmet Yıldırım’ın golleriyle 6-0 mağlup ettiği rakibi karşısında lig tarihindeki en farklı galibiyetini almıştı. Takımımız, en farklı yenilgisini 2001-2002 sezonunda Bursa Atatürk Stadı’nda 5-0’lık skorun ardından yaşamıştı. İki ekip arasındaki 85 maçta galibiyet sayılarında üstünlük, 44-20 ile Galatasaray’ın tarafında. Gol sayılarında da takımımızın 140-71’lik avantajı bulunuyor. Sezon başına kadar Bursaspor karşısında son dört maçı kazanamamış olan Galatasaray, Spor Toto Süper Lig’in ilk yarısında rakibini 2-1 yendi. Galibiyetin golleri Johan Elmander ve Milan Baros’tan geldi.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Cevap
0
Görüntüleme
270
Eren Değerli
Cevap
3
Görüntüleme
330
Baydırman


Üst Alt