22 çin askerini kovalayan kore gazimiz

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
StunnerDead

StunnerDead

Üye
    Konu Sahibi
22 çin askerini kovalayan kore gazimiz
Selam arkadaşlar size bulduğum bir yazıyı paylaşmak istiyorum

-1950 Yılındaki Kore Savaşı'na BM'nin Çağrısına Uyarak Yaklaşık 5.000 Asker Göndermiştik. Şimdi Bu Savaşın Nedenlerini, Niye Asker Gönderdiğimizi Ve Savaşta Neler Olduğunu Anlatacak Değilim. O Savaşta Bir Askerin Öyküsü Var Ki, Çok İlginç! Onu Anlatacağım.

Yıl 1952. Aradan 1,5 Yıl Geçmiş Ama Savaş Hala Sürüyor. Koreye Giden Türk Askerleri Bilmediği Düşmanla Savaşıyor. Hem De Anayurtlarından Uzakta Bir Yerde. Mehmetçik Alışmış Kendi Sınırı Ve Yakınında Savaşmaya; Nasıl Savaşsın Deniz Aşırı Bir Yerde?" Diye Düşünenlere Ders Verircesine Ölümüne Çarpışıyor.

Hatta Buna Güney Kore Ve Amerikan Askerleri Dahi Şaşırıyor. İşte, Tam Bu Zamanda Bir Askerin Akılmaz Mücadelesi Ve Delice Hırsı Tarihin Saklı Sayfalarına Yazılıyor.

Kore Topraklarında İlerleyen BM’nin Askerleri, Kore’nin Kuzeyine Doğru Keşif İçin Öncü Bir Birlik Gönderiyor. Öncü Birlik İlerlerken 22 Kızıl Çin Askeri Bunu Görüyor Ve Keşif Birliğine Ateş Açmaya Başlıyor. Keşif Birliğindeki Bir Asker Buna Çok Kızıyor Ve Süngüsünü Takarak 22 Çinli Askere Saldırıyor. 1 Subay Ve 3 Askeri Öldüren Bu Asker Hızını Alamayıp Kaçmak Zorunda Kalan 18 Çinli Askerin De Peşine Düşüyor.


Yıl: 23. Nisan 1959. Kutlamalar Bütün Gün Sürüyor. Kore’de Savaşmış Bir Gazi Askere Amerika’dan Gelen Bir Madalyon Sunuluyor. Törende Amerikan Generali Samuel Vilhems Tarafından Gönderilen Kahramanlık Madalyası Gazimizin Göğsüne Takılıyor. Gazimiz Göğsüne Asılan Bir Madalyonun Gururunu Hissetmeye Çalışıyor. Binlerce İnsan Onu İzliyor Ve Alkışlıyor. Gülümsemeye Çalışıyor Kalabalığa, Ama Beceremiyor, Yüzündeki Çizgilere Kaşlarını Çatarak. Bir Yandan Sürekli Boynunu Sallayarak Tebrikleri Kabul Ediyor.

Oysa, Bu Askerin Aklı Hala Kore’de. Kaçan 18 Düşmanı Nasıl Vuramadım? Diye Hayıflanıyor.

Bu Anların Yaşandığı Yer Giresun. 22 Askeri Tek Başına Kovalayan Gazi Giresun’un Burhaniye Köyünden Necdet Ayhan Çavuş.

Bu İsmi Araştırdığımda Gazimizin Merhum Olduğunu Öğrenirken Biraz İçim Burkuluyor.

Not: Asker Resmi Kore Savaşından Alınmıştır. Necdet Ayhan Çavuş’a Ait Değildir.
 


FeC!

FeC!

Üye
Bu Türk milletininin genel özelliği. Bi hırs yapar valla kimseyi tanımaz. 40 mış 50 miş düşünmeden canını ortaya koyar.
 
StunnerDead

StunnerDead

Üye
    Konu Sahibi
  • Beğen
Tepkiler: MasteLaa
MasteLaa

MasteLaa

Üye
Kardeşim bu konuyu mu demiştin :allalla:
 
  • Beğen
Tepkiler: StunnerDead
NowOrNewer

NowOrNewer

Üye
Bunun şarkısın yapmışlar buyrun.

[video=youtube;glqhhXpyax8]http://www.youtube.com/watch?v=glqhhXpyax8[/video]
 
>Pessimistic.

>Pessimistic.

Üye
"türk"
 
.Kerasus.

.Kerasus.

Üye
Helal olsun hemşerime be :alkis:
 
DaNq3rB0y

DaNq3rB0y

Üye
:tşk:
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Aytaç-01
Cevap
1
Görüntüleme
677
fk555897
DDorlion
Cevap
1
Görüntüleme
876
ozakin70
Haydar
Cevap
1
Görüntüleme
535


Üst Alt