2016'da en çok satan Çinli akıllı telefon üreticileri belli oldu

Sponsorlu Bağlantılar

Kingmortall

Kingmortall

Üye
    Konu Sahibi
2016'da en çok satan Çinli akıllı telefon üreticileri belli oldu
Akıllı telefon pazarı her geçen gün daha da büyürken, 2016'da da bazı firmaların satış rakamları ile yüzü gülerken, bazı firmalar ise kötü sonuçlarla hayal kırıklığı yarattı. Global pazarda ilk sırada şaşırtıcı olmayan bir biçimde yine Samsung'u görüyoruz. Firmanın sadece 2016 son çeyrekte sattığı akıllı telefon sayısı 90 milyon oldu. Ayrıca Apple da iPhone modelleri ile ikinci sırada yer almakta.



Çinli firmalar da 2016'da adlarından söz ettirmeye devam ettiler ve Çin'in en çok satan akıllı telefon üreticilerine dair bir liste de geldi. IHS Technology'nin direktörü Wang Yang tarafından en çok satışı gerçekleştiren ilk 10 firmanın listesi yayınladı.

Listeye baktığımızda Huawei'nin zirvede yer aldığını görüyoruz. Özellikle Huawei, son dönemde sunduğu Mate 9 modelleri ile dikkatleri üzerine çekerken, ayrıcaHonor adındaki alt markası üzerinden de önemli modellerini pazara sunmuştu.Huawei'nin 2016'da elde ettiği akıllı telefon satış rakamı 139 milyon oldu.

Huawei'nin arkasında Oppo geliyor ve bu firma da Selfie odaklı modelleri başta olmak üzere cihazları ile ilgi görmüş ve geçtiğimiz sene 95 milyon akıllı telefon satmıştı. vivo ise 82 milyon ile üçüncü sırada yer alıyor. Oppo, vivo'nun aynı şirket çatısı altında olduğunu da belirtelim.

Daha sonra ise listede dördüncü sırada yer alan isim Xiaomi olmakta. Toplam 58 milyon akıllı telefon satan Xiaomi için 2016 kötü geçen bir sene oldu. Bu firmanın hemen arkasında ise ZTE yer alıyor ve bu firma da 57 milyon akıllı telefon satmış.

Listenin devamında 50 milyon ile Lenovo / Motorola, 34 milyon ile TCL Corp, 28 milyon ile Gionee, 22 milyon ile Meizu ve 19 milyon ile LeEco yer alıyor.
 
  • Beğen
Tepkiler: seyyid70


DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
Sar Değerlerine Dikkat!
 

seyyid70

Üye
Güzel bi konu olmuş Xiaomi almayı düşünüyodum belki bu listeye göre hareket ederim
 
  • Beğen
Tepkiler: Kingmortall

Benzer Konular



Üst Alt