MoonLife01
Üye
2012’nin Kazanını Android
2012’nin Kazanını AndroidMobil cihazlarının satışı özellikle 2012 yılında Hatırlı sayılı bir şekilde arttı. Tablet ve akıllı telefon kategorisinde Android ve iOS’un başı çekmesi onların ciddi bir şekilde büyümelerine neden oldu. Windows buna karşın beklemediği bir gerileme yaşadı. 2012 yılı mobil alandaki değişimin en çok hissedilen yılı oldu. Yıl içinde yapılan araştırmalara bakılırsa özellikle iki trendin çok yükselişe olduğunu görebilirsiniz.Mobil cihazların satışı 2012 senesi içinde ciddi anlamda arttı. Kullanıcılar bilgisayar tercihlerini mobil cihazlarda kullandı. Bu da ister istemez Microsoft, daha doğrusu Windows’u etkiledi. Her ne kadar Windows’un düşüşü dramatik olmazsa da %20’lik bir pazar payındaki düşme gerilemeyi gözler önüne seriyor.Senenin başında yapılan araştırmalarda Windows’un kullanma oranı %70’leri gösteriyorken, sene sonunda bu rakam %45’e düşmesi özellikle Android ve iOS’a yaradı. Bunun en büyük sebebi de alternatif işletim sistemler için yazılan uygulamalarının oldukça fazla çoğalması ve talep görmesi. Özellikle Google’ın Android işletim sistemi Haziran ayından beri doğrusal bir artış gösteriyor. Bunun anlamı, zaten oldukça uygun fiyatlı olan Android cihazlarının tercih edilmesi ve gün geçtikçe kullanıcılar tarafından daha çok benimsenmesi. Kabul gören bu işletim sisteminin hayran kitlesini de her gün arttığını söylemeliyiz.
Alıntı: Scrool.net
2013 yılında dengelerin her an değişmesi söz konusu. Firmaların yapacağı yenilikler pazara ciddi yön vereceği kesin.
2012’nin son günlerine baktığımızda Internete bağlanan Android işletim sistemli cihazların tercih %28.42’ye yükseldiğini Apple iOS’un ise %8.1’de seyrettiğini söylemeliyiz. Mac OS %15.46, Linux %2 ve Windows Phone sadece %0.25’lik bir oranla tercih ediliyor. Bu rakamlar ZDNet’in kendisi için yaptığı bir araştırma. Daha doğrusu web sayfasına giren kullanıcıların hangi işletim sistemini tercih ettiği bir araştıra.Peki Windows’da durum nasıl? ZDNet’in araştırmasına göre Windows’u tercih eden kişilerin oranı %45. Benzer büyk sitelerin de yaptığı araştırmalarda Windows işletim sistemi ciddi anlamda geriliyor. Cnet’in verilerine göre Windows kullanma oranı %80’den %68’e düştü. Gizmodo’da da durum pek farklı değil. Windows’u tercih eden %65’lik kesim, sene sonundaki verilere göre %50 oldu.Yalnız şunu hatırlatmakta fayda var. Microsoft’un Windows 8 işletim sistemi durumu biraz kurtarıyor gibi.Gizmodo’nun Aralık ayındaki verilere bakıldığında %15’lik kayıp Windows 8 sayesinde %7’ye toparlandı.Önümüzdeki sene durumlar çok daha farklı olacağı kesin. Çünkü akıllı telefonlar Tablet ve dizüstü sistemlerinden çok daha fazla tercih edilecekler. Microsoft elbette 2013 yılı için planları hazır. Fakat Windows Phone 8’ın piyasaya geç sürülmesi özellikle Android ve iOS’a karşı pek bir şansı olmadığını birçok kişi düşünüyor. Windows 8’in bu alanda kurtarıcı rolü üstlenip üstlenmeyeceği ise önümüzdeki günler gösterecek.Alıntı: Scrool.net
Haber için