2012'de asgari ücret ne kadar olacak

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
bydexer

bydexer

Üye
    Konu Sahibi
2012'de asgari ücret ne kadar olacak


[h=2]Asgari Ücret Komisyonu 2012 yılının asgari ücretini belirlemek üzere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı toplandı.[/h]
Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk toplantısından sonuç çıkmazken Bakan Çelik asgari ücret ve memur maaş zammıyla ilgili açıklama yaptı.


[h=4]ASGARİ ÜCRET KOMİSYONU TOPLANDI[/h]Asgari ücretle çalışanların gözü kulağı, Ankara'da toplanan komisyondaydı. oranını belirleyecek komisyonun ilk toplantısı sona erdi. İşçi işveren ve hükümet temsilcilerinin bir sonraki buluşması ise 15 Aralık'ta yapılacak.


Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2012 yılının asgari ücretini belirlemek üzere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı toplandı.


15 kişiden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda 5 işçi, 5 işveren ve 5 devlet temsilcisi bulunuyor.


Komisyonda işçi tarafını Türk-İş, işveren tarafını Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu temsil ediyor.


İş Kanunu gereği, ücretlerin asgari düzeyinin komisyon aracılığı ile en geç iki yılda bir belirlenmesi gerekiyor. 2012 yılı programında asgari ücrete yapılacak zamma ilişkin öngörüye göre, asgari ücretin gelecek yılın ocak ve temmuz aylarında yüzde 3 artırılması planlanıyor.


[h=4]Bakan Çelik: Geçim şartları dikkate alınacak[/h]Konuyla ilgili açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, asgari ücretin işçilerin geçim şartlarının gözönünde bulundurularak belirlenmesi gerektiğini vurguladı.


Çelik, "01.01.2012 tarihinde geeçrli olacak asgari ücretin tespiti için komisyon bugün çalışmalarına başladı. Asgari ücret özünde bir sosyal koruma ücreti, mevzuatla da koruma altına alınan bir ücret. Başta işçilerimizin geçim şartları olmak üzere, etkilediği tüm şartların komisyon tarafından dikkate alınarak, çalışma barışına olumlu katkıda bulunacak, ülkemizin şartlarına uygun bir asgari ücretin tespit edilmesini bakan olarak, bakanlık olarak temenni ediyoruz." dedi.


[h=4]Memurlara öngörülenler çereçevesinde yapılacak[/h]Memurların toplu sözleşme süreciyle ilgili sorulara da cevap veren Çelik, şöyle konuştu:


"Toplu sözleşme yeni yıla yetişirse, zaten toplu sözleşme kanun niteliğinde olduğu için o yürürlüğe girecek. Ama yetişmezse bütçe kanunundaki ilgili madde burada bir aksamaya fırsat vermeyecektir. Yine öngörüler çerçevesinde memur maaşlarına gerekli zamlar yapılacaktır."

KAYNAK:
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt