2012 Camilere Rehber Alımı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
2012 Camilere Rehber Alımı
2012 turistik camilere rehber alımı
camilere rehber kadrosu 2012

Tarihi camilere 250 rehber alınacak..
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Mehmet Görmez, tarihi ve turistik camilere 250 rehber kadrosunun açıldığını belirtti. En kısa zamanda sınav yapılacağını ve adayların dini bilgisinin yanı sıra bir veya iki yabancı dil bilmesi gerektiğini söyledi.
İstanbul’daki camii ve mabetleri günde 20 bin turistin ziyaret ettiğini belirten Görmez, turistlerin sadece binanın tarihi ve mimarisiyle ilgili konuları merak etmediklerini, ziyaret edilen yer dini bir mimari ise dini boyutlarıyla da ilgili sorular yönelttiğini ifade etti.

Turistler mihrabın minberin ne anlama geldiğini, mihrabın üzerindeki yazılı olan kitabenin Müslümanlar acısından ne ifade ettiğini, sultan mahfili, hanımlar mahfili ne anlama geldiğini, Müslümanların neden secdeye eğildiğini de merak ediyorlar. Bu yönde de turistlerin yoğun sorular soruyor. Onun için özellikle İstanbul’daki tarihi camilerimizi turizm boyutu ve dini boyutu olmak üzere ikiye ayırdık. Turizm rehberlerimiz elbette birinci kısmını hakkıyla yerine getiriyorlar,dedi.

Dini rehber konusunu ilk olarak Avrupa’da başlattıklarını hatırlatan Görmez sözlerine şöyle devam etti; “Avrupa’daki camileri kiliselerden, okullardan, üniversitelerden her gün gruplar halinde öğrenciler ziyaret etmeye başlamıştı. Arkadaşlarımız bu konuya rehberlik yapmakta zorlandıkları için Avrupa’daki arkadaşlarımız içerisinde sadece Almanya’da 300 cami rehberi yetiştirildi. Bu rehberler gelen insanların sordukları bütün sorulara cevap verdiler.”
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt