2011 Model Otomobiller Yeni modeller İncelemeler Fiyat

Sponsorlu Bağlantılar

haltie

haltie

Üye
    Konu Sahibi
2011 Model Otomobiller Yeni modeller İncelemeler Fiyat



Alfa Romeo Giulietta üç farklı sürüş zevki sunuyor
İtalyan otomobil üreticisi Alfa Romeo’nun kompakt sınıfta yer alan 147 modelinin yerini alacak Alfa Romeo Giulietta, ağustos ayından itibaren yeni model yılıyla birlikte Türkiye’de de satışa sunuldu. 1.4 litrelik 120 ve 170 bg’lik benzinli motor seçeneklerinin yanı sıra 1.6 litre 105 bg ve 2.0 litrelik 170 bg’lik turbo dizel motorlar, Alfa Romeo Giulietta’nın kaslı kaputu altında görev alacak.

Alfa Romeo Giulietta’nın en güçlü motor seçeneğini ise 1.8 litre 235 bg’lik benzinli motor versiyonu oluşturacak. Genel olarak bir “kama”yı andıran profil ile birlikte burun ve arka tasarım yapısına sahip Alfa Romeo Giulietta, ilk etapta keskin birer gözü andıran LED teknolojili ve Gündüz Farı işlevli (DLR) ön farları ve “Trilob” şekilli genetik Alfa ızgarasıyla dikkat çekiyor. Bununla birlikte diğer Alfa Romeo modellerinden farklı olarak kaputtan doğan çizgilerle bütünleşerek ön tamponda adeta bir kalkan gibi konumlandırılan ve Alfa Romeo logosuna da evsahipliği yapan üçgen ızgaraya paralel ön alt hava girişleri de fark yaratan tasarımıyla ön plana çıkıyor. Bir coupeyi andıran tavan ve profil tasarımı ise Alfa Romeo 147 modelinde olduğu gibi C sütununa adeta gizlenerek konumlandırılmış kapı açma kolu efektiyle destekleniyor.





Audi’den 6 yeni model
Doğuş Otomotiv–Audi’nin 2010 yılının geride kalan dönemlerinde, geçtiğimiz günlerde satışına başladığı RS5 modeline ek olarak, ağustos ayında makyajlı TT’yi ve A8 3.0 TDI ve yılın son çeyreğinde de A8 Long ve A7 modellerini pazara sunacak.



149 bin 97 euro’dan başlayan fiyatla satışa sunulan Audi RS5 teknolojisini R8’e gücünü veren V10’dan alan, yüksek devirli, bir V8 motorla donatılmış.





Audi’nin Haziran ayında satışa sunduğu yeni nesil A8 model ailesi, 3.0 litre TDI motor seçeneğiyle genişledi. Yenilikçi teknolojileri ve üstün konforuyla Audi’nin amiral gemisi olan A8’in 3.0 TDI seçeneği, 154 bin 848 Euro’dan başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.





En küçük Audi eylülde geliyor
Audi’nin kompakt sınıfa yeni bir boyut katacak olan modeli A1, eylül ayında Türkiye yollarına çıkıyor. A1, modern bir müşteri kitlesine hitap ediyor: Genç, şehirli, yaşam stili odaklı bir kitle. A1 hem modern bir şehir otomobili hem de aktif yaşam tarzı için hazırlanan sportif, çok yönlü bir araç.





Dünyanın en çevreci motoru Fiat 500 modeliyle geliyor
Fiat Powertrain Technologies (FPT) imzasını taşıyan TwinAir kod adlı yeni motor teknolojisi, kasım ayından itibaren Türkiye’de yerini almaya hazırlanıyor. Fiat CEO’su Lorenzo Sistino tarafından “dünyanın en ekolojik benzinli motoru” olarak tanıtılan TwinAir teknolojili 0.9 cc’lik küçük turbo motor, ilk olarak Fiat 500 modeli ile Türk müşterilerle buluşacak.





Ford Kuga
Bunda hem manuel versiyondaki 136 bg’lik Euro4 motora göre parçalarının yüzde 50’den fazlası yeniden tasarlanmış yeni 140 bg’lik Euro5 motorun hem de PowerShift teknolojisinin katkısı var. Yeni araç, 179 g/km’lik CO2 emisyon seviyesi ile de 2.0L dizel otomatik versiyonlar içinde sınıfının lideri ve en çevreci teknolojiye sahip olanı. Sürüş konforunu arttıran ve sınıf lideri yakıt ekonomisi sunan Kuga PowerShift, müşterilerin alışveriş listelerinde yer alabilecek bir model olmak için 72 bin 900 TL’den başlayan 2011 model yılı fiyatları ile satışta.





Kişiye özel Fiesta
Ford Fiesta ürün gamını kişiye özel tasarımı ile dikkat çeken MyFiesta modeli ile zenginleştirdi. Direksiyondan kumandalı radyo/cd/mp3 çalabilen müzik sistemi, portatif müzikçalar bağlantı soketi, ABS+EBD, sürücü ve yolcu ön hava yastıkları ile donatılan MyFiesta; standart özellikleri arasında yer alan 15” alimünyum alaşım jantlar, ön sis farları, deri direksiyon simidi, hız kontrol sistemi ve karartılmış arka camlarıyla kullanıcısına konfor, güvenlik ve şık tasarımı bir arada sunuyor.

MyFiesta’yı kişiye özel kılan ise, iç döşeme seçenekleri. Sadece 4 gövde renginde üretilen MyFiesta’nın renk uyumu dış gövdeden koltuklara, koltuklardan paspaslara kadar uzanıyor. Beyaz gövdeli MyFiesta gri döşemesiyle, siyah gövdeli MyFiesta turuncu iç döşemesiyle, su yeşili MyFiesta yeşil iç döşemesiyle, elektrik kırmızısı MyFiesta ise kırmızı iç döşemesiyle konfora çarpıcı bir şıklık katıyor. 2011 model MyFiesta’lar; 1.25 benzinli 82 bg, 1.4 benzinli 96 bg A/T, 1.4 TDCi 68 bg motor seçenekleriyle ve ağustos ayına özel 28 bin 810 TL peşin kampanyalı fiyatı ile satışa sunuldu.






Hyundai’nin amiral gemisi Genesis’ten coupe sürprizi
Hyundai Assan, ekim sonunda düzenlenecek Auto Show’da Genesis modelinin Coupe modelini Türk otomobilseverlerin beğenisine sunmayı planlıyor. Hyundai standında 210 bg gücünde 2.0 turbo motorlu Genesis Coupe sergilenmesi




Yenilenen Kia Sportage şimdi daha iddialı
Yeni Kia Sportage, Kia markasının tamamen yenilenen tasarım anlayışının en son temsilcisi olarak pazardaki yerini alıyor Sportage, ağustos ayında, yenilenen yüzü, şık tasarımı, zengin ekipman seviyesiyle, segmentinde referans olma iddiasıyla 42 bin 500 Euro+ 1 bin 147 TL plaka masraflarından oluşan fiyat etiketiyle satışa sunuluyor.




Mitsubishi yeni modellerle iddialı
Temsa Global’in Türkiye Distribütörlüğünü üstlendiği Mitsubishi, yeni modeller atağa geçiyor. Mitsubishi, Lancer Sportback modeli ve kompakt crossover segmentindeki aracı ASX’i kullanıcılarının beğenisine sunuyor Mitsubishi'nin 5 kişilik yeni kompakt crossover’ı ASX, 1.6 MIVEC motoru ve Euro 5 emisyonu ile çevreciliğini korurken ürettiği 117 beygirlik maksimum gücü ve 154 Nm torku ile dikkat çekiyor. Ayrıca ASX ‘Auto Stop&Go’ teknolojisine sahip.

Bu sistem sayesinde ASX doğayı korurken üstün yakıt ekonomisi sunuyor. Yoğun trafikte beklerken veya kırmızı ışıkta durduğunda bu sistem motoru otomatik olarak durduruyor ve yakıt sarfiyatını minimuma indiriyor. 6 vitesli mekanik şanzımanla birlikte bu kombinasyon çevreye duyarlı ve daha verimli bir otomobil vaat ediyor. Sahip olduğu donanımları ile segmentine yeni bir soluk katacak olan ASX; 9 hava yastığı, yokuş kalkış destek sistemi (Hill Start Assist System), ASTC (Aktif stabilite çekiş kontrol sistemi), acil durum stop sinyal sistemi (ESS) ve hız sabitleyici (cruise control) ile güvenirliğini kanıtlıyor.





Mitsubishi Lancer Sedan modelinin ardından önümüzdeki aylarda yollara çıkacak olan Lancer Sportback 1.6 MIVEC motoruyla 100 km'de ortalama 5.9 litrelik yakıt tüketimi ile rakiplerine göre ekonomik olmasının yanı sıra çok güvenli.
Euro N-CAP’ten aldığı 5 yıldız ile güvenliği ispatlanan darbeye karşı güçlendirilmiş RISE gövde yapısıyla Sportback, ASTC, EBD destekli ABS, Fren Destek sistemi ve 9 hava yastığını bir arada sunuyor. Keskin çizgileri ve kaslı yapısı ile de sportifliğini kanıtlayan Sportback’te, ön ızgara çerçevesi ve spoiler standart olarak sunuluyor. Lancer Sportback’i segmentindeki diğer araçlardan ayıran diğer bir özelliği ise çok fonksiyonlu özel tasarım bagajı. Lancer farklı ihtiyaçlar için tasarlanan bagajı ile sürüş keyfinden ödün vermeden daha fazla bagaj hacmi sunuyor.







Nissan’dan yeni bir crossover

Nissan Juke ile sürpriz yapacak

Nissan, Crossover segmentinin yaratıcısı Qashqai’nin ardından yeni bir başarıya daha imza atmaya hazırlanıyor. Markanın yeni Crossover’ı sonbaharda satışa sunulacak.
Nissan, Juke modeliyle Avrupalı kullanıcılara klasik ve geleneksel bir hatcback otomobilin dışında sıradışı bir alternatif sunuyor. Nissan’ın Avrupa’daki Crossover ürün serisinin dördüncü modeli olan araç, markanın bu segmentteki öncülüğünü bir adım öteye taşıyor. Juke, Qashqai, Qashqai+2 ve Note’un üretildiği Avrupa’nın en verimli üretim yapan fabrikalarından biri olan Nissan’ın İngiltere’deki Sunderland tesislerinde üretilecek. Tüketiciler, 2003 senesinde Murano modelinin Amerika pazarında satışa sunulması ile, Crossover konsepti ile ilk kez tanışmışlardı.

Dinamik tasarım ve bir otomobildeki sürüş konforunun füzyonu olan araçlar aynı zamanda 4 çeker sistemi ile donatılmıştı. Buna ek olarak yüksek sürüş pozisyonu ile sürücülerin görüş imkanları çok daha artmıştı. Aynı zamanda kutu şeklinde olan klasik SUV tasarımının dışında olan bu araçlar büyük başarı kazanarak yüksek satış adetlerine ulaşmıştı. 2007 yılında satışa sunulan Nissan Qashqai ile Crossover konsepti ilk kez Avrupa’lı kullanıcılarla tanıştı ve 2.5 yılda yarım milyona yakın kullanıcı Qashqai deneyimini yaşadı.




Nissan’ın ikinci yeniliği ise tamamen yenilenen Micra. Nissan’ın yeni V platformunda tasarlanan Yeni Micra, tam manası ile yeni üretim mühendisliği süreci ile geliştirildi.

Yeni Micra, en az 4 farklı üretim tesisinde üretilmek üzere Japonya’da tasarlanarak test edildi. İlk üretimi Avrupa ve Japonya gibi pazarlarda başlatma geleneğini bozan Nissan, yeni Micra üretimi için Tayland, Hindistan, Meksika ve Çin gibi pazarları seçti. Avrupa’ da satılacak Yeni Micra’ da iki motor seçeneği bulunacak. Araçta, Nissan’ ın yeni nesil 1.2 lt. benzinli motoru görev alacak. Bu motor Note ve Qashqai’ de kullanılan 4 silindirli versiyon baz alınarak yeniden geliştirildi. Yeni motor sübap zamanlama kontrolünü de bünyesinde barındıracak. 80 bg güç üretecek olan bu motor 108 Nm tork üretim değerine sahip olacak.

Sadece 115g/km’ lik bir CO2 emisyon salınımı yapacak. Bu motora ek olarak Nissan, 1.2 lt hacminde 98 bg’lik güç ve 142 Nm tork üretim değerine sahip supercharged bir motoru daha kullanıcıların beğenisine sunacak. Bu motorsa sadece 95g/km’ lik bir emisyon değeriyle salınım yapacak. Stop-start sisteminin de standart sunulacağı bu versiyonda bu sistem sayesinde yüzde 6 daha düşük emisyon değeri yakalanmış olacak.




Opel, 2010 Ekim ayından itibaren üç yeni modelin satışına hazırlanıyor. Bu modellerden biri Insignia’nın Sports Tourer versiyonu. Opel, ilk kez dizel motorlu bir modeli 4 tekerlekten çekiş sistemi ile sunacak. 160 bg gücündeki 2.0 lt dizel motorlu araçta Flexride sürüş kontrol sistemi standart olarak bulunuyor. Flexride; süspansiyon, gaz pedalı ve direksiyon ayarlarının sportiflik ve konfor arasında değiştirilmesini sağlarken, farklı sürüş beklentilerini karşılıyor.
325 bg gücündeki benzinli V6 turbo motora sahip Opel'in en sportif station modeli olan Insignia OPC, sipariş üzerine getirilecek. 201 model yılıyla birlikte Insignia'daki 2.0 CDTi 160 bg 6 ileri manuel motor ECOFlex kalibrasyonu ile birlikte sunuluyor. Opel motor yelpazesinde yer alan tüm ECOFlex motorlarda olduğu gibi bu modelimizde içerisinde barındırdığı bir takım kalibrasyonlar ile (sıkıltırma oranları, alçaltılmış şasi gibi) performansdan ödün vermeden daha az yakıt tüketimi ve daha düşük emisyon değerlerini vaad ediyor.





Peugeot’nun sıra dışı modeli RCZ yola çıktı
Peugeot’nun sıra dışı modeli RCZ, ağustosta Türk otomobilseverlerin beğenisine sunuldu. Sınırlı sayıda satılacak RCZ’nin fiyatı ….. başlıyor. Eylül 2007 tarihinde Frankfurt Otomobil Fuarı’nda konsept olarak sergilenen RCZ, Mart 2008’deki Cenevre Otomobil Fuarı’nda seri üretilecek bir otomobil olarak tanıtıldı. Bu kapsamda RCZ, Peugeot ürün gamının seri dışı ilk modeli oldu.

Atletik, şık ve aerodinamik RCZ’nin tasarımı orijinal bir gövde üzerinde yükselen yeni, uyumlu ve enerjik dengeler sunuyor. Tavanın ve arka camın oluşturduğu çift tümsek ve kemer şeklindeki iki roll bar ile göze çarpan estetik şıklık aracın en vurucu imzasını oluşturuyor. RCZ’nin iç mekanı sürücünün sportif ve seçkin bir ambiyans içine girmesini sağlıyor.




Renault Latitude ile lüks sınıfa giriyor
Renault’nun yeni üst orta sınıf modeli Latitude, ağustos sonundaki Moskova Fuarı’nda gün ışığına çıkacak. Latitude 2010 sonbaharından itibaren öncelikle Asya, Afrika, Rusya, Türkiye, Körfez Ülkeleri, Avustralya ve Meksika’da satışa sunulacak. Renault Latitude Türkiye’de Ocak 2011’de ticarileştirilecek. Renault Latitude şık ve prestijli bir otomobil görüntüsü sergiliyor. Bu yeni model, Renault’nun uluslararası üst orta sınıf ürün arzını zenginleştirecek.
Bu çekici yeni model statüye, kalite hissine ve boyutlarıyla konfora duyarlı olan müşteri kesimini hedefliyor. Dış boyutlarıyla (4.89 m uzunluk, 1.83 m genişlik ve 1.49 m yükseklik), Renault Latitude statüyü ve prestiji simgeliyor. Ön tasarımında, sürüşe duyarlı Bi-Xenon farları radyatör ızgarasını çevreliyor. Kromajlı parçalarla vurgulanan hatları aracın dinamizm ve şıklığını ön plana çıkarıyorlar. Arka tasarımın formu sınıfının en üst düzeyinde bagaj hacmine sahip olduğunun sinyallerini veriyor.
LED teknolojisini kullanan arka stop lambaları Renault Latitude ismini taşıyan kromajlı kaplamayı çerçeveliyor. Bir süre önce Kore pazarında lansmanı yapılan Yeni SM5 bazında geliştirilen Renault Latitude, Renault mühendislik bölümünün bilgi birikimi ve deneyiminden yararlanıyor. Böylece, yeni modelin sürüş konforu ve sessizliği, dengeli şasisi ve performanslı motorları rakipleri karşısında belirleyici unsurlarını oluşturacak. Daha sonra açıklanacak olan donanım listesi araç içinde yeniliklere, yaşam kalitesine ve konfora öncelik verecek. Çift parfüm difüzörlü iki modlu hava iyonizeri, üç bölgeli klima, masaj yapan sürücü koltuğu, Bose Premium ses sistemi, eller serbest Renault kart sistemi, vb. gibi donanımlar yer alacak.






Seat Ibiza ailesi iki modelle genişledi
Ibiza serisi, İspanyol markasının tarihinde büyük isim yapmış versiyonu Cupra ve seriye son olarak katılan Bocanegra modelleriyle genişliyor. Cupra 46 bin TL, Bocanegra ise 47 bin 500 TL tavsiye edilen kampanyalı anahtar teslim liste fiyatı ile satışa sunuluyor.







Dış ve iç tasarımlarıyla dikkat çeken modeller, güçlü motor seçeneği ve zengin donanım seviyeleriyle de segmentlerinde ön plana çıkıyor. DSG’nin 1.4 TSI motorda ilk kez kullanıldığı modeller




Seat Ibiza yelpazesindeki Cupra ve Bocanegra sportif versiyonları birçok ortak unsuru paylaşıyor. İki model de 180 bg güç üreten, ikiz şarjlı 1.4 TSI motorla, direksiyon üzerinden kumanda edilebilen 7 ileri DSG vites kutusu ve herhangi bir ek mekanik elemana gerek kalmadan kendinden bloklu bir differansiyel olarak çalışan elektronik XDS sistemiyle donatılmış.





VW Grubu’nun, segmentinde 1.4 TSI motorunun 7 ileri DSG vites kutusu ile birlikte yer aldığı ilk modelleri olan Ibiza Cupra ve Ibiza Bocanegra, XDS sisteminin ilave edilmesiyle teknolojik olarak da son derece ileride.





Skoda Yeti’de motor seçenekleri çoğalıyor
Skoda Yeti’nin 1.4 TSI motor ve 2.0 TDI 4x4 DSG şanzımanlı modelleri eylül ayının ilk haftasında Türkiye pazarında yerini alacak. Şehir içi günlük kullanımının yanında eğlence otomobili olarak da tasarlanan Yeti, yol kullanımının yanında arazi kullanımında da en yeni sürüş teknik ve özelliklerine olanak veren teknolojiyle donatıldı. Skoda Yeti 4x4 ve 4x2 olarak sunulan çekiş alternatifleri ve her ihtiyaca uygun motor seçenekleri ile de dikkat çekiyor.
Yeti, 1.4 TSI motor ve 2.0 TDI 4x4 DSG şanzımanlı modelleriyle eylül ayının ilk haftasında Türkiye pazarındaki yerini almaya hazırlanıyor. Yeti, tasarımında, sağlam bir arazi aracı karakterine sahip kimliğini korurken, kompakt boyutlarıyla kullanım kolaylığı da sağlıyor. Geniş bagaj hacmi, artırılan güvenlik önlemleri ve başarılı yol tutuşuyla Skoda Yeti güvenliği ve insan yaşamını ön planda tutan bir araç olarak göze çarpıyor. 17 inç tekerlekler ile sportif bir görünüm kazanan araç, panaromik açılır cam tavan sürüş konforunu en üst düzeye taşıyor.






Tata Vista ile sportifleşti
Hintli otomotiv markası Tata, yeni hatchback modeli Vista’yı, otomobil tutkunlarının beğenisine sunuyor. Tata Vista, farklı geniş göz stilli ön farları ile sportif bir ön görünüme sahip. Bu sportif ve şık dizayn; tavana kadar olan arka stoplar ile birleşen yan panelde şekillendirilmiş yüzeylerle harmanlanan güçlü çamurluklar ile öne çıkarılmış.
İsotlar, Vista’yı 2011 yılının ikinci yarısında Türkiye pazarına sunacak. Vista’da, sürücü/yolcu hava yastıkları, ABS gibi temel donanımların yanı sıra yan hava yastıkları ve Elektronik Stabilite Programı bulunan araç, güçlü bir koruma sağlıyor. Araçta kullanılan yüksek kalitede çelik de, sağlamlığını ve dayanıklılığını arttıran unsurlar arasında. Vista’nın benzinli versiyonları, VVT (Değişken Supap Zamanlaması) ve PDA’ya (Port Deaktivasyon Teknolojisi) sahip 1.4 litre benzinli Safire MPFI (çok noktadan yakıt enjeksiyonu) motora sahip.




Tata Vista’nın dizel modelleri ise 1.3 litre Quadra-Jet, 16-supaplı, doğrudan enjeksiyonlu, turboşarjlı, ara soğutmalı common rail dizel motora sahip. Bu yeni nesil motorlar, Hindistan’daki Tata-Fiat ortak girişimi tesisinde üretiliyor. Manuel ve otomatik şanzıman/CVT seçenekleri sunulan araç, sahip olduğu burulma kirişli arka süspansiyon ve üstün alt yapısı ile yol tutuş standartlarını da arttırıyor.
Vista’da; klima, elektrikli camlar, elektrikli ayarlanabilir dış dikiz aynaları ve immobilizerli uzaktan merkezi kilit gibi çok sayıda temel konfor özelliklerinin yanı sıra bazı sürprizler de hazırlanmış: Son yıllardaki Mp3 tutkusu göz önüne alınan araçta, USB Port ile desteklenmiş uzaktan kumandalı double DIN CD çalar sistem, ‘kişiye özel müzik keyfi’ni garanti ediyor.

Ön koltuklar altındaki gözler ise ister bir laptop için ya da farklı eşyalarınız için güvenli ve büyük bir alan yaratıyor. Ön silecekler çalışırken, geri vitesin kullanımında arka sileceklerinde otomatik olarak çalışması gibi kullanım kolaylığı sağlayan birçok yeni düşünce Vista’nın sunduğu ekstra özelliklerden sadece bir kaçı.




Avensis ailesi wagon seçeneğiyle genişledi
Toyota’nın Avrupa’daki amiral gemisi üçüncü nesil Avensis’in Wagon seçeneği pazara sunuldu. Toyota tasarımcıları Avensis Sedan’ın şık çizgilerini koruyarak Avensis Wagon’un arka tasarımına hayat verme yoluna gitti.




Önden arkaya doğru yükselen omuz çizgisi beraberinde dinamizmle şıklığı aynı potada eriten görsel bir şöleni getiriyor. Ön farlarla birlikte başlayan güçlü omuz çizgisi keskinleşerek arka stop grubunun üzerinde bagaj kapağıyla bütünleşiyor. Toyota Avensis Wagon 4765 mm uzunluğu ve 2700 mm dingil mesafesiyle geniş ve konforlu bir yaşam alanı ve 543 litrelik geniş bir






Premium donanım seviyesi ile sunulan Avensis Wagon, 17 inç jantlar, arka park sensörü, sürüşe duyarlı Bi-xenon farlar, yağmur sensörü, far yıkama, entegre sinyalli elektrikli ısıtmalı katlanabilir yan aynalar, çift bölgeli otomatik klima, direksiyondan kumandalı 6’lı CD değiştiricili 11 hoparlörlü MP3/WMA destekli müzik sistemi, Bluetooth, otomatik hız sabitleme, elektrikli ön koltuklar, karartılmış arka ve arka yan camlar, panoramik cam tavan, EBD destekli ABS, Direksiyon destekli araç denge kontrol sistemi VSC+, perdeler de dahil 7 adet hava yastığı, olmak üzere son derece zengin konfor ve güvenlik özelliği barındırıyor.





Ayrıca opsiyonel olarak dokunmatik ve sesle kumanda edilebilen navigasyon sistemi ve arka görüş kamerası sunuluyor. Toyota Avensis Wagon 2.0 lt benzinli ve 2.0 lt D-4D dizel olmak üzere iki motor seçeneğiyle satışa sunuluyor. 152 bg güç üreten ve CVT teknolojisine sahip Multidrive S otomatik şanzımanla birlikte satışa sunulan 2.0 lt Valvematic motorun yakıt tüketimi 7.1 litre ve CO2 salım değeri de 165 g/km iken; Avensis Wagon’da sunulan 2.0 lt D-4D dizel motor seçeneği de 126 bg gücüyle 5.4 lt/100 km ortalama yakıt tüketimi ve 140 g/km’lik CO2 salım değerine sahip. Toyota Avensis Wagon 2.0 Valvematic Multidrive S Premium 85 bin 250 TL ve Toyota Avensis Wagon 2.0 D-4D Premium ise 86 bin 400 TL’lik fiyat etiketiyle satışa sunuluyor.






Volvo yeni modellerle atağa geçiyor
Türkiye’de sadece otomatik şanzımanla sunulan XC60, 205 bg güç üreten 2.4 litrelik D5 dizel ve 285 bg güç üreten 3.0 litrelik T6 benzinli motorlarla satılıyor. 2011 model yılı ile birlikte 203 bg güç üreten 2.0T motor seçeneği ile de satışa sunuldu. Kompakt yapısı ve nispeten düşük silindir hacmine rağmen 203 bg güç üreten bu motor ayrıca daha 1750 d/d’de 300 Nm’lik torka ulaşarak sürücüsüne eşsiz bir sürüş deneyimi vaat ediyor.
XC60 2.0T’nin yeni 2.0 T motor seçeneği sadece satın alma aşamasında değil, ileri teknolojisi sayesinde düşük yakıt tüketimiyle de sürücülere avantaj sunuyor. Aynı zamanda XC60 2011 model yılında R Design dokunuşu ile daha da sportif bir görünüme kavuşacak.






Özellikle gençlerin ilgisini çekecek R Design opsiyonu ile XC60 daha da çekici olacak. XC60’ın 2.0T versiyonu ağustos ayı itibarıyla 98 bin 584 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuldu. Yeni S60 modeli ise eylül sonunda Türkiye’de 2.0T versiyonuyla satışa sunulacak. D3 versiyonu ise ekim ortasında satılmaya başlayacak.






Volvo V60'ın Türkiye lansmanı
İstanbul Auto Show'da yapılacak. V60, yıllık üretim miktarı olan 50 bin otomobilin en az yüzde 90’ı Avrupa’da satılacak. Bir parça daha ekstra yer ve esneklik isteyen ama spor tasarım ve heyecan verici sürüş özelliklerinden en ufak bir ödün vermek istemeyen S60 alıcılarına hitap edecek olan V60, bu anlamda Sportswagon adını da sonuna kadar hak ediyor.
V60’ın kabini sürücü-odaklı ayrıntılar açısından çok zengin ama bütün yolcular için rahat bir mekân sunan beş kişilik bir otomobil olduğu da unutulmamış. 40/20/40-çıkarılabilir arka koltuk ve katlamalı ön yolcu koltuğu, yolcuların ve yükün olağanüstü esnek bir biçimde bir araya getirilmesini mümkün kılıyor. Üç parçalı arka koltukta bulunan arkalıkların her biri çok büyük bir kolaylıkla katlanarak yük için tamamen düz bir zemin yaratıyor.
Yük alanı, mevcut en küçük noktadan bile azami kazanç temin edilecek şekilde tasarlanmış. 1095 mm genişliğindeki bagaj kapağının, yük zemininin altında ve tekerlek yuvalarının arkasında bulunan ekstra alanla birlikte kullanılması verimli bir yük kapasitesinin garanti edilmesi için benimsenmiş sistematik yaklaşıma bir örnektir. Yük alanının kapasitesi 430 litredir. 2011 ocak ayında satışa sunulacak olan V60, S60 ile benzer motor seçeneklerine sahip olacak.



VW Polo’ya GTI takviyesi
Doğuş Otomotiv–VW Binek Araç, 2010 yılının son çeyreğinde Polo GTI ve Yeni Touran modellerini müşterileriyle buluşturacak. Her iki model de İstanbul Autoshow’da ilk kez tüketicilerin beğenisine sunulacak. Ayrıca, geçtiğimiz günlerde dünya lansmanı gerçekleştirilen Yeni Jetta modeli de, 2011 yılının başında Türkiye pazarına sunulacak. Scirocco ve Golf R ile spor araç segmentini domine eden VW Binek Araç’ın efsanesi GTI, yeni bedeniyle yola çıkmaya hazırlanıyor. 1.4 TSI 180 bg’lik motorla sunulacak olan Polo GTI, 7 ileri DSG şanzımana sahip.

15 mm alçaltılmış süspansiyonlar, 17 inç alüminyum alaşımlı jantların yanısıra ESP, yokuş kalkış asistanı standart olarak yer alıyor. VW Binek Araç tarafından pazara sunulacak bir diğer yeni model de Touran; 1.2 TSI, 1.4 TSI ve 1.6 TDI motorlarla sunulacak Yeni Touran ağustos ayından itibaren müşterileriyle buluşacak Bununla birlikte VW Binek Araç 2011 model yılında, halen satışını gerçekleştirdiği modellerinde de yeni konfor seçenekleri de sunuyor; Polo’da deri direksiyon, Golf Comfortline’da 16 inch alaşım jant ve Alcantara deri döşeme, Golf Highline’da led stop farlar standart olarak sunulacak.






9.5 milyon satan Jetta yenilendi Volkswagen’nin ilk olarak 1979 yılında tanıttığı ve 31 yıl içinde ulaştığı 9.5 milyon adet satış rakamıyla önemli bir başarı yakalayan Jetta’nın altıncı nesli, Avrupa’da ilk olarak Türkiye’de satışa sunulacak. Uzunluğu 4644 mm, genişliği 1780 mm, yüksekliği 1453 mm, aks mesafesi ise 2651 metre olan Yeni Jetta aynı zamanda 510 litre gibi son derece büyük hacimli bir bagaja sahip.
Volkswagen’in 1.2 TSI teknolojisine sahip 105 beygir gücündeki motoru, gerçek bir sürüş keyif sunan bir performans sergilerlerken diğer yandan benzinli motorlar için yakıt tüketiminde çarpıcı tasarruf değerleri sağlayarak kullanıcının her türlü ihtiyacına cevap verebiliyor. TSI teknolojisi düşük CO2 emisyon değerleri ile çevreye karşı duyarlı bir duruş sergiliyor.​
 
  • Beğen
Tepkiler: DavidCoulthard, Reşwan, ' ChaKıL ve 5 diğerleri


ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
Audi çok iyi işler yapıyor ama parasını da katlıyor. Bize yakın olmaz hiç.. :)
 
haltie

haltie

Üye
    Konu Sahibi
Audi gerçekten iyi ama dediğin gibi Hasan parası gerçekten fazla passat jetta alınabilecek arabalar bence biraz pahalı tabi onlarda ama normal sürücülerin ihtiyaçlarına tam anlamıyla cevap veriyor.
 

konyarapp

Üye
içlerinden en güzeli Audi serisi Lancer sedan ve WW polo olmuş bence
 
Mobil İletişim

Mobil İletişim

Üye
Ya otoobil deyince akla gelen ilk isim Almanlar oluyor zaten en dandik arabası 30.000tl den başlıyor :D
 
haltie

haltie

Üye
    Konu Sahibi
Ama kalite olarak gerçekten iyiler
 

Anıl Umut

Emekli Yönetici
Ford da gayet iyiymiş.
 
Mobil İletişim

Mobil İletişim

Üye
Ford Amerikan ama :S
 

Anıl Umut

Emekli Yönetici
Biliyorum,aksini iddia etmedim ki.
Fakat çeşitli ülkerelde üretiliyorlar hatta bizim ülkemizde.
 
haltie

haltie

Üye
    Konu Sahibi
Fiorino da çok iyi geldi bana alınabilir :naughty:
 
SnLDnZ

SnLDnZ

Üye
Polo çok şık valla.. :)
 
haltie

haltie

Üye
    Konu Sahibi
aynen ve büyümüş biraz sanki eskisi gibi değil
 
emr-erock

emr-erock

Üye
lencer evo şhark süper ya.bizdede vardı sattık :S
 
5arg0n

5arg0n

Üye
bence de en iyileri audi serisi ve lancer
 
haltie

haltie

Üye
    Konu Sahibi
ahh audi ah ama pahalı araba yapıyorlar.
 
kol@j

kol@j

Üye
mekaniğe gönül bağlanmaz...

--------------- Ekleme ---------------

allah için güzeller...
 
haltie

haltie

Üye
    Konu Sahibi
bazı mekaniklere adamın aşık olası geliyor:ehe
 
corchy

corchy

Üye
audi gibi araba yoq ama nedense opel ws.gibi alman arabalarının iki katı çekiyor neden acaba? merak konusu
 
khytr89

khytr89

Üye
reno ne yapmış öyle yuha ! tamamen çizgisinden uzaklaşmış.marka logosu olmasa bi subaru legacy yada honda accordun yeni modeli sanabilirdim
 


Üst Alt