2011 Eurovision ((((( SÜREKLİ GÜNCEL))))

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
enterebiusvermicularis

enterebiusvermicularis

Üye
    Konu Sahibi
2011 Eurovision ((((( SÜREKLİ GÜNCEL))))
Arkadaşlar sitemizde eurovision ile ilgili çok fazla şeyler olmaması benim gibi eurovision kolik birisini şaşırttı. haydi bakalım elimden geldiğince EUROVİSİON SONG CONTEST ile ilgili bilgileri sizinle paylaşacağım. Şimdiden iyi takipler :oke:

Hadi bakalım başlayalım:

BU ARADA TEŞEKKÜRLERİ VE MESAJLARI UNUTMAYALIM.GÖRÜŞLERİNİZ BENİM İÇİN ÖNEMLİ:oke:

ALMANYA LENA'YI TEKRAR YARIŞMAYA GÖNDERİYOR

YARIŞMANIN TARİHLERİ

Avrupa Yayın Birliği(EBU)'nin Eurovision Şarkı Yarışması ekibi, 2011 evsahibi Almanya'nın daveti üzerine Hamburg'da toplandı.

Toplantıdan yarışmanın Almanya'nın hangi şehrinde düzenleneceğine ilişkin bir açıklama çıkmadı. Ancak artık 2011 Mayıs'ında gerçekleştirilecek 55'inci Eurovision Şarkı Yarışması'nın düzenleneceği tarihler belirlendi:

10 Mayıs 2011 Salı - 2011 Eurovision Şarkı Yarışması 1. Yarıfinal

12 Mayıs 2011 Perşembe - 2011 Eurovision Şarkı Yarışması 2. Yarıfinal

14 Mayıs 2011 Cumartesi - 2011 Eurovision Şarkı Yarışması Büyük Final

Yarışmanın düzenleneceği tarihler, Mayıs sonunda düzenlenecek büyük spor etkinlikleri göz önüne alınarak belirlendi.

Henüz evsahibi şehir dahi açıklanmaış olmamasına rağmen, NDR şimdiden hazırlıklara başlandığını ve yarışma için uzman bir ekip oluşturulduğunu aktardı.

Almanya'nın yarışmayı düzenleyebileceği birçok büyükşehri ve salonları var. Bu büyükşehirlerin arasından yapılacak seçimin Eylül ayında açıklanması bekleniyor.

BU ARADA TEŞEKKÜRLERİ VE MESAJLARI UNUTMAYALIM.GÖRÜŞLERİNİZ BENİM İÇİN ÖNEMLİ:oke:

HOLLANDANIN TEMSİLCİSİ

Gelecek yıl Almanya'da Hollanda'yı 3Js temsil edecek. Hollanda 2011 Eurovision Şarkı Yarışması temsilcisi belli olan ikinci ülke oldu. Sadece birkaç hafta önce Oslo'da ikinci yarıfinalden elenen Sieneke'nin ardından ulusal kanal TROS gelecek yılki sahnelerini hızlıca belirlemek için sıkı çalıştı.

3Js yıl sonuna kadar 5 adet şarkı hazırlayacak. 2011 başında gerçekleştirilecek ulusal seçmeleri Nationaal Songfestival'de %50 halk ve %50 profesyonel jüri oyuyla Almanya'ya gönderilecek şarkı belirlenecek. Grup potansiyel katılımcı şarkılarına son rötuşları vermek için "birkaç prodüktörle çalışmaya oldukça hevesli".

Bir radyo programı esnasında grubun 3 üyesi Jan Dulles, Jaap Kwakman ve Jaap de Witte adaylıklarını ve ülkelerini Eurovision Şarkı Yarışması'nda temsil etme teklifini neden kabul ettiklerini açıkladılar: "Tekrar önemli olan şarkı".

Watermensen albümüyle 2007'de ulusal arenaya çıkan 3Js grubu 2002'de biraraya geldi. Üç albümü ve bazı teklileri Flemenk top-10 listelerine girmeyi başardı.

TROS başkanı Peter Kuipers: "Bu seçimle, köklerimize yakın duruyoruz ve geniş izleyici kitlesinin ilgisini çekiyoruz. 3Js şarkılarını Flemenkçe söyler ancak uluslararası bir melodileri ve onları destekleyecek geniş hayran tabanları var. Bilhassa, onlar mükemmel müzisyenler ve ben gelecek yıl Almanya'da mükemmel iş çıkaracaklarına ikna oldum" açıklamasında bulundu.

Bugün Avusturya Ulusal Kanalı ORF, yaklaşan Eurovision Şarkı Yarışması sezonuyla ilgili bazı planlarını açıkladı. Avrupa'nın gözde Tv şovu'nun 56'ncı edisyonu için temsilcisini seçen ilk ülkeler arasında olabilirler.

AVUSTURYA GERİ DÖNDÜ

Der Standard'ın haberine göre Avusturya 3 yıllık bir boşluktan sonra Eurovision'a geri döndü. Ayrıca haber Avusturya Ulusal Kanalı, ORF, yayın yönetmeni Wolfgang Lorenz tarafından doğrulandı. Avusturya, 2007'den sonra yarışmanın politik olduğu gerekçesiyle çekilmiş, ancak Mayıs ayında komşu ülke Almanya'nın Oslo'dan zaferle dönmesi üzerine yeniden katılımın göz önüne alınacağını bildirmişti.

2007'de Helsinki'de yarışan Eric Papilaya, Get A Life - Get Alive şarkısıyla Avusturya meşalesini taşıyan en son isimdi. Finale çıkmaya hak kazanamamıştı.

Avusturya Kanalı ORF, Almanya'da gerçekleşecek 56'ncı Eurovision Şarkı Yarışması için olası planlarını resmi internet sitelerinde yayımladı.

YARIŞMADA YENİ BİR YÜZ: KÜÇÜK ÜLKE LİHTENYŞTAYN

Küçük ülke Lihtenştayn 2011'de Eurovision Şarkı Yarışması'na girmeyi arzuluyor. Ulusal kanal 1FLTV'nin Başkanı Peter Heeb'in yerel gazete Vaterland Liechtenstein'a yaptığı açıklamada, Avrupa Yayın Birliği'ne üyelik için 1FLTV'nin başvuru yaptığını bildirdi.

Aynı açıklamada: "Herşey planladığımız gibi giderse Lihtenştayn'ın Eurovision Şarkı Yarışması'na ilk katılımı büyük bir seçim yoluyla gerçeleşek" diyen Peter Heeb, Alman kanalları ARD ve ProSieben'ın ülkerine Lena Meyer-Landrut ile birincilik kazandıran 2010 ulusal seçim yöntemi Unser Star Für Oslo(Oslo için yıldızımız)' nun formatını işaret ediyor.
2011 Eurovision Şarkı Yarışması için elemelerin nasıl olacağı henüz belirlenmiş değil, ancak 1FLTV'nin potansiyel partnerlerine bağlı olması muhtemel. Heeb'in açıklamasına göre de adayların Lihtenştayn'dan olmasının zorunlu olmadığı ve değişik kanallar yoluyla seçilmiş 10 adayla büyük bir ulusal finalin planlandığı belirtiliyor.
Lihtenştayn, daha önce Eurovision'a ilk olarak 1969'da Vetty'nin Fransızca "Un beau matin" şarkısı ile başvurmuş; ancak ülkenin kendi televizyon kanalı bulunmadığı ve şarkının ülkenin anadilinde olmadığı gerekçesiyle başvurusu EBU tarafından reddedilmişti.

Ülkenin ikinci başvurusu ise 1976'da Biggi Bachman'ın "Little Cowboy" şarkısıyla yapılmış ancak ülkenin kendi televizyon kanalı olmadığı gerekçesiyle başvuru yine reddedilmişti.

2008'de kurulan 1FLTV, EBU üyelik başvurusunu 2009'da finansal gerekçelerle askıya almıştı.

Lihtenştayn:

Ulusal Kanal: 1FLTV

Başkent: Vaduz

Nüfus: 35,789

Yüzölçümü: 160.475 km²

İnternet alan adı: li

--------------- Ekleme ---------------

ARKADAŞLAR! LÜTFEN GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTİN:oke:

• Beğen
Tepkiler: 19emre
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...