200mw Lazerim kibrit bile yakmıyor yardım

Sponsorlu Bağlantılar

Neisseria.Ps

Neisseria.Ps

Üye
    Konu Sahibi
200mw Lazerim kibrit bile yakmıyor yardım
Arkadaşlar başlıkta belirttiğim gibi 200 mw lazerim kibrit bile yakmıyor ama siyah poşeti çok yakından hemen deliyor. İnternetten IR filtresi ile ilgili birşeyler okudum fakat ayrıntılı bilgi yok. Lazerimin "yakıcılığını" arttırabilir miyim? Lazerin linki:

Neisseria.Ps

Neisseria.Ps

Üye
    Konu Sahibi
Yardım edecek kimse yok mu?!!

ahmetkartal

ahmetkartal

Üye
çakma olabilir tehlikeli bir şey göze filan gelmesin

Neisseria.Ps

Neisseria.Ps

Üye
    Konu Sahibi
çakma olabilir tehlikeli bir şey göze filan gelmesin

Lazeri başkasına kullandırmıyorum zaten ve evden kesinlikle çıkarmıyorum. Umarım sırf mesaj olsun diye yazmamışsındır emin ol lazerin ne olduğu bilmesem o kadar para vermezdim :oke:

SorgulayanAdam

SorgulayanAdam

Üye
sen zaten bilgin var gibi gozukuyor ama ben yine de soyliyim llazer bir isik kaynagindan cikan isigin saga sola dagilmadan tek bir noktaya odaklanmasidir isik kaynagini guclendirebilirsin veya daha rahat bir noktada toplanmasini saglayabilirsin :)

haydaravısyon

haydaravısyon

Üye
Arkadaşlar başlıkta belirttiğim gibi 200 mw lazerim kibrit bile yakmıyor ama siyah poşeti çok yakından hemen deliyor. İnternetten IR filtresi ile ilgili birşeyler okudum fakat ayrıntılı bilgi yok. Lazerimin "yakıcılığını" arttırabilir miyim? Lazerin linki:

neyin peşindesin :hmmm

Neisseria.Ps

Neisseria.Ps

Üye
    Konu Sahibi
neyin peşindesin :hmmm

EMİN OL BU YORUMU OKUDUKTAN SONRA ACAYİP MORALİM BOZULDU!..
Neyse, bari açıklamasını da yapayım:
Babam sınavlardan 4-5 aldığım takdirde belli bir miktar harçlık vereceğini söyledi(her sınav için ayrı ve tüm kardeşlerim de dahil). Dönem sonuna kadar biriktirdiğim para bir kenarda duracağına harcamak istedim ve lazerlere meraklı olduğumdan bu lazeri satın aldım. Almamda hiçbir art niyet yoktu ve zaten evden dışarıya çıkarmıyorum. Bazı arkadaşlarım "pencelere tutuyormusun" gibisinden takıldılar fakat asla öyle bir kötü niyetim olmadı Allah'ın izniyle de olmayacak... HEVES ETTİM KARDEŞİM neden herkez hakkımda kötü düşünüyor?? Ve SorgulayanAdam lazerler hakkında daha önceden geniş bir araştırma yapmıştım ama yorumun için:tşk:

Lütfen yorum yapacak olan arkadaşlar "sorum ile ilgili" yorum yapsınlar...

haydaravısyon

haydaravısyon

Üye
EMİN OL BU YORUMU OKUDUKTAN SONRA ACAYİP MORALİM BOZULDU!..
Neyse, bari açıklamasını da yapayım:
Babam sınavlardan 4-5 aldığım takdirde belli bir miktar harçlık vereceğini söyledi(her sınav için ayrı ve tüm kardeşlerim de dahil). Dönem sonuna kadar biriktirdiğim para bir kenarda duracağına harcamak istedim ve lazerlere meraklı olduğumdan bu lazeri satın aldım. Almamda hiçbir art niyet yoktu ve zaten evden dışarıya çıkarmıyorum. Bazı arkadaşlarım "pencelere tutuyormusun" gibisinden takıldılar fakat asla öyle bir kötü niyetim olmadı Allah'ın izniyle de olmayacak... HEVES ETTİM KARDEŞİM neden herkez hakkımda kötü düşünüyor?? Ve SorgulayanAdam lazerler hakkında daha önceden geniş bir araştırma yapmıştım ama yorumun için:tşk:

Lütfen yorum yapacak olan arkadaşlar "sorum ile ilgili" yorum yapsınlar...

Kimsenin moralini bozmak gibi bir niyetim yok, eleştirilere açık olabilmelisiniz

lazer ile ısı ölçümü yapılıyor

bluetooth gibi lazer ile çok hızlı şekilde veri aktarılıyor başka bir kişi tarafından hacklenmesi önlenmiş oluyor

savaş uçakları normal göz ile görülmeyen lezer ışıgı ile hendi hedefini takip eden güdümlü
füzelere hedef gösteriliyor

lazer ile uzunluk ölçülüyor.

güvenlik sistemlerinde kullanılıyor

siz nerde kullanacaksınız. Lazeri almakta art olmayan niyetiniz nedir :)

ahmetkartal

ahmetkartal

Üye
Kimsenin moralini bozmak gibi bir niyetim yok, eleştirilere açık olabilmelisiniz

lazer ile ısı ölçümü yapılıyor

bluetooth gibi lazer ile çok hızlı şekilde veri aktarılıyor başka bir kişi tarafından hacklenmesi önlenmiş oluyor

savaş uçakları normal göz ile görülmeyen lezer ışıgı ile hendi hedefini takip eden güdümlü
füzelere hedef gösteriliyor

lazer ile uzunluk ölçülüyor.

güvenlik sistemlerinde kullanılıyor

siz nerde kullanacaksınız. Lazeri almakta art olmayan niyetiniz nedir :)

ses iletimide yapılıyor ben evde kolonlar arası yaptım onnumara oldu burda onunla ilgili konu aççam

Neisseria.Ps

Neisseria.Ps

Üye
    Konu Sahibi
:dry: Sıkıcı bir konu olmaya başladı :dry: Benim kullanım amacım eğlenceden ibaret, yeterince açık oldu mu? Ha eğlence deyince sokaktaki kedilerin vücutlarına veya şaka amacıyla arkadaşın gözüne tutar gibi yapmaktan başka yollar da var tabii, bu cümlem de yanlış anlaşılmasın lütfen. Düzgün cevap gelmeyecek gibi konu kapatılsa iyi olur...

Legendary.

Legendary.

Üye
Bir bilgim yok kardeşim :bilmm Arkadaşlar heves etmiş almış neden kötü yorumluyorsunuz ki :hmmm

angry_birdss

angry_birdss

Üye
kardeşim böyle tutunca yakan lazer falan var mi?

muratvemine

muratvemine

Üye
Çakmadır bendeki yakıodu.

Neisseria.Ps

Neisseria.Ps

Üye
    Konu Sahibi
Problem değil artık yakan çeşidi var yakmayan var 100mw "yakıcı" lazer benim aldığımdan daha pahalı olabiliyor mesela.

alisait07

alisait07

Üye
o lazer bir şeyler yakmak için üretilmediğne göre yakmaması normal

Üst Alt