2007'de 2.7 Milyon Kişiye HIV Bulaştı..

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
>>impacter<<

>>impacter<<

Üye
2007'de 2.7 Milyon Kişiye HIV Bulaştı..
Dünyada geçen yıl HIV virüsü taşıyanların sayısının 33 milyon olduğu, bunlardan 2,7 milyonunun virüsü yeni kaptığı, 2 milyon kişinin ise AIDS'ten öldüğü açıklandı.



BM AIDS ile Mücadele Programı'nın yayımladığı raporda, HIV virüsünden korunma çabalarının artması sayesinde geçen yıl salgın durumunda olumlu yönde gelişmeler kaydedildiği, AIDS'li sayısının az da olsa düştüğü belirtildi.

2006'da AIDS hastası sayısının 32,7 olduğu belirtilen raporda, iki yılda AIDS'ten ölenlerinin sayısında da azulma olduğuna, bu sayının 2,2 milyondan 2 milyona düştüğüne dikkat çekildi.

Cesaret verici başka bir noktasının ise virüsü yeni kapanların sayısındaki azalma olduğu kaydedilen raporda, bu sayının 2001'de 3 milyonken geçen yıl 2,7 milyona düştüğü belirtildi.

HIV virüsü taşıyanların yüzde 67'sinin bulunduğu Afrika'da halen AIDS'in ölüm nedenlerinin başında geldiği belirtilirken, bu kıtada kadınların yüzde 60'ının, gençlerin ise 4'te 3'ünün HIV taşıdığına dikkat çekildi.

Virüsü yeni kapanların oranının Çin, Endonezya, Kenya, Mozambik, Papua Yeni Gine, Rusya, Ukrayna, Vietnam, Almanya, Avustralya ve İngiltere gibi ülkelerde artmaya devam ettiği vurgulandı.

Yoksul ve gelişmekte olan ülkelerde yaklaşık 3 milyon kişinin tedavi gördüğü ifade edilirken, Namibya'da tedavi görenlerin oranının 2003'te yüzde 1 iken geçen yıl yüzde 88'e ve Kamboçya'da 2004'te yüzde 14 iken geçen yıl yüzde 67'ye çıktığı kaydedildi.

Raporda, başta Ruanda ve Zimbabve olmak üzere bazı ülkelerde HIV'in bulaşmasını önleme konusunda önemli gelişmeler kaydedildiği de belirtildi.

AIDS hastasının fazla olduğu birçok ülkede gençler arasında prezervatif kullanımının arttığı, Burkina Faso, Kamerun, Etiyopya, Gana, Malavi, Uganda ve Zambiya gibi birçok ülkede de cinsel ilişkiye girme yaşının yükselmesinin cesaret verici bir gelişme olduğu kaydedildi.

HIV pozitif olan hamilelerin yüzde 33'ünün virüsün çocuğa bulaşmaması için koruyucu tedavi gördüğünün belirtildiği raporda, bu oranın 2005'te yüzde 14 olduğu, ayrıca virüsün bulaştığı çocuk sayısının 410 binden 270 bine düştüğü ifade edildi.

Raporda, AIDS'in uzun vadeli bir sorun olduğu ve sürekli mali yardıma gerek duyulduğu vurgulanırken, tedavi görenlerin sayısı arttıkça ve bu kişiler daha uzun süre hayatta kaldıkça AIDS'e ayrılan bütçenin de önümüzdeki yıllarda artırılması gerektiğine dikkat çekildi.
 


schumici

schumici

Üye
madem bu meretten bu kadar şikayetcisiniz ve nasıl bulaşacağınıda biliyosunuz o zaman bulaşmaması için bulaşma sebeplerini hayata geçirmeyin
 

Stradh

Üye
Özellikle Bizim İnsanımız Bana Bişey Olmaz Mantığından Vazgeçmedikçe Dahada Yayılır...
 
Salihyet

Salihyet

Üye
uçkuruna sahip çıkani çin no probleM ;)
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt