20 Yaşında İlköğretim Öğrencisi...

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
dreamboys69

dreamboys69

Üye
    Konu Sahibi
20 Yaşında İlköğretim Öğrencisi...
20 Yaşında İlköğretim Öğrencisi...


20 yaşındaki ilköğretim son sınıf öğrencisi İsmail Çelikkol, hayatta en çok istediği şeylerden birinin okumak olduğunu belirterek, “Okumanın önemini ancak bu yaşta anladım. Tarım işçiliği nedeniyle sürekli okulu yarım bırakmak zorunda kalıyorum. Bu nedenle, yaşıtlarım askere veya üniversiteye giderken, ben hala ilköğretimi bitiremedim” şeklinde konuştu. İsmail Çelikkol'un öğretmenlerinden Harun Şahin de İsmail'in bu yaşta eğitimine devam etme kararının tebrik edilecek bir davranış olduğunu belirtti.
Gayretli bir öğrenci olan İsmail'in derslerinin de iyi olduğunu aktaran Şahin, ancak maddi durumlarının iyi olmaması nedeniyle okulu bırakmak zorunda kalacağını, İsmail ve kardeşlerine sahip çıkılması gerektiğini dile getirdi.
Kardeşlerden 1. sınıfa giden 7 yaşındaki Neslihan ise, okuyarak öğretmen olmak istediğini ifade etti.
Ulubağ Köyü İlköğretim Müdürü Mehmet Karataş, söz konusu 5 çocukla birlikte okulda maddi durumu iyi olmayan yaklaşık 80 öğrencinin şartlı nakit transferinden yararlanması için SYDV'ye başvurduklarını belirtti.
Ancak şimdiye kadar vakıftan cevap gelmediğini ifade eden Karataş, “Okulumuza gelen bütün yardımlardan söz konusu öğrencilerimizin faydalanmasını sağlıyoruz. Öğrencilerimizin bu yıl eğitimlerini aksatmamaları için elimizden geleni yapacağız” dedi.
SYDV yetkilileri ise eleman eksikliği nedeniyle yapılan başvurulara zamanında yetişemediklerini dile getirdiler.

Okumak İçin Yardım Bekliyorlar

Şanlıurfa'da ilköğretime devam eden ve maddi durumları iyi olmadığı için her yıl aileleriyle birlikte mevsimlik tarım işçiliğine giden 5 kardeş, bu yıl da eğitimlerini aksatmamak için yardım bekliyor.
Merkeze bağlı Oğulbey köyünde anneleri ve üvey kardeşleriyle birlikte yaşayan Çelikkol ailesinin Ulubağ Köyü İlköğretim Okulu'na devam eden İsmail (20), Ahmet (14), Ömer (12), Kudret (8) ve Neslihan (7) adlı çocukları, maddi durumlarının iyi olmaması nedeniyle her yıl ilkbahar aylarında aileleriyle birlikte başka il ve ilçelere mevsimlik tarım işçiliğine gidiyor. Bu nedenle eğitimleri aksayan çocuklar, bu yıl da kısa bir süre sonra çalışmak amacıyla aileleriyle Şanlıurfa dışına çıkacakları için eğitimlerine ara vermek durumunda kalacak.
Kardeşlerin üvey ablası Adile Çelikkol, “babasının biri imam nikahlı iki eşinin bulunduğunu, babası ve ilk eşi olan annesinin 2 yıl önce vefat ettiğini” belirtti.
İki anneden 12 kardeşin dünyaya geldiğini, sağlık güvencesi olarak kardeşlerinin yeşil kart sahibi olduğunu, ancak üvey annesi ve en küçük kardeşinin henüz kartlarının bulunmadığını anlatan Çelikkol, vefat eden babalarından kendilerine hiç bir mal varlığının kalmadığını, oturdukları ev ve eşyaların da köy muhtarınca temin edildiğini kaydetti.
Bir kardeşinin 5 ay önce askere gittiğini ifade eden Çelikkol, “Askere gitmeden önce kardeşim gündelik işlerde çalışarak geçimimizi sağlamaya çalışıyordu. Ancak kardeşimin askere gitmesiyle maddi durumumuz çok kötüleşti. Muhtarın ve çevremizdeki insanların yardımıyla geçinmeye çalışıyoruz. 1 ay önce Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına (SYDV) üvey anneme ve kardeşime yeşil kart çıkartmak ve para yardımından faydalanmak için başvurduk. Ancak henüz sonuç alamadık” dedi.
Her yıl tarım işçiliğine gittiklerini ve 5 kardeşini zor koşullarda okula gönderdiklerini dile getiren Çelikkol, “Ben hiç okula gitmedim, cahil kaldım. Ancak bu çocukların okumasını istiyorum. Birkaç gün içinde Şanlıurfa dışına tarım işçiliğine gideceğiz. Bu nedenle çocukları okuldan almak zorunda kalacağız. Tek isteğim hayırseverlerin veya devletin bize yardım ederek, çocukların eğitimine devam etmesini sağlamak” diye konuştu.
 


Fatih[Sag0]HiphoP

Fatih[Sag0]HiphoP

Üye
gülüyimmi :kop:ağlıyımmı:agla
 

fyd_14

Üye
boş ver gül :)
 
kadriye

kadriye

Üye
helal olsun derim.ama çok azmetmesi gerekiyor
 
Yasminozz

Yasminozz

Üye
geç olsunn güç olmasın... ;) ;)
 
yusufucan

yusufucan

Üye
Ne güseLL işte Okusun OkuMaKK güseL biŞiy..
 
Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
heLaL oLsun Cocuga Okusun görecem onu:)
 
neslein

neslein

Üye
okumanın yası yoktur zararın neresinden dönse kardır
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt