1990'da İşlenen Cinayet, 2003'te Verilen İfadeyle, 2010'da Çözüldü

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
X-LifeHard

X-LifeHard

Üye
    Konu Sahibi
1990'da İşlenen Cinayet, 2003'te Verilen İfadeyle, 2010'da Çözüldü

ALMANYA'da 1990 yılında tabanca ile vurularak öldürülen Ahmet Kalkan'ın katil zanlısı Bülent Güçlü, Alman arkadaşı Christian Marin´in 13 yıl sonra yaptığı itirafın üzerinden 6 yıl geçtikten sonra Antalya´da yakalanıp hakim önüne çıkarıldı. Güçlü, ifadesinde suçlamaları kabul etmedi, "Kimin canını yaktıysa o öldürmüştür" dedi. İddiaya göre, Almanya'nın Hamburg Kenti´nde yaşayan ve o tarihte 36 yaşında olan Bülent Güçlü, 29 Mart 1990 tarihinde Türk Kültür Derneği´ne gitti. Burada kağıt oyunu oynadığı ´Boksör´ lakaplı 37 yaşındaki Ahmet Kalkan ile kavga ettikten sonra Alman arkadaşı Christian Marin ile birlikte dernekten ayrıldı. Kalkan, kavganın sabahı sabah saat 07.00 sıralarında derneğin kapısının önünde tabanca ile vurularak öldürüldü. Olayı soruşturan Alman polisi, Bülent Güçlü´nün, cinayetten bir süre önce Kalkan'dan dayak yediğini saptadı. Uyuşturucu bağımlısı olduğu ileri sürelen Güçlü, aynı gün gözaltına alındı.
Ancak Güçlü, delil yetersizliğinden yargı önüne çıkarılamadı ve serbest kaldı. Bülent Güçlü'nün bu olaydan 2 yıl sonra yine Almanya'da arkadaşı Christian Marin ile silahlı bir soygun olayını gerçekleştirdiği iddia edildi. Arkadaşı yakalanıp cezaevine girerken, Güçlü'nün sahte pasaportla Türkiye'ye döndüğü ve yaşamını Antalya'da sürdürmeye başladığı öğrenildi.
Cinayete kurban giden 4 çocuk babası Ahmet Kalkan´ın ağabeyleri Abdurrahman ve Yusuf Kalkan ise bu olayın peşini bırakmadı. Başka bir suçtan tutuklu bulunan ağabey Yusuf Kalkan, JVA Hamburg-Fuhlsbüttel Cezaevi´nde karşılaştığı Christian Marin'i, cinayetle ilgili ifade vermeye ikna etti.
2003 yılında ifade veren Christian Marin, olay gecesini şöyle anlattı;
``Bülent Güçlü ile ben Nobistor'daki Türk Kültür Derneği´nde buluştum. Bülent ile Boksör Ahmet kağıt oynuyorlardı. Oyunu sırasında aralarında kavga çıktı. Ahmet Kalkan, Bülent Güçlü'yü dövdü ve onu küçük düşürdü. Bu kavga ve dövüşten sonra Bülent ve ben Türk Kültür Derneği´nden çıktık. Daha merdivenden inerken, (Das Schwein lage ich um- O domuzu öldüreceğim) gibi bir şey söyledi. Sonra derneği terkettik. Kendisini sürekli yatıştırmaya çalıştım. Fakat, benim tanımadığım birinden
silah temin etmeye kesin kararlıydı. Kendisini bu niyetinden vazgeçirmeye başaramadığım için yanından ayrıldım. Ahmet Kalkan'ın öldürüldüğünü gazeteden okudum. Bülent'i olaydan 3 gün sonra gördüm. Bana da birşey yapacağından korkup, bu konuyu hiç konuşmadım."
Alman polisi Marin´in bu ifadesinden sonra Bülent Güçlü hakkında arama kararı çıkardı. Kırmızı bültenle İnterpol tarafından aranan Güçlü´nün, Türkiye´ye dönüp askerliğini yaptıktan sonra izin kaybettirdiği ortaya çıktı. İnterpol, Güçlü´nün izini bulamazken, 2008 yılı yaz aylarında Abdurrahman ve Yusuf Kalkan kardeşler, evlenerek Antalya'ya yerleşen kızkardeşleri Dürdane Kalkan'ı ziyarete geldiler. Yusuf Kalkan, Işıklar Semtin´nde gezerken bir kafede yıllardan bu yana aradıkları Bülent Güçlü'yü gördü. Güçlü´yü takip eden Yusuf Kalkan, oturduğu evi tespit etti. Durumu Alman polisine bildiren Kalkan kardeşler, uzun bir süre Alman ve Türk polisi arasındaki yazışmaları beklediler. Güçlü, cinayetten tam 20 yıl sonra 28 Mart 2009 tarihinde tutuklandı. Yakalandığı gün suçlamaları kabul etmeyen Güçlü, şu ifadeyi verdi;
``Onu seven hiç kimseyi tanımıyorum. Kimin canını yaktıysa o öldürmüştür. Benim olayla bir alakam yoktur. Lokalda beni yumrukları ile itekledi. Bana kum torbası gibi davrandı. Bende ´Ahmet vuracaksan vur. Beni böyle iteleyip durma´ dedim. Olay günü ben ve maklüt birlikte kumar oynadık. Ben kaybettim. Ancak maktül bana ´Seni affediyorum, para istemiyorum´ dedi. Bende arkadaşım Christian Marin ile lokalden ayrıldım. Onun öldüğünü de sonradan öğrendim.''
Antalya 1´nci Ağır Ceza Mahkemesi´nde devam eden duruşmada, katil zanlısı Bülent Güçlü yine tüm suçlamaları reddetti. Duruşma Almanya'dan gelecek bazı belgeler nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi.

Teslime TOSUN / ANTALYA -DHA

kacaksevgilim

kacaksevgilim

Üye
ohh ne güzel adalet ama bayıldım doğrusu hızına

haltie

haltie

Üye
film olur

kacaksevgilim

kacaksevgilim

Üye
ayneen güzel bir film senaryoosu olurmuş almanyada başlayan ve Türkiyeye uzanan bir cinayetin öyküsü
araya bir güzel aşk ihtiras sıkıştırdık mı döneriz köşeyi budur abisi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...