150 Pakistan askeri çığ altında

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
150 Pakistan askeri çığ altında
Pakistan, çığ düşmesi sonucu 150 askerin çığ altında kaldığını duyurdu
07.04.2012 10:58


Pakistan televizyonları, Hindistan sınırındaki Siaçen dağında, çığ düşmesi sonucu 150 kadar askerin kar altında kaldığını duyurdu.
Televizyon kanalları, askerlerin durumu hakkında bilgi edinilemediğini belirtti.
Ordu sözcüsü Tümgeneral Athar Abbas ise açıklamasında, "Yerel saatle 06.00 sularında çığ düşmesi sonucu bir askeri merkezin karlara gömüldüğünü, 100'den fazla askeri personelin binada mahsur kaldığını" söyledi. Abbas, ölü veya yaralı olup olmadığı konusunda bilgi vermedi.
GERİLİM NOKTASISiaçen, Kaşmir bölgesinin kuzeyinde kalıyor. Müslüman nüfusun yoğunlukta olduğu Kaşmir bölgesi, iki ülkenin 1947'de İngiltere'den bağımsızlıklarını kazandığı günden bu yana üç savaşın yaşanmasına neden oldu.
Sayıları 10 ile 20 bini bulan Hintli ve Pakistanlı askeri birlikler, 1984'ten bu yana Siaçen dağının yer aldığı Karakoram alanında karşılıklı olarak mevzilenmiş durumda.
Siaçen'in, her iki ordunun cephesi arasında kalan bölgesi, deniz seviyesinden yaklaşık altı bin metre yükseklikte. Askeri uzmanlar bölgenin yerleşime olanaksız olduğunu ifade ederken, bugüne kadar çığ düşmesi soncu ölenlerin sayısı çatışmalarda ölenleri geçmiş durumda. ensonhaber
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt