15/09/11 - Ve Mutlu Son . Symbian Anna 22.14 DE + 24.1 TR navifirmde + Ovi'de arkadaşlar :)

LORİEN

Üye
ben de telefonu kendinden güncelledim iki gün oldu normal c7 beyaz oro falan değil

yarın c6 01 imi satıp experia neo alcam belle güncellemesi gelse bile android e benzeyecek nasıl olsa

debug06

Üye
arkadaşlar ben TÜrkiye için anna çıktı yukledim gibi konu açanlardan sıkıldım

bu forum için içler acısı bi durum
milllet kendine sövdirmeye bayılıyor.
Symbian Anna'yı Ovi'den Yükledim %100 Türkçe Video Eklendi

konusuna yeter dedim küfürü bastım isteyen banlar umrumda bile değil.
artık yeter böyle konu açanlara engel olmazsanız olacağı budur..

hepinize başarılar mutlu kalın

Türkçe Anna'nın gelmesine nerden baksanız daha 1 hafta var.
Olur olmaz konu açarak yada çıktı v.s gibi yorumlar yaparak milleti galeyana getirmeyin.
Adamın telefonu yabancı ülke kodlu, çıkmış burda ben yükledim türkçesini diye yorum yapıyor.
Yorumlara 1 hafta mola lütfen...

Anna Türkçe'sinin çıkması, Nokia Türkiye'ye bağlı Nokia'nın merkezine değil.
Her zaman olduğu gibi bizimkiler test ve uyarlamalarda gecikmişler, o yüzden bütün dünyaya göre 3 hafta yada 1 ay sonra sahip olacağız Anna'ya...
Hikayenin özeti bu.
Kısmetse Eylül'ün 2. haftası bitirirler, gerçek türkçe Anna yüklenir, herkes rahat eder.

anna güncellemesi önemli değil gibi ama symbian belle güzele benzio (:

debug06

Üye

bunu bence ''Symbian Anna'yı Ovi'den Yükledim %100 Türkçe Video Eklendi'' konusunda yazarmısın adam öyle bi idda ediyoki
insanlar bide kanmış cevap yazıyor...

bende kimse kusura bakmasın anna bacı sövdüm söverim

debug06

Birilerine sövmeyi kendine hakmı görüyorsun ? Biri tutup annene ağıza alınmayacak şeyler söylese bundan memnun olur musun?

düzenleme: uçurdular iyi oldu

debug06

Birilerine sövmeyi kendine hakmı görüyorsun ? Biri tutup annene ağıza alınmayacak şeyler söylese bundan memnun olur musun?

düzenleme: uçurdular iyi oldu

evet haklısın arkadaşım nedense insan oğlu kendisine yapılmasını istemediyi şeyleri bir başkasına yapıyor ama şekilde görüldüyü gibi zararı hep kendisine oluyor

den1905

Üye
gerçekten beklendiği gibi eylül ayını buldu bu güncelleme 20'sinden sonra gelecek diye bazı kişileri yanıltmış olabilirim hepsinden özür dilerim ama gerçekten nokia kurbanı olduk. Nokia çalışanlarınında kandırılmış olabileceği düşüncesi aslında pek hafife alınacak şey değil telefonda insanlara verilen tarihler kafalarda soru işaretleri bırakıyor.

_ardaa

Üye
Nokia çalışanlarının verdiği tarihler aslında çalışanların kendi tahminleri çünkü onlarında eline net bir bilgi yok, henüz neden çıkmadığı sorusuna gelince işte bence orası biraz karışık ama bana kalırsa satış politikası yeni gelen Anna yüklü cihazlar sanırım Türkiye'de henüz satışa sunulmadı yada sunulamadı o yüzden güncelleme sunulmuyor olabilir yoksa bir sorun yada test aşamasında olduğu koca bir yalan, bu arada güncellemeyi sunacak olanda Nokia Türkiye değil Avrupadır güncelleme hazır bekletiliyor hangi ülkelere çıktığını çıkacağını takip etmek isteyen Nokia Avrupa tartışma panosunda girip yazılım güncelleme forumunu takip edebilirler Nokia çalışanı her yeni çıkan ülkeleri konu olarak ekliyor.

güncellemenin çıktığı ülkelerde anna yüklü telefonlar satışa çıkmışmı? Benim aklıma gelmedi değil bu olay biliyormusunuz ulan dedim kendi kendime hem anna güncellemesi çıkıyor hemde anna yüklü telefonlar baktım anna yüklü telefonların piyasadaki telefonlardan bir farkı yok anna olmasından başka bu telefonlar piyasaya çıkmadan bu güncelleme gelmez çünkü nokianın düşüncesi bukadar adam salakmı bir güncelleme için telefon değiştirsin nasıl olsa elimdeki telefona gelecek aynı özellik diye bizi sallıyorlar

Nokia Avrupa sitesini fazlasıyla yakından takip ediyorum şüphen olmasın arkadaşım.
Söylediğin forumda Nokia çalışanı özellikle belirtti, Anna güncellemesinin çıkışı "yerel karara bağlı olduğundan" net bir tarih veremem dedi.
Güncellemeyi servera Avrupa mı yükler Türkiye mi yükler bilinmez ama gecikme Nokia Türkiye'den kaynaklanıyor.

Uyumluluk testleri konusuna gelince; o konuda da yetkililere inanmak zorunda kalıyoruz.
Avrupa sitesinde Nokia çalışanı, bazı ülkelerde yerel temsilcilerin, operatörlerle yakın ilişki içinde uyum sorunları üzerinde çalıştıklarını ve Eylül ayı içerisinde güncellemeyi yayınlayabileceklerini söylemişti.
Forumda yapılan yorumlara göre, Nokia Türkiye'yi arayan bir kaç kişi de bu uyumluluk testlerinde sıkıntı olduğu yönünde cevaplar almış.
O yüzden söylenenlerin doğru olduğunu kabul etmek zorundayız, ama yalansa ve sırf pazarlama stratejiyse de sonuç değişmiyor.
Şimdilik Eylül'ün 2. haftası çıkma ihtimali ağırlık kazandı.
Nokia Türkiye sabah işbaşı yapacak. Eğer sorun uyumluluksa ve onu haftasonuna kadar çözerlerse, önümüzdeki hafta Anna'yı OVİ'ye verebilirler.
Ama bekletme nedeni stratejiyse, yetkililerin insafına kalıyoruz.

Bekleyip göreceğiz artık.

Bence böylesi daha iyi çünkü; symbian belle 3. ceyregın basında guncellemeye cıkıcak aynı dönemde 600-700-701 modelleride cıkmıs olucak biz Anna yı yukledıkten 2 hafta sonra bellenın cıkması süper... Tabii Nokia Türkiye ne zaman cıkarır orası ???????

_ardaa

Üye
Uyumluluk testi hikaye geçsin bunları, Avrupa için çıkartılan Anna bizdeki operatörlerde uyum sorunu yapmıyor da Türkiye için çıkartılacak Anna mı uyum sorunu yapıyormuş? o operatörler olayı bence şöyle Turkcell Vodafone gibi gsm operatörleri telefon da satıyor ama kendi sattıkları telefonlar kendilerine özel yani içlerinde operatöre ait uygulamalar vs şeyler oluyor ve açılırken kendi logoları falan çıkıyor belki bunları henüz bizimkiler başaramamışlardır yoksa uyum sorunu falan yok olsa forumda Avrupa yada Almanya Anna'sı yükleyenlerin telefonlarında şebeke sorunu olurdu adamla çatır çatır kullanıyor Anna'yı hemde Türkçe.

Bence tamamen satış stratejisi başka birşey değil yada yukarı da yazdığım şekilde bir operatör sorunu vardır, yoksa işletim sistemi yeniden yazılmadı ki yazılalı seneler oluyor sadece güncelleme bu operatör uyum sorunu olması imkansız, sen windows'u güncellediğinde tüm dahili aygıtları tekrar tanıtıyor musun? tanıtmıyorsun elbette bu da aynı şey.