13 niye Uğursuz...

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
red_dragon_70

red_dragon_70

Üye
    Konu Sahibi
13 niye Uğursuz...
13 rakamının uğursuzluğuna bütün Hristiyan dünyası inanır. Ancak Müslümanların 13’ten korkması için bir inanır. Ancak Müslümanların 13’ten korkması için bir sebep yoktur. Aksine onlar için hep iyi olaylara vesile olmuş bir rakamdır…
Peki Hristiyan dünyası 13’ten neden korkar? Hatta çoğu evlerine 13 numarasını vermez… Uçaklarda 13. koltuk sırası yoktur. Apartmanlarda, otellerde 13. kat ya 12 A' dır ya da 14 'tür. 13 numaralı oda yoktur.

İşte bu fobinin nedenleri;

Genel olarak bu inancın, Hz. İsa'nın meşhur son yemeğindeki havarilerin sayısından kaynaklandığı sanılır. Hz. İsa’nın bir cuma günü çarmıha gerilmesinden önceki son yemeğinde toplam 13 kişi bulunuyordu; İsa ve 12 Havari.

Bu nedenle Hıristiyanlarda akşam yemeğinde 13 kişi bir araya gelirse bunlardan birinin başına bir felaket geleceğine inanılır. Sonraları 13 sayısını çağrıştıran bu sayının içinde geçtiği her şey lanetli, kötü, korkunç olarak nitelendirilmeye başlandı.

Uğursuzluğun diğer sebepleri ise şöyle anlatılıyor:
İbraniler’e göre 13 sayısının uğursuz olmasının nedeni İbrani alfabesinin 13’üncü harfinin “mavet” (ölüm) sözcüğünün ilk harfi olan “m” olmasıydı. Hammurabi kanunları listesinde de 13 sayısı atlanmıştı.

İskandinav mitolojisinde, İskandinav tanrılarının en kötülerinden olan Loki, Valhalla’daki oniki kişilik bir şölene davetsiz olarak gitmişti. 13’üncü kişi olarak gittiğinde, gözyaşı tanrısı olarak da anılan, adının anlamı “Muzaffer” olan, yakışıklı ve adil Baldr’ın ölümüne yol açtığından, bu sayı uğursuz olarak anılmaktaydı.
13 Ekim 1307 Cuma günü, Fransa Kralı Philippe ile Papa Clemens’in işbirliği sonucu Tapınak Şövalyeleri’nin çoğu tutuklanıp idam edilmişti.
13 sayısının uğursuzluğuna duyulan inancın kökeninde bir yıl içinde ayın 13 kez dolunay olarak gözükmesinin yattığını söyleyenler de vardır.

ünlü katiller Jack the Ripper, Charles Manson, Jeffrey Dahmer, Theodore Bundy ve Albert de Salvo’nun adları 13 harften oluşur

Ancak Müslümanların 13 sayısının uğursuzluğuna inanmaları çok yersizdir.

Hatta 13 müslümanlar için uğurlu bile sayılabilir…

Hz. Muhammed 571 senesinde doğmuştur. 5+7+1=13

İstanbul 29 Mayıs 1453 Salı günü Türkler tarafından fethedilmiştir. 1453 tarihinin rakamlarının toplamı (1 + 4 + 5 + 3 =13) "on üç" eder.

Selahattin Eyyubi Haçlı seferlerinin on üçüncüsünde, onları kesin bir yenilgiye uğratmıştır...
 


Salihyet

Salihyet

Üye
uğursuz mu ? :) :naughty:
 
qurbuz

qurbuz

Üye
benim uğurlu sayım 13
 
@slantürk

@slantürk

Üye
ben uğursuz olduğuna inanamıyoorum
 
leiche

leiche

Emekli Yönetici
yaw garibanlarn imparaorluğu yıkıldı ya o yüzden
yoksa allahın günleri niye uğursuz olsun yaw :)
 

Anıl Umut

Emekli Yönetici
benim şehir kısmım 13 dikkat ederseniz :ehe
 
Mustafa Furkan

Mustafa Furkan

Üye
Çok Saçma Bir BatıL İnanç.. Herhangi Bir Rakamı "Uğursuz" Saymak İçin ÇeşitLi BahaneLer BuLabiLiriz.. Bkz. Bir HoLLywood FiLmi "23 Numara" (Jim Carrey)..


Ayrıca İmzamı Seviyorum :D
 
keremerson

keremerson

Üye
Çok saçma... MSinal'ın dediği gibi batıl bi inanç ve saçma
 
XMEN_43

XMEN_43

Üye
uyduruyorlarr
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Cevap
0
Görüntüleme
547
hikmet366
Cevap
0
Görüntüleme
631
hikmet366
viktoreznov
Cevap
10
Görüntüleme
1K
greenmile


Üst Alt