12 Haziran 2011 Seçim Saatleri

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
12 Haziran 2011 Seçim Saatleri
12 Haziran 2011 Seçim Saatleri, 12 Haziran 2011 Seçim Saati, 12 Haziran 2011 ne zaman oy kullanılacak, 12 Haziran 2011 oy kullanma saati, 12 Haziran 2011 Seçim
Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 12 Haziran’da yapılacak seçimlerde oy verme saatlerini açıkladı. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde oy verme işlemi saat 07.00′de başlayıp 16.00′da sona erecek. Kurulun kararına göre, oy verme işlemi batı bölgelerde ise sabah saat 08.00′de başlayacak akşam saat 17.00′de bitecek.
YSK, kararında 298 Sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun’un oy verme süresi başlıklı 89. maddesinde, “Oy verme günü, saat sekizden on yediye kadar geçecek zaman, oy verme süresidir. Ancak, saat on yediye geldiği halde, sandık başında oylarını vermek üzere bekleyen seçmenler, başkan tarafından sayıldıktan sonra sıra ile oylarını kullanırlar.” ifadesini hatırlattı.

Oy verme süresinin başlayış ve bitiş saatleri, sürenin korunması kaydıyla, mevsim ve bölge özellikleriyle ulaşım durumlarına göre, bütün yurtta veya gerekli görülen seçim çevrelerinde, seçim gününden en az bir hafta önce ilan edilmek koşuluyla, YSK tarafından tespit edildiğinin kaydedildiği kararda, “12 Haziran 2011 Pazar günü yapılacak XXIV. Dönem Milletvekili Genel Seçimi’nde; Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkâri, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır ve Kilis illerinde oy vermenin başlangıç ve bitiş saatlerinin 07.00 – 16.00 olarak saptanmasına; bu illerin dışında kalan diğer illerde oy vermenin başlangıç ve bitiş saatlerinin 08.00 – 17.00 olarak belirlendi.” denildi.

YSK açıklamasında, “Karar örneğinin, İçişleri Bakanlığı’na ve seçime katılacak siyasi partiler genel başkanlıklarına, Seçmen Kütüğü Genel Müdürlüğü’nce tüm il ve ilçe seçim kurulları başkanlıklarına iç mail yolu ile gönderilmesine, oy birliği ile karar verildi.” ifadelerine yer aldı.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

TheNightMare.
Cevap
1
Görüntüleme
442
Eren Değerli
doctorrr
Cevap
1
Görüntüleme
329
Haydar


Üst Alt