"12 Dev Adam"da kamp sona eriyor

Sponsorlu Bağlantılar

India

India

Üye
    Konu Sahibi
"12 Dev Adam"da kamp sona eriyor


Milli Basketbol Takımı'nın, 4 günlük Antalya kampı bugün sona eriyor. A Milli Basketbol Takımı Menajeri Harun Erdenay, basketbolcuların Antalya kampında moral depoladığını söyledi.

Litvanya'da 31 Ağustos - 18 Eylül tarihlerinde yapılacak 2011 Avrupa Basketbol Şampiyonası'na hazırlanmak için Antalya'da kampa giren A Milli Basketbol Takımı, son antrenmanını Atatürk Spor Salonu'nda antrenman yaptı. Basketbolcular, salona girerken özellikle çocukların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Ellerindeki formaları ve ayakkabıları basketbolculara imzalatan çocuklar, oyuncularla bol bol fotoğraf da çektirdi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Atatürk Spor Salonu'nda antrenman yapan milli takım oyuncularını ziyaret etti. Akaydın, A Milli Basketbol Takımı'nın Antalya'da kampa girmesinin kendisini mutlu ettiğini belirterek, takıma başarılar diledi. Akaydın, basketbolculara ihtiyaçlarının olup olmadığını da sordu. Takım kaptanı Hidayet Türkoğlu, Mustafa Akaydın'a 15 numaralı takım formasını hediye etti. Akaydın ise basketbolculara antrenmandan sonra yemeleri için baklava ikram etti.

A Milli Basketbol Takımı menajeri Harun Erdenay, gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Antalya kampının hedefi İtalya kampı öncesi çok yoğun olacak tempoya göre antrenmanları ayarlayarak hem biraz oyuncaların hamlığını atmak hem de onları kaynaştırmaktı. 45-48 gün sürecek olan çok ağır çalışma temposu öncesinde onların rahatlamasını sağlamaktı, kamp hedefine ulaştı'' dedi.

Erdenay, 6 tane oyuncunun kampta bulunamadığını belirterek, ''Yarın ümit milli takımdakiler hariç tam takım olarak Abdi İpekçi Spor Salonu'nda çalışacağız'' diye konuştu.

Takım olarak Antalya'ya 3 yıldır geldiklerini anımsatan Erdenay, ''Gerçekten takımımıza olumlu yansıyor. İnşallah önümüzdeki sene de bu kampa devam edeceğiz. Oyunculardan gelen istek doğrultusunda bu kampı yapmıştık'' ifadesini kullandı.

Basketbolcu Kerem Tunçeri, ''Yavaş yavaş idmanlara başladık. Şimdilik her şey yolunda. En büyük hedefimiz olimpiyatlara katılmak. Grupta çok zorlu rakiplerimiz var. En iyi şekilde hazırlanıp, kamp dönemini iyi şekilde geçirip, Allah sakatlık vermezse en iyi şekilde hazırlanmak istiyoruz''dedi.

Tunçeri, çalışmaların, kondisyon ağırlıklı olacağını söyledi. İtalya'da 24-25 antrenmandan oluşan bir kamp olacağına dikkati çeken Tunçeri, ''Takım olarak hem kaynaşma, hem beraber zaman geçirme açısından moral kampı gibi geçiyor. Önümüzde ağır bir yaz dönemi bekliyor bizi. Bize moral oldu Antalya kampı. inşallah yaz dönemini güzel geçirip Avrupa şampiyonasını alacağız'' diye konuştu.

Barış Ermiş ise yarın İstanbul'da iki antrenman yapacaklarını belirterek, cumartesi günü 12.00'de İtalya'ya uçacaklarını kaydetti. İlk 15 dakikası basına açık gerçekleştirilen antrenmanda basketbolcular, açma germe çalışması yaptı.
 

Benzer Konular



Üst Alt