12 Dev Adam Almanya'yı Mağlup Etti!

Sponsorlu Bağlantılar

ANIL

ANIL

Admin
    Konu Sahibi
12 Dev Adam Almanya'yı Mağlup Etti!


2015 Avrupa Basketbol Şampiyonası B Grubu'nda yer alan A Milli Takımımız, üçüncü maçında ev sahiplerinden Almanya'yı 80-75'lik skorla mağlup ederek gruptaki ikinci galibiyetini aldı.

Ay Yıldızlı ekibimiz, 9 Eylül Çarşamba günü TSİ 15:30'da Sırbistan ile karşılaşacak. Mücadele NTV Spor'dan canlı olarak yayınlanacak.

Millilerimiz, Mercedes Benz Arena’da oynanan Almanya mücadelesine, son günlerde ülkemizde yaşanan terör olayları nedeniyle formalarına siyah bant takarak çıktı. Karşılaşma öncesinde 12 Dev Adam, şehitlerimiz için saygı duruşunda bulundu.

Karşılaşmaya Sinan Güler, Cedi Osman, Ersan İlyasova, Semih Erden ve Ali Muhammed beşi ile başlayan A Milli Takımımız, Ali Muhammed’in üç sayılık basketiyle perdeyi açtı. Cedi Osman ve Ali Muhammed’in arka arkaya gelen basketleri skoru 9-0’a getirdi ve Almanya erken bir mola aldı. Karşılaşmada 4 dakika geride kalırken Semih Erden’in basketi farkı çift hanelere çıkardı. Mücadelede henüz 5 dakika geride kalırken Almanya mola hakkını doldurdu. 12 Dev Adam 7 dakika tamamlanırken Almanya karşısında 21 sayı buldu. Ay Yıldızlı ekibimiz ilk çeyreği kusursuz bir oyunla 31-11 önde tamamladı.

Almanya ikinci çeyreğe 6-0’lık seri ile başladı. İlk 4 dakikada skor 31-17’ye gelirken Ergin Ataman ilk mola hakkını kullandı. Bu çeyrekte 5 dakika geride kalırken 12 Dev Adam, Semih Erden’in smacıyla ilk basketini buldu. Milliler Sinan Güler’in basketiyle skoru 35-18’e getirdi. Bu basket ile Sinan 8. Sayısına ulaştı. İlk yarının sonunda Ersan İlyasova 11, Ali Muhammed 9 sayıya ulaşırken, Milliler soyunma odasına 41-24 önde gitti.

İkinci yarıya da maça başladığı beş ile başlayan A Milli Takımımız, önce Cedi sonra Ali ile ilk 3 dakikayı 46-30 önde geçti. Üçüncü çeyrekte ilk 5 dakika geride kalırken Millilerin 46-36 üstünlüğü devam etti. Bu bölümlerde rakip Almanya’dan 6-0’lık bir seri geldi. Milliler bu seriye yine 6-0’lık seri ile cevap verdi. Almanya’nın molası gecikmedi. Milliler molaya 52-38 önde gitti. Milliler çeyreğin son bölümlerinde Melih Mahmutoğlu ile farkı 19 sayıya kadar çıkardı. Ay Yıldızlılar son çeyreğe 60-43 önde girdi.

Milliler karşılaşmanın son çeyreğine Ersan İlyasova, Melih Mahmutoğlu, Ali Muhammed, Göksenin Köksal ve Furkan Aldemir beşi ile başladı. Millilere nefes aldıran basket Cedi’nin köşeden bulduğu üçlükle geldi. Skor 63-46’ya geldi. Karşılaşmanın bitimine 5 dakika kala Cedi Osman çok zor bir pozisyonda üç sayılık isabeti buldu. Mücadelede skor 73-56’ya geldi. Ev sahibi Almanya bu skor sonrasında 8-0’lık bir seri yakaladı. 12 Dev Adam, Almanya'yı 80-75'lik skorla mağlup etti ve gruptaki ikinci galibiyetine ulaştı.

A Milli Takımımızın İtalya karşısındaki istatistikleri:
Kartal Özmızrak - Sinan Güler 11 sayı, 2 ribaund, 3 asist - Cedi Osman 17 sayı, 5 ribaund, 1 asist - Barış Hersek, Ersan İlyasova 15 sayı, 4 ribaund, 1 asist - Semih Erden 16 sayı, 8 ribaund, 4 asist - Melih Mahmutoğlu 6 sayı, 2 ribaund - Oğuz Savaş - Furkan Korkmaz - Ali Muhammed 15 sayı, 5 ribaund, 5 asist - Göksenin Köksal 2 ribaund - Furkan Aldemir 2 ribaund

A Milli Takımımızın da yer aldığı B Grubu’nda oluşan puan durumu şu şekilde:

Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız


A Millilerin Avrupa Şampiyonası B Grubu'ndaki maç programı şu şekilde:

9 Eylül Çarşamba
15:30 Türkiye-Sırbistan

10 Eylül Perşembe
22:00 Türkiye-İzlanda
 

Ekli dosyalar

  • Beğen
Tepkiler: salock ve Mesut Aktaş


SHS

SHS

Üye
Şu Alamanları yenemiyoduk sonunda yani
 
salock

salock

Üye
inşallah yarın sırpları da yeneriz
 

Benzer Konular



Üst Alt