11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü ilan edildi

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
bydexer

bydexer

Üye
    Konu Sahibi
11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü ilan edildi



[h=2]Birleşmiş Milletler (BM), Türkiye'nin girişimiyle 11 Ekim tarihini ''Dünya Kız Çocukları Günü'' ilan etti.[/h]
193 üyeli BM Genel Kurulunda, 2012 yılından itibaren 11 Ekim'in ''Dünya Kız Çocukları Günü'' olarak kabul edilmesine ilişkin Türkiye, Kanada ve Peru tarafından hazırlanan karar tasarısı bütün ülkelerin onayıyla kabul edildi.


Kararda, ekonomik büyüme, BM Binyıl Kalkınma Hedeflerine ulaşılması ve kız çocuklarının kendilerini etkileyecek kararların alınmasına katılımı açısından kız çocuklarının desteklenmesinin, güçlendirilmesinin ve onlara yatırım yapılmasının son derece önemli olduğu, ayrıca bunun başarılmasının kız çocuklarına karşı ayrımcılık ve şiddet sarmalını kıracağı, onların insan haklarından tam ve etkili bir şekilde yararlanmalarını sağlayacağı belirtildi.


[h=4]11 EKİM DÜNYA KIZ ÇOCUKLARI GÜNÜ[/h] Kararda, kız çocuklarının güçlendirilmesinde ailelere ve toplumlara da büyük rol düştüğü vurgulandı. BM'nin çocuklar, kız çocukları ve haklarıyla ilgili uluslararası sözleşmelerine de atıfta bulunulan kararda, tarihinin, 2012 yılından itibaren tüm BM ülkelerinde ''Dünya Kız Çocukları Günü'' olarak kutlanacağı bildirildi.


[h=4]BÜTÜN DÜNYADA KUTLANACAK[/h] Kararda bu kapsamda BM'ye üye tüm ülkeler, BM'nin ilgili kurumları, diğer uluslararası örgütler ve sivil toplum kuruluşları, 11 Ekim'i ''Dünya Kız Çocukları Günü''' olarak kutlamaya ve kız çocuklarının durumlarıyla ilgili tüm dünyada bilinç oluşturmaya çağrıldı.


Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Ertuğrul Apakan, Türkiye'nin kız çocuklarının haklarının korunmasına, eğitimlerine ve bu alanda uluslararası işbirliğinin geliştirilmesine önem verdiğini, bu anlayışla Kanada ve Peru'yla birlikte bu girişimi ortaklaşa başlattığını belirtti.


Büyükelçi Apakan, esasen Türkiye'de ilgili makamların bu konuda kapsamlı çalışmalar yaptığını ve karar tasarısının kabul edilmesinin bu yönde önemli bir adım teşkil ettiğini söyledi.

KAYNAK:
 


Emma-Watson

Emma-Watson

Üye
dünya erkekler günü var mı yok
Ama dünya kadınlar günü var bide çok gerekliymiş gibi dünya kız çocukları günü...
İşte burada kadınların acizliği gözler önüne seriliyor...
 
Masha

Masha

Üye
Ne alakası var Acizlikle ilgili biraz geniş düşün dar görüşlü olma..
 
greenmile

greenmile

Üye
boş gün kalmadı zaten
ayrıca ne kadar saçma şey kızı erkeği var mı bu işin.BM bu aralar sinek avlıyor herhalde
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Cevap
0
Görüntüleme
746
Cevap
0
Görüntüleme
471
TheNightMare.
Cevap
1
Görüntüleme
442
Eren Değerli
Tuna-TR
Cevap
2
Görüntüleme
434
Jus7ice


Üst Alt