10'lardan Daha Hızlısı Yok

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
X-LifeHard

X-LifeHard

Üye
    Konu Sahibi
10'lardan Daha Hızlısı Yok
İşte Dünyanın En Hızlı 10'u...

En Hızlı İnsan


Usain Bolt, 100 metre olimpiyat ve dünya rekorunu 9.69 saniye ile elinde bulunduruyor. Ayrıca 200 metreyi 19,30 saniyede koşarak da rekor kurdu ve takım arkadaşlarıyla birlikte 4x100 metrede 37,10 saniyeile rekor kırdılar. Hepsi de 2008 Yaz Olimpiyatları’nda oldu. Bolt, 1984’ten beri bir olimpiyatta her üç yarışı kazanan ve tek olimpiyatta üç dünya rekoru kıran ilk kişi oldu. 2009 Berlin Dünya Şampiyonası’nda ise 16 Ağustos günü 100 metre rekorunu geliştirdi ve 9,58 saniye yaptı.

En Hızlı Seri Üretim Otomobil

Bugatti Veyron artık dünyanın en hızlı otomobili değil. Barabus resmi olarak geçtiğimiz günkerde TKR modelini tanıttı: yeni 1005 beygir gücünde bir süper otomobil. Şirket, otomobilin 0-98km hızlanmasını 1,67 saniyede tamamladığını söylüyor. Otomobilin en yüksek hızı 434,52km/h. Bu hız Veyron’dan 20km daha fazla. Otomobil gücünü 6 litrelik VB çift turbo şarjlı ve çift soğutuculu motorundan alıyor.


En Hızlı Kara Hayvanı



Dünyanın en hızlı kara hayvanı Çita, saatte 112 km hız yapabiliyor. Benekli derisi, küçük kafası ve kulakları ve gözlerinin kenarından başlayıp burnun kenarında biten çizgiler çitayı Afrika hayvanlarının arasında fark edilir kılıyor.

En Hızlı Balık


Yelkenbalığı, her okyanusun sıcak bölümlerinde yasayan bir balık türüdür. Mavi ve yeşil renkte olup yelken olarak bilinen sıtlarında karakteristik erektil kanatları vardır ve ortaya çıktığında balığın boyu uzar. Diğer dikkate değer özelliği ise kılıç balığına benzeyen uzun burnudur. En fazla 110km/h yaparlar. Bu hız balıklar arasındaki en fazla hızdır.

En Hızlı Tren


Japonya, Yamanashi’de bulunan tren test bölgesinde JR-Maglev MLX01 adlı tren 581km/h’a ulaştı. Bu hız herhangi bir trenin çok üzerinde. Bu hıza en yakın tren Fransa’da işletilen ve 574,8 km/h yapabilen TGV (Yüksek Hızlı Tren). Bu trenler süper iletken mıknatıslar kullanıyor. Bu mıknatıslar daha geniş bir aralık sağlıyor ‘itici elektrodinamik süspansiyon’ kullanılmasını sağlıyor.

En Hızlı Denizaltı


K-222, şu ana kadar üretilen en hızlı denizaltıydı. 1963 yılının son günlerinde suya indirildi ve 3 sene sonra da Sovyet Kuzey Donanmasında göreve başladı. 82.8km/h’a ulaşan hızı onu en hızlı deniz altı yapsa da yüksek bakım maliyetleri, çıkarttığı yüksek ses ve gövdesine verdiği zarar nedeniyle fazla kullanılamadı.


En Hızlı Helikopter


6 Ağustos 1986 yılında Avrupa’daki bir uçak şovunda üzerinde biraz oynanmış Westland Lynx ZB500, 402.34 km/h hıza ulaştı.

En Hızlı Kuş


Kartalgiller familyasından Bayağı Doğan kuşu dalışa geçtiğinde saatte 322 km hıza ulaşabiliyor.

En Hızlı Rüzgar


1999 Mayıs 3’te, Tornadolar Oklahoma üzerinde dehşet saçarken bilimadamları saat akşam 7’ye yakın bir zamanda, fırtına anında esen en güçlü rüzgarı 511.77 km/h olarak ölçtü.
O ana kadar ölçülen en güçlü rüzgar 460,27 km/h hıza sahipti.

En Hızlı Goller


Bournemouth'un Wrexham ile yaptığı maçta mücadeleye 84. dakikada giren ve 140 saniyede 3 gol atan James Hayter 'İngiltere Futbol Ligi'nin en hızlı hat-trick yapan' ismi. Premier Lig'de ise bu rekor Robbie Fowler'a ait. Ünlü İngiliz yıldız 1994'te oynanan maçta 4 dakika 33 saniyede 3 gol kaydetmişti. Amerikan Futbol Ligi'nde en hızlı sürede hat-trick yapan isim ise o dönemde LA Galaxy forması giyen Harut Karapetyan. Karapetyan 1998'de oynadıkları maçta 5 dakika dolmadan Dallas Burn ağlarını 3 kez havalandırdı. F.Bahçe'nin Sırp yıldızı Mateja Kezman da Alanyaspor maçında 4 dakikada hat-trick yaparak rekor kırdı.




 
  • Beğen
Tepkiler: milestone, One907 ve Necmati


jackalx_06

jackalx_06

Üye
güzel bilgiler eline sağlık.
 
Nadir

Nadir

Emekli Yönetici
süper bilgiler sağolasın..
 
oguzkagan11

oguzkagan11

Üye
Güzel paylaşım saol :)
 
X-LifeHard

X-LifeHard

Üye
    Konu Sahibi
:oke:
 
catalfleg

catalfleg

Üye
Dünya'nın En 'leri :):)
 
Mehmet

Mehmet

Emekli Yönetici
Eline sağlık dostum
 
X-LifeHard

X-LifeHard

Üye
    Konu Sahibi
:oke:
 
TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
Başlık dehşet olmuş :ehe:ehe
 
X-LifeHard

X-LifeHard

Üye
    Konu Sahibi
Eyvallah:cool
 
kemal21

kemal21

Üye
güzel sağol
 
Necmati

Necmati

Üye

Bournemouth'un Wrexham ile yaptığı maçta mücadeleye 84. dakikada giren ve 140 saniyede 3 gol atan James Hayter 'İngiltere Futbol Ligi'nin en hızlı hat-trick yapan' ismi. Premier Lig'de ise bu rekor Robbie Fowler'a ait. Ünlü İngiliz yıldız 1994'te oynanan maçta 4 dakika 33 saniyede 3 gol kaydetmişti.

yani 2.20 sn vawww sağol süper bilgiler... :oke:
 
&&BERKAY&&

&&BERKAY&&

Üye
enlere bak be
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt