100 yaşında emekli oldu, 75'lik kadın arıyor!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
greenmile

greenmile

Üye
    Konu Sahibi
100 yaşında emekli oldu, 75'lik kadın arıyor!
Bursa'nın Orhangazi İlçesi'ne bağlı Gürle Köyü'nde yaşayan 100 yaşındaki İbrahim Topçu Sosyal Güvenlik Yasası'ndaki olanaklardan yararlanarak Marmarabirlik aracılığıyla Bağ-Kur emeklisi oldu. 474 TL. aylık bağlanan asırlık İbrahim Amca evlenmek için kendisine 70 - 75 yaşında eş arıyor.









Orhangazi'nin Gürle Köyü'nde yaşayan İbrahim Topçu emekli olduğunu duyan basın mensuplarına tarlasındaki merdivene çıkıp zeytin toplayarak sağlıklı olduğunu gösterdi.

Köyünde ‘İstanbullu Topçu İbrahim’ diye tanınan İbrahim Topçu 1994 yılında birlik ve kooperatif üyelerine yönelik Sosyal Güvenlik Yasası'ndaki bir yönetmelik değişikliğinden yararlanarak emekli olduğunu söyledi.

Bu yönetmeliğe göre Bağ-Kur ve SSK'ya bağlı olmayan kişilere pirim yatırarak emekli olma imkanı sağlandığını kaydeden Topçu 13 bin TL pirim yatırarak Bağ-Kur emeklisi olduğunu 5 çocuk babası olan ve yıllar önce eşini kaybeden İbrahim Topçu 70-75 yaşlarında evlenecek bir eş aradığını da ifade etti. İbrahim Topçu şöyle devam etti:

“1980 yılında eşimi kaybettim. O tarihten beri yalnız yaşıyorum. Hacca da gittim. Çocuklarımın hepsini büyütüp evlendirdim. Zeytinliklerim var. Onlara bakarak zaman geçiriyorum. Ama artık yemek yapamıyorum. 70-75 yaşında bana yardımcı ve eş olacak birini arıyorum.”

Sağlıklı olmasını toprakla çalışmaya bağlayan İbrahim Amca “Şimdiye kadar kendi işimi hep kendim yaptım. Çok çalışıp kendime de baktım. Sağlıklı da kaldım” dedi.

Yunan işgalinin canlı tanıklarından da biri olan İbrahim Topçu çocukken Yunan askerlerinin Gürle'ye gelip Silah aradığını hatırladığını söyledi.

Topçu “Yunan askerleri bizim köyümüzde çok kaldı. Ermeniler de köyümüzü yakmak için çok geldiler. Yaktıkları yerler oldu. Çeltikçi Gedelek köylerini hep yaktılar” diye konuştu
 
DiaBLoS

DiaBLoS

Moderator
474 TL ne işini görür ki..

Vay dayı vay , bir de eş istiyorsun he..:naughty:
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt