% 100 nokia 5800 rm-428 türkçe yapmak

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

kenan2727

Üye
    Konu Sahibi
% 100 nokia 5800 rm-428 türkçe yapmak
Yurtdışından gelme 5800 RM 428 telefonumu türkçeye çevirmek için çok uğraştım ve sonunda başardım, benden başka aynı sorunu yaşayan arkadaşlara yardım olsun diye paylaşıyorum.

öncelikle telefonunuzun yedeğini alın ve yazılımı yazdırırken şarjda olmasına dikkat edin

GEREKLİ PROĞRAMLAR

Navifirm_v0.1
JAF.1.98.62
OGM_JAF_PKEY_Emulator_v_5
ufs_drivers_last_v10606
NFE 0.2 STD
turkish.lang dosyası

İLK ÖNCE Navifirm_v0.1 proğramını çalıştırıyoruz sırasıyla 1.pencerede nokia 5800 xpress music(rm428) 2. pencerede 51.2.7, 3. pencerede RM-428 NAM region US maps 3.0 MR(592207ip 4. pencerede kutuların hepsini işaretleyip aşağıdaki dowload tıklayıp indiriyoruz

indirdiğimiz dosyaları
C:\Program Files\Common Files\Nokia\DataPackage\Products\RM428
dizinine kopyalıyoruz, böyle bir dizin yoksa siz kendiniz oluşturun.
NFE 0.2 STD proğramını çalıştırıyoruz, win 7 kullanıcıları yönetici olarak çalıştırsın,
Open File Diyoruz ve navifirm ile İndirdiğimiz klasördeki RM-428_51.2.007_prd.rofs2.V17 Dosyasını Seçiyoruz, üst menüden Extract'a Tıklıyoruz, okuyana kadar (5-6 saniye) bekleyip,Tools Sekmesinden Language Manager'i Seçiyoruz, Açılan Sayfada Import/Export Languages Sekmesine Tıklayıp Import'a Basıyoruz, Burda indirdiğimiz turkish.lang Türkçe Dil Dosyamızı Seçiyoruz, Dil Paketi Otomatik Olarak Yüklenecek ve Altta Finished Ibaresi Yer Alacak, Şimdi üst menüden Repack/Rebuid Sekmesine Tıklıyoruz, İşlemin Bitmesini Bekliyoruz, navifirm ile İndirdiğimiz klasörde RM-428_51.2.007_prd.rofs2.V17 Yazan dosyayı silip RM-428_51.2.007_prd.rofs2.V17 Rebuilt isimli dosyanın isminin sonundaki Rebuilt’i sileceğiz yani yeni oluşturulan dosya yine aynı isimle öncekinin yerini alacak ve Flashlarken Bu Dosyayı Kullanacağız
JAF.1.98.62 proğamını kuruyorz,

indirdiğimiz ufs_drivers_last_v10606 klasöründeki dosyaları
C:\Program Files\ODEON\JAF\JAF USB Driver klasörüne kpyalıyoruz
XP dışında bir widnows işletim sitemi kullanıyorsanız muhakkak aşağıdaki işlemi yapınız...
"C:\Program Files\ODEON\JAF\JAF USB Driver" bu dizinindeki dosyaları
"C:\WINDOWS\system32" ve "C:\WINDOWS\system32\drivers" dizinlerine kopyalayın.

TELEFON KAPALIYKEN Şimdi USB kablosuile telefonu PC bağlayın!!!

- OGM JAF PKEY Emulator v5.exe programı XP ve XPden önceki işletim sistemlerinde düzgün çalışmakta ama Vista ve Windows7 de sorun çıkarmakta o yüzden wista ve windows 7 kullanıcıları
programı sağ tıklayıp özelliklerden uyumluluk modunu xp servis3 aşağıdaki resimdede görüldüğü gibi değiştirmelidirler.

2 OGM JAF PKEY Emulator v5 programı çalıştırıyoruz.Resimdeki gibi seçenekler aynı olucak "GO" tıklıyoruz.

OGM JAF PKEY Emulator yardımıyla J.A.F programı açılacak aşağıdaki resimdeki gibi olmalı seçenEkler.Adımları Lütfen sayı numarasına göre uygulayın DİKKAT 5. adımda RM-428'i seçin

OK tıklıyarak onaylayın FLASH butonuna basın

Uyarı ekranı çıkacak EVET tıklayın ve EN FAZLA 4-5saniye içinde telefonun açma tuşuna (POWER) bir kez basın! Bu noktada uzun süreli basılı tutmayın.

Kurulum bitince Programın Statu listesinin sonunda DONE! yazısı çıkacak. Ve Telefonunuzun Ekranında da "LOCAL MODE" yazması gerek.

7 Phone Mode: NORMAL seçince Telefon kendini açıcaktır NOKIA yazısını görünce USB kablosunu çıkarabilirsiniz.
KURULUM BİTTİ.

YAZILIM YÜKLEMESİ BİTİNCE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

- FİRMWARE YÜKLEMESİNDEN SONRA TELEFONUN ŞARJINDA CİDDİ BİR DÜŞME OLUCAKTIR.BU FİRMWARE KURULUMUNDAN KAYNAKLANIYOR MERAK ETMEYİN.
- YENİ FİRMWARE KURULUMUNDAN SONRA TELEFONUN ŞARJI BİTENE KADAR KESİNLİKLE SARJ ETMEYİN!!!
- TELEFONUN SARJI BİTTENE KADAR (KENDİNİ KAPATANA KADAR) KULLANIN SONRASINDA TELEFONU KAPALI ŞEKİLDE ŞARJ EDİNİZ! (ORJİNAL ŞARJ ADAPTÖRÜ İLE "Tahminen" KAPALI 2 SAAT, AÇIK 2,5 SAATTE DOLUCAKTIR)!
- KAPALI ŞARJDAN SONRA BİRDE BİTMEDEN ŞARJ ARA ARA DOLDURMA YAPMAZSANIZ 1-2 PİL DOLUMUNDA (KAPALI 2 TAM ŞARJ İŞLEMİ) PİL DENGELENİCEK!
- AÇIK YAPILAN ŞARJDAN SONRA BİRDE BİTMEDEN ŞARJ ARA ARA DOLDURMA YAPMAZSANIZ 2-3 PİL DOLUMUNDA (AÇIK 3 TAM ŞARJ İŞLEMİ) PİL DENGELENİCEK

golf27

Üye
ya saolasın ama linkler ölü...

cyber

cyber

Üye
:tşk:

LimePie

LimePie

Üye
güzelmiş sağol

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt