10 Yil Sahte Dİplomayla ÖĞretmenlİk Yapti

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
10 Yil Sahte Dİplomayla ÖĞretmenlİk Yapti
Adıyaman'ın Kahta İlçesi Yahya Kemal İlköğretim Okulunda görev yapan bir öğretmenin 10 yıldan beri sahte diploma ile öğretmenlik yaptığı ortaya çıktı.

Milli Eğitim Müdürlüğü aldığı bir ihbarı değerlendirerek, Kahta Yahya Kemal İlköğretim Okulunda öğretmenlik yapan Mahmut Yıldırım sahte diploma ile öğretmenlik yaptığını ortaya çıkardı. Konya Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Almanca bölümünden mezun olan abisi Mustafa Yıldırım'ın diplomasını eline geçiren Mahmut Yıldırım diploma üzerinde oynama yaparak, bu diplomayla Milli Eğitim Bakanlığına öğretmenlik için başvurdu. 1996 yılında Isparta'ya öğretmen olarak atanan Muhmut Yıldırım 3 yıl görev yaptıktan sonra 1999 yılında Adıyaman'ın Kahta ilçesine tayini çıktı. Sırasıyla Terpal köyünde 2 yıl, Koçatepe Köyünde 2 yıl görev yaptıktan sonra Kahta Merkezde bulunan Yahya Kemal İlköğretim Okulunda 3 yıldan beri görev yaptı.

Milli Eğitim müdürlüğüne gelen ihbar üzerine görevlendirilen müfettişler, konuyu araştırmaya başlayarak Mahmut Yıldırım'ın diplomasını aldığı Konya Selçuk Üniversitesine yazı yazılarak diplomanın gerçek olup olmadığı soruşturuldu. Müfettişlerin kendisi hakkında araştırma yaptığını öğrenen Mahmut Yıldırım, bir gün içerisinde Kahta İlçesindeki evini boşaltarak kayıplara karıştı. Müfettişlerin yaptıkları araştırmada Mahmut Yıldırım'ın yıllardan beri devletten sahte diploma ile maaş aldığı ve evrakta sahtecilik yaptığı ortaya çıktı. Adıyaman Milli Eğitim Müdürlüğü araştırma dosyasını tamamladıktan sonra idari soruşturma başlatırken, adli soruşturma için şahsın dosyası Cumhuriyet Savcılığına gönderildi. Olayla ilgili Cumhuriyet Savcılığı incelemeye başladı.

Milli Eğitim Müdürü Ahmet Bağlıtaş, alınan ihbar üzerine gizli bir araştırma yapıldığını kaydederek, " Mahmut Yıldırım adında bir öğretmenin sahte öğretmen olduğu ihbarı üzerine dosyalarda yaptığımız araştırmada üç tane aynı isimde öğretmen olduğunu tespit ettik. Bunun üzerine üniversitelere diplomaların gerçek olup olmadığı yönünde yazı yazdık.İki üniversiteden diplomaların gerçek olduğu yazısı gelirken, bir tanesinden diplomanın sahte olduğu yazısı geldi. Bunun üzerine müfettişler görevlendirerek araştırmayı derinleştirdik ve şahsın ifadesine başvurmak istedik.Fakat şahıs durumdan şüphelenerek kayıplara karıştı. Biz idari soruşturmayı yaparken, diğer taraftan adli soruşturmanın yapılması için suç duyurusunda bulunuldu." dedi

10 yıl boyunca sahte öğretmenlik yapan Mahmut Yıldırım'ın Kahta ilçesinde bir çok bankadan kredi çektiği ve piyasaya yüklü miktarda borcu olduğu öğrenildi. Diplomanın asıl sahibinin Mahmut yıldırım'ın abisi Mustafa Yıldırım'a ait olduğu ve Mahmut yıldırım'ın iki yıllık yüksekokul mezunu olduğu öğrenildi

jackalx_06

jackalx_06

Üye
türkiyenin bu konularda çok zafiyeti var ama bu kadarına da yuh yani. paylaşım için saol.

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
rica ederim :oke:

aLone

aLone

Üye
oha ! herif 10 sene öğretmenlik yaapmış bide helal olsun o adama:ehe

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Emekli olacak adam daha yeni anlaşılıyor :ehe

çeşnibahar

çeşnibahar

Üye
10 sene... vayy be.. :hmmm

anl_tr

anl_tr

Emekli Yönetici
10 sene aslınada çok çok kötü bir durum.Miili eğitim bakanlığının nekadar eksik nekadar yetersiz oldugunun kanıtı.
75 puanla öğretmen atamazlar cahillikleri yüyüzünden(Milli eğitim bakanlığına diyorum) sahte belgelerle 10 yıl öğretmen çalıştırırlar.
Bu kafayla bu ülke adam olmaz..

' KalendeR '

' KalendeR '

Üye
SAnkı bızım dıplomalı ögretmenlerımız cok mu guzel egıttıler:)

Dawn

Dawn

Emekli Yönetici
bence ii olmuş cogu diplomlı doguya gitmekten cekınıyor adam gidip yapmış diplomsız faretmez

anl_tr

anl_tr

Emekli Yönetici
SAnkı bızım dıplomalı ögretmenlerımız cok mu guzel egıttıler:)
yeni idealist öğretmenler egitiyor arkadaşım ablam adıyamanda köhne bir köyde ingilizce öğretmenliği yapıyor ve ablamın öğrencileri merkezdekileri geçti 15 tanesi sbsde inglizcede F ull çıkardı.
Yeniler idealist iyi ama eskiler çok kötü onlarada hak veriyorum çünkü emeklilik 65 olan bir ülkede onlar napsın 65 yaşındaki bir kişiden 8-9 yaşaındaki bir çocuga ne öğretmesini bekleyebilirsin.
bence ii olmuş cogu diplomlı doguya gitmekten cekınıyor adam gidip yapmış diplomsız faretmez
Hİç de iyi olamamış doguya gitmek isteyn okadar çok kpss magduru varki bu ülkede Tvlerde hiç izlemiyorsunuz herhalde adam şırnagın en kötü köyüne veriliyor sevinçten aglıyor...Çaresizlik...
onları haklarını yedi bu kişiliksiz insan..

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Evet doğru doğu ya gidince bile çok sevinenleri gördüm ...

wizard_pislick

wizard_pislick

Üye
Ben dünyanın en absürd yasaları kitabında okumuştum bir insan mesleği yoksa tabelada başına sahte yazmak şartıyla doktorluk,avukatlık,muhasebecilik ve daha bir çok mesleği yapabiliyormuş

ALPARS™

ALPARS™

Üye
Kimsenin fark etmemesi ilginç.

' KalendeR '

' KalendeR '

Üye
Ben dünyanın en absürd yasaları kitabında okumuştum bir insan mesleği yoksa tabelada başına sahte yazmak şartıyla doktorluk,avukatlık,muhasebecilik ve daha bir çok mesleği yapabiliyormuş
Bunun ıcın devlete vergı vermek sartıyla ve yahut da bu konu uzmanlık gerektırmıeycek bır konuysa(mesela tıp gıbı) bence yapılabılır.
en basıtınden bır ılkul ogretmenlıgını bır unıversıte oğrencıısı tabı kendısını ıyı sekılde gelıstırmıs ve pedogojık bılımden anlıyorsa gayet guzel yapabılır,ama ısın su kısmıda var dıger onca yıl egıtım gorup atama bekleyen ögretmen ve ya meslek dallarına cok buuyuk hata olur:)

wizard_pislick

wizard_pislick

Üye
Bunun ıcın devlete vergı vermek sartıyla ve yahut da bu konu uzmanlık gerektırmıeycek bır konuysa(mesela tıp gıbı) bence yapılabılır.
en basıtınden bır ılkul ogretmenlıgını bır unıversıte oğrencıısı tabı kendısını ıyı sekılde gelıstırmıs ve pedogojık bılımden anlıyorsa gayet guzel yapabılır,ama ısın su kısmıda var dıger onca yıl egıtım gorup atama bekleyen ögretmen ve ya meslek dallarına cok buuyuk hata olur:)

arkadaşım ben yazmadım kli yasayı bana göre de haksızlık ben onca sene eşşek gibi çalışcam öteki gidip tabelanın başına sahte yazıp doktor olcak ama bunu gel yasayı yapan hangi ülkenin hukukçusu ve ya kim yaptıysa o na anlatmak lazım:ehe:ehe:ehe

gecegezgini_06

gecegezgini_06

Üye
arkadaslar bu olay MEB.in ayıbından baska bısı dııl bunca yıl ogretmenlık yapmasının yanında onca genc beyınlerede allah bılır nasıl bılgıler soktu allah belasını versın dıyorum baska bısı demıyorum

SucX

SucX

Üye
Ülkemizde eğitime verilen önem budur..
Yapılan suç 10 yıl sonra anca bulunuyor.İçler acısı

' KalendeR '

' KalendeR '

Üye
arkadaşım ben yazmadım kli yasayı bana göre de haksızlık ben onca sene eşşek gibi çalışcam öteki gidip tabelanın başına sahte yazıp doktor olcak ama bunu gel yasayı yapan hangi ülkenin hukukçusu ve ya kim yaptıysa o na anlatmak lazım:ehe:ehe:ehe
kardeş sana bıse dedıgım yok,senı muatap aldım sadece;)Yanlış anlama

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt