10 yavru köpeği canlı yakmaya çalıştılar

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Doğan

Üye
    Konu Sahibi
10 yavru köpeği canlı yakmaya çalıştılar

Sancaktepe'de vahşet. 10 yavru köpeğin barındığı kulübe kundaklandı. İtfaiye ekipleri kurtarmak için seferber oldu.
Alevler içerisinde kalan kulübede mahsur kalan yavru köpeklerden üçü yaralı olarak kurtarılırken, diğer yavrular olayı yara almadan atlattı. Ağır yanıklarla yaralanan bir köpek yavrusunun acıdan kıvranması ise görenlerin yüreğini sızlattı.

Edinilen bilgiye göre, Sancaktepe Merve Mahallesi Osmangazi Caddesi üzerindeki boş bir arazide bulunan ve 'mobo' olarak tabir edilen kulübenin yandığı ihbarını alan itfaiye ekipleri olay yerine geldi. Fiber malzemeden imal edilen kulübenin alevler içerisinde yandığını gören itfaiye ekipleri kısa sürede yangına müdahale etti.

BİRİNİN DURUMU AĞIR

Bu sırada çevredeki vatandaşlardan kulübe içerisinde yavru köpeklerin bulunduğu bilgisini alan itfaiye ekipleri, enkaz haline dönen kulübe parçalarını kaldırınca altında bulunan üç yaralı köpek yavrusu ile karşılaştı. Yanan parçaların altından çıkartılan yavrulardan ikisi hafif yanıklarla kurtulurken bir yavrunun ise durumunun ağır olduğu görüldü.

ÇOCUKLAR MI YAKTI?

Bu sırada olay yerine yanlarında yetişkin bir köpek ile gelen iki çocuk da yavruların yuva olarak kullandığı kulübenin yandığını öğrenince şüpheli davranışlar göstermeye başladı. Çocukların getirdiği yetişkin köpeğin kulübe enkazı üzerinde bekleyen bir yavru köpeği boğazlamaya çalışması ise yine güçlükle engellenebildi. Yangın sırasında yavruların kurtarılması için itfaiye ekiplerine yardım eden bir işçi de, olaydan kısa süre önce kalabalık bir grup çocuğun kulübe çevresinde bulunduğunu söyledi.

YETİŞKİN KÖPEKLERLE DÖVÜŞTÜRÜYORLARDI

Öte yandan arazinin bitişiğindeki fabrikada aşçı olarak çalışan Türkan Yılmaz isimli kadın da yavru köpeklerin iki aydan bu yana kulübede barındıklarını belirterek yanlarında yetişkin köpekle gelen çocukların da olaydan sorumlu olduklarını iddia etti. Yılmaz, araziye her gün çok sayıda çocuğun gelerek yanlarında getirdikleri yetişkin köpekleri ve kulübede barınan yavru köpekleri birbirleri ile dövüştürdüklerini ileri sürdü.

YAVRULARA NE OLDU?

İtfaiye ekiplerinin haber vermesi ile yaklaşık bir saat sonra olay yerine gelen Sancaktepe Belediyesi'nde görevli bir veteriner ve diğer yetkililer yaptıkları incelemenin ardından yangında ağır şekilde yaralanan yavru köpeği ve hafif şekilde yaralanan diğer iki köpeği kamyonete götürdü. Yavruların belediyeye ait geçici barınağa götürülerek tedavi edilecekleri öğrenildi. Belediye veterinerinin yaralı yavruların akıbetinin ne olacağı şeklindeki soruya, "Size bu konuda bilgi vermek zorunda değilim" diyerek tepki göstermesi dikkat çekti.

• Beğen
Tepkiler: hltdesign ve -YARINIYOK-

-YARINIYOK-

-YARINIYOK-

Üye
:@:@ ALLAH'ım ya nasıl kıyarlar yazık ya bu acımazsız tavırlar nereye kadar veteriner kesin uyutur verdiği cevaptan belli :(:(

Doğan

Üye
    Konu Sahibi
:@:@ ALLAH'ım ya nasıl kıyarlar yazık ya bu acımazsız tavırlar nereye kadar veteriner kesin uyutur verdiği cevaptan belli :(:(

insanlıklarından süphe ediyorum ben bunu yapanların... :@ Allah hesabını soracaktır eminim :(

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Emekli Yönetici
Bu köpeklere nasıl kıyarlar ya!

arslansem

arslansem

Üye
Çok şey yazardım da ceza almak istemiyorum yine :)
Siz de yanacaksınız sabredin :)

alperen1313

alperen1313

Üye
sonuç olarak onlarda birer canlı..hepimizi yaradan onlarıda yartmıştır..muhtelif ayet ve hadislerde canlılara zulmün bir günah çeşidi olduğundan bahsolunur...
sonuç itibariyle bu vicdansızlığı yapanlar da elbet cezalarını ya zahiriyatte y uhreviyatta çekeceklerdir..

Doğan

Üye
    Konu Sahibi
alperen1313

alperen1313

Üye
yazmak aslında rahatlatırda dediğiniz gibi sorun olur..
o zaman yaratılış gayemizdeki işlemleri yapmalıyıa kardeşlerim..
biri sokakta bir canlıya zarar veriyorsa engellemeliyiz.
en azından vicdanınızı düşünün...

Doğan

Üye
    Konu Sahibi
yazmak aslında rahatlatırda dediğiniz gibi sorun olur..
o zaman yaratılış gayemizdeki işlemleri yapmalıyıa kardeşlerim..
biri sokakta bir canlıya zarar veriyorsa engellemeliyiz.
en azından vicdanınızı düşünün...

:) :) :)

Catty

Catty

Emekli Yönetici
Bu tür hayvan katilleri idam edilmeli !

alperen1313

alperen1313

Üye
hayvan katillerini idam edelimde hadi..
ya dünyada bunca müslümanı ve türkü öldürenleri ne yapmalı..
kardeşim fazla gitme öteye ...
islamiyette idam en son çaredir..
aman ha biraz daha dikkat edelim yazdıklarımıza

--------------- Ekleme ---------------

vicdan sahibi olmayan bir kişi Allah tan korkmuyor demektir..

Catty

Catty

Emekli Yönetici
Tövbe haşa Allah'tan korkmayana ne yapmak lazım ?

alperen1313

alperen1313

Üye
bizler normal vatandaşlar olarak sadece uyarı yapabiliriz...ikaz edebilirz yetkili mercilere hayavan barınaklarına hayvan savunucularına vs derneklere haber verebiliriz..ama diğer tüm yetkiler ilgili idare amirlerindedir..onlar da önlemlerini alacaklardır...
ama ne dersek diyelim..
dinimizdeki ilk ayet te olduğu gibi ikra...oku...eğitimden geçerdi aslında bir toplumun vicdanlı olmasıda ..saygısıda sevgiside...
işte bu ve ilk eğitim dediğimizi aile de başlayan vicdan muhasebesi eğitimide eksik ve yoksun..
allah yar ve yardımcımız olsun

Doğan

Üye
    Konu Sahibi
hayvan katillerini idam edelimde hadi..
ya dünyada bunca müslümanı ve türkü öldürenleri ne yapmalı..
kardeşim fazla gitme öteye ...
islamiyette idam en son çaredir..
aman ha biraz daha dikkat edelim yazdıklarımıza

--------------- Ekleme ---------------

vicdan sahibi olmayan bir kişi Allah tan korkmuyor demektir..

onların vicdanı olsa yapmazlardı en iyisi arabistanda uygulanan kurallar ki günümüzde arabistan dinine en bağlı ülke eğer dinimizce çok yanlış biseyler olsaydı bunlar o kadar katı kurallar konulmazdı diye düşünüyorum Allah'tan korkmamakla da alakası yok Haşa töbe ama sadece düşüncelerimi söyledim...

alperen1313

alperen1313

Üye
dsing kardeşim ...
arabistan dediğin memleket vahhabi geleneklerine göre yönetilen bir ülkedir..
ve islamiyeti n iyi yaşayan ülkede değildir.
bir noktada dikkatini cezb etmek isterim
eğer bizim dinimiz hırsızlık yapanın elini kes..adam öldüreni hmn öldür,zina yapanı hemen öldür gibi bir felsefeyle gelmiş olsaydı yeryüzünde emin ol müslüman kalmazı..
bu mukaddes kitabımız Kur'an-ı Kerim de de gyet güzel bir biçimde açıklamnıştır..
kaldıki S.A.V efendimiz bir hadis-i şerifte buyururlarki;
bir soru üzerine ;
soru..ya resullullah müslüman cinayet ,işlermi
el cevap bir hatay düşer işler
soru müslüman hırsızlık yaparmı
el cevap bir hatay düşer yapar
soru müslüman zina yaparmı
el cevap bir htay düşer yapar
soru müslüman yaln söylermi
el cevap müslüman asla yalan söylemez çünkü inandığı din olan islama aykırıır dr....
dinimizce yeryüzünde işlenen tüm suçların ayrı ayrı cezaları vardır..
ma öldürmek yada vucuttan bir uvzu kesmek herdaim en son çaredir..
bir gün s.a.v efendimiz hz ebubekir r.a ve diğer sahabilerle dolaşırken sokakta ölmüş bir köpek ile karşılaşırla.sahabiler köpekten tiksindiklerini dile geiren cümleler kurarlarken s.a.v efendimiz ise elindki asasıyla köpeğin dişlerine bkar ve "görüyormusunuz ne güzel bembeyz dişleri var der ve köpeği oradan hep berberkaldırırlar..
işte buydu benim kastettiğim...
toplumda önce vicdan ilk aile eğitimi olarak verilmeli...
arabistan daki islamiyet ise çok tartışılır kardeşlerim..
Bir ferdin kalbine Allh korkusunu yerleştirebilireniz eğer..
ne barlarda içki içer...
kadınlarla zna yapar yada erkeklerle zina yapar..
ne kendi rızkı olmayan bir şeyi alır..
ne dedikodu yapar..
ne küfürlü konuşur...
kasttiğim buydu...

Doğan

Üye
    Konu Sahibi
tek söyliceğim şey kimsesiz korumasız bir hayvana zulüm yapan insanları bana savunmayın ltfn bence en ağır ceza neyse o verilmeli...iyi forumlar

alperen1313

alperen1313

Üye
siz beni ısrarla yanlış anlmaya çlışıyorsunuz bende bunu anlamıyorum..
ben kimsesiz yada savunmasız bir köpeği öldürenleri savunmuyorum ki...
ben aksine ceza verilmeli diyorum ama bhsi geçen şekilde değil
ibretlik olması ve aynı zamanda daha fazla çaydırıcı şekl,yle..
dedimki;
kontrol mekanizmasının daha sağlam olması lazım gelir...
dedimki;
biler birer fert olarak kontrol etmeli gördüğümüz yerde uyrmlı olmuyorsa ihbar etmeliyiz..
ama
siz neden beni enterasan bir şekilde yanlış anladınız nlayamadım..
dedimli;
aileler bunların ileride de daha kötü bir şekşliyle olması için şimdiden çocuklarına ilk eğitimde vermeleri lazım gelir..
bizim dinimizhayvanları öldürün diyen bir din değilki..
bazı şeyleri yaşamak lzım gelir görmek lazım gelir..
galiba birazdaha ,nclemeniz gerekir bu tür konuları
umarım yazdıklarımı biraz daha dikkatli okursunuz..
sizede iyi forumlar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...