Haber İlk Bakışta Yeni Windows 10 ve Yenilikleri

Sponsorlu Bağlantılar

papakudioflu

papakudioflu

Admin
    Konu Sahibi
İlk Bakışta Yeni Windows 10 ve Yenilikleri
Uzun zamandır merakla beklenen yeni Windows nihayet sürprizlerle tanıtıldı.

Amerika Redmond merkezli teknoloji devi Microsoft, Kişisel Bilgisayar işletim sisteminde yıllardır dünya liderliği kimseye bırakmıyor. Microsoft bugün Windows platformunun yeni sürümünü tanıtırken geleceğe dair yol haritasına ilişkin de önemli ipuçları verdi.

One Windows stratejisinin merkezindeki Windows pplatformu, artık Windows 10 sürümüyle akıllı telefon, tablet, Kişisel bilgisayar ve Xbox dahil tüm platformlarda ortak işletim sistemi olarak kullanılacak. Peki bugün tanıtımı yapılan Windows 10 neler getiriyor? Dilerseniz madde madde inceleyelim.

İlk Bakışta Yeni Windows 10

Tanıtılan ilk ön izleme sürümüyle öncelikli olarak PC deneyimine odaklanan ve önümüzdeki aylarda kullanıcıların geri bildirimleri doğrultusunda sürekli gelişecek olan Windows 10 sürümünün ilk bakışta dikkat çeken diğer özellikleri şöyle sıralanıyor:

· Genişletilmiş Başlat Menüsü: Bildiğiniz Başlat menüsü, yeni sürümde en sık kullanılan dosya ve fonksiyonları öne çıkaran ve kullanıcıya çok daha fazla özelleştirme olanağı sunan yeni haliyle geri dönecek.

· Pencereli Uygulamalar: WindowsMağazası üzerinden edindiğiniz uygulamalar artık masaüstü uygulamalarına benzer bir pencere içinde açılacak. Bu pencereleri yeniden boyutlandırabilecek, taşıyabilecek, üzerinde yer alan uygulama çubuğu üzerinden tek tıkla minimize edebilecek veya kapatabileceksiniz.

· Geliştirilmiş Uygulama Tutturma: Uygulama tutturma (snap) özelliğindeki yenilikler sayesinde aynı ekranda birden fazla uygulamayla çok daha kolay çalışabileceksiniz. Yeni dörtlü snap konfigürasyonu sayesinde aynı anda ekrana dört uygulama yerleştirmeniz mümkün. Windows 10, ayrıca çalışan diğer uygulamaların ekranda kalan boşluklara nasıl yerleştirilebileceği konusunda tavsiyelerde bulunacak.

· Yeni Görev Görüntüleme Fonksiyonu: Bu buton sayesindeçalışantüm uygulamalarınızı bir aradagörebilecek, tek tıkla dilediğinizi ön plana alabilecek ve farklı masaüstü görüntüleri arasında geçiş yapabileceksiniz.

· Sanal Masaüstü: Birçok uygulamayı ve dosyayı tek bir masaüstü üzerinde kalabalık bir şekilde görüntülemek yerine, iş veya eğlence odaklı farklı amaçlar ve projeler için özelleştirilmiş farklı masaüstü görünümleri tasarlayabileceksiniz.

Yeni Windows’un Gelişimine Siz de Katkıda Bulunun

Microsoft, Windows Insider Program (WIP) ile yeni Windows işletim sisteminin gelişiminde kullanıcılardan gelen geri bildirimlere verdiği önemin altını çizen yeni bir uygulama başlattı. Windows Insider Program’a katılanlar, Microsoft ile kuracakları çift yönlü diyalog sayesinde geliştirme süreci boyunca sağlayacakları geri bildirimlerle yeni Windows 10 sürümünün çağdaş ihtiyaçlara uyum için adım adım şekillenmesinde söz sahibi olabilecek. Geri bildirimler için Windows Feedback uygulamasını kullanarak önerilerde bulunmak veya Windows Technical Preview Forum’a katılarak Microsoft mühendisleriyle doğrudan etkileşim kurmak mümkün olacak.

Windows 10 ve WIP ile ilgili detaylı bilgi için adresini ziyaret edebilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: Fx.sasser, PrisonerMacTavish, semihguney ve 5 diğerleri

ErenMSC

Üye
Konu için :tşk:

Bessonnitsa

Bessonnitsa

Üye
Haber için teşekkürler ...

Peki ya 9(dohuz)? Sağlam fake yedik :D sazan.flv

"Teknik olarak mümkün değil" olması lazım! :)

Murat Alper

Murat Alper

Moderator
:tşk: paylaşım için

Nextman

Nextman

Emekli Yönetici
Burdan devam edelim :eller:

remzi33

remzi33

Üye
Burdan devam edelim :eller:
Hocam ben laptop a zaten format atacaktım, format vakti gelmişti :) Sence doğrudan win10 kurmak mantıklı mı şuan için. sonuçta önizleme. günlük kullanım için tavsiye eder misin?

Nextman

Nextman

Emekli Yönetici
Hocam ben laptop a zaten format atacaktım, format vakti gelmişti :) Sence doğrudan win10 kurmak mantıklı mı şuan için. sonuçta önizleme. günlük kullanım için tavsiye eder misin?
tecrübe etmek için kullanılır bence arkadaşım :cool bende şu an öyle yaptım tavsiyem farklı bir HDD tercih etmeniz :oke: geri dönüşü sorunsuz olur :oke:

remzi33

remzi33

Üye
tecrübe etmek için kullanılır bence arkadaşım :cool bende şu an öyle yaptım tavsiyem farklı bir HDD tercih etmeniz :oke: geri dönüşü sorunsuz olur :oke:
eyvallah hocam. ya zaten cihaza format atıp temizleyecektim. win10 kurayım ben doğrudan. baktım stabilize yok, sıkıntı çıkarıyor; tekrar win 8.1 yüklerim :)

• Beğen
Tepkiler: Nextman
Nextman

Nextman

Emekli Yönetici
Özellikle başlat menüsü sanki daha hızlı tepki veriyor gibi geldi bana ama olsun özellikleri açısından gayet hoş ve stabil, elimden geldiğince deneyimlerimi paylaşırım :cool
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

Ekli dosyalar

kaygisiz43

kaygisiz43

Üye
Benim pc windows 7 pro şimdi bu windows 10'u indirsem nasıl kuracağım?İlla format tarzı tekrardan kurulum mu gerekiyor ?Birde gerekmiyorsa bilgisayarda ki dosyaların yedeğini alayım mı?

Buraya yönlendirmissin :) kopyala yapıştır yaptım :)

Nextman

Nextman

Emekli Yönetici
Diğer konuda belirttiğim gibi ilk deneyimlerinizi VirtualBox tarzı sanal pc programları ile deneyin sonuçta final sürüm değil nasılsa :cool. Bu nedenle sıfır format külfetinden ve geri döndürülemez sorunlarla karşılaşmamış olursunuz. İleri düzey kullanıcı olmayanların için tavsiyemdir.

• Beğen
Tepkiler: BLasTeaR
Aytaç-01

Aytaç-01

Üye
Konu için teşekkürler, takipteyiz :)

• Beğen
Tepkiler: Nextman
Nextman

Nextman

Emekli Yönetici
Pencere geçişleri :cool
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

Ekli dosyalar

Rainesto

Rainesto

Üye
Arkadaşlar 2 tane sorum var
-Benim bilgisayarımda win 7 var ben hep flashla atıyorum bundada aynı şekilde mi yüklüyoruz

- Asgari gereksinimleri ne

Nextman

Nextman

Emekli Yönetici
Arkadaşlar 2 tane sorum var
-Benim bilgisayarımda win 7 var ben hep flashla atıyorum bundada aynı şekilde mi yüklüyoruz

- Asgari gereksinimleri ne
Evet usb ile kurulabiliyor aynı şekilde yazdırabilirsiniz.

• Processor: 1 gigahertz (GHz) or faster

• RAM: 1 gigabyte (GB) (32-bit) or 2 GB (64-bit)

• Free hard disk space: 16 GB

• Graphics card: Microsoft DirectX 9 graphics device with WDDM driver

• A Microsoft account and Internet access

• Beğen
Tepkiler: Rainesto
lazye

lazye

Üye

Gereksinimleri hiçte yüksek değil :)

Rainesto

Rainesto

Üye

Kuruyorum şuan %26

Rainesto

Rainesto

Üye
Abi herşey İyi hoşta bilgisayarıma giriyorum buradan hiçbir dosyayı göremiyorum üstelik görev yöneticisinden performansta disk hep %100 birde açılırken soruyor hangisi diye ben sadece win 10 kurdum iso ile

mabdussamed

mabdussamed

Üye
Microsoft - windowsu yontarak satmaya devam eder de ne zaman driver sorununa ve mavi ekranlara çözüm getirirse o zaman adam olur. Bu önizleme sürümlerini de kurmayın, test edip geçin. Final. Sürümü bekleyin

Nextman

Nextman

Emekli Yönetici
Abi herşey İyi hoşta bilgisayarıma giriyorum buradan hiçbir dosyayı göremiyorum üstelik görev yöneticisinden performansta disk hep %100 birde açılırken soruyor hangisi diye ben sadece win 10 kurdum iso ile
güncellemeleri kontrol et kardeş 467 MB bir güncelleme geldi :cool

• Beğen
Tepkiler: Rainesto
Takipçi Satın Al

Üst Alt