Haber WP8.1 SDK üst düzey geliştiricilerle teste sunuldu!

Sponsorlu Bağlantılar

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
artık indirilen mp3'ler direk olarak müzik klasörüne kaydedilebilcek.

• Beğen
Tepkiler: PureFood
papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
İlk haftasıyla başlar haziranın ortasını buluruz bence ama inşallah dediğin gibi olur :)
hayır deneme sürümünü sormuştun. Geliştirici ön izleme programı aynı anda tüm dünyada başlıyor

• Beğen
Tepkiler: Dejavuex
PureFood

PureFood

Üye
Bomba patlayacak derdim şu zamana kadar, ama bu bomba değil başka bir şey ne diyeceğimi bilemiyorum :D

• Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR
ThunderblastX

ThunderblastX

Üye
Eylem merkezi de gelecek değil mi preview sürümünde ?

eyup ensar

eyup ensar

Üye
birde şu arama seçeneklerine baksanız arkadaşlar video Call falan yazıyomu acaba?? :(

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
başlat ekranı arka planı
Tarayıcı senkronizasyonu
confimed:oke:

• Beğen
Tepkiler: beats

blackcemre

Üye
dosya yöneticisi geldiğine göre hack yapılabilir mi

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
yani canlı kutucukların olduğu ana ekranınıza duvar kağıdı atayabilirken telefonunuzda veya pc'nizdeki oturumlarınıza geçiş yağarken herhangi bir şey yapmanıza gerek kalmadan diğer cihazınızda aynı oturum açılacak.

tam olarak pc'de tarayıcınız açık ve acilen çıkmanız gerekiyor. Kapatıp çıkıyorsunuz ve aynı oturuma telefonunuzda devam ediyorsunuz. Veya telefondan bir siteyi sık kullanılanlara ekliyorsunuz aynısı pc'de de ekleniyor.

• Beğen
Tepkiler: kimbilir_01
papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Dexter Morgan

Dexter Morgan

Üye
yani canlı kutucukların olduğu ana ekranınıza duvar kağıdı atayabilirken telefonunuzda veya pc'nizdeki oturumlarınıza geçiş yağarken herhangi bir şey yapmanıza gerek kalmadan diğer cihazınızda aynı oturum açılacak.

tam olarak pc'de tarayıcınız açık ve acilen çıkmanız gerekiyor. Kapatıp çıkıyorsunuz ve aynı oturuma telefonunuzda devam ediyorsunuz. Veya telefondan bir siteyi sık kullanılanlara ekliyorsunuz aynısı pc'de de ekleniyor.
oha çok iyi

kaygisiz43

kaygisiz43

Üye

O soruyu şuradan dolayı anlamadım. Önceki fotoda tamam albumlere seni götürüyor gibi görünüyor fakat hiç resim gördünüzmü görsel olarak görmediniz sizde. Acaba böyle mi bakacaz dedim seçeceğimiz fotolara. Sizde beni anladınızmı sorumun nedenini?
Eğer symbian kullandıysan bu senin için hiç sorun olmamalı.Ondada aynı şey Bırakalımda bunu görebildiğimize şükredelim.Belki nisan ayında bunun resimli halini kullanacağız bilemeyiz ama bu bir sorun değildir.Galeriya girip istediğin resmin ismini değiştir burdan işlemini yap.Symbiandan alıştığım bir yöntem

blackcemre

Üye
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

Microsoft bugün itibariyle "bazı üst düzey geliştiricilere" gönderdiği davetiye ile WP8.1 Beta SDK'sını denemeye açtı.

WP8.1 Beta SDK API listesine ilişkin ilk ulaşan bilgiler şu şekilde:

· Ses/video dönüştürme, donanım destekli.

· Ses ve video dosyalarını düzenleme; Ses efektleri, video efektleri; yavaş çekim (slow motion video) desteği

· Uygulamalar kendilerinden ses ve video yakalayabilecek. Örneğin bir uygulamada kayıt yap butonu olacak ve o uygulamanın ekranını sesli video olarak kaydedebileceksiniz.

· Stereoscopic 3d desteği (farklı açılardan çekilmiş iki görüntünün üst üste koyularak 3D algısı oluşturulması)

· Wi-Fi Direct, (Herhangi bir aracı bağlantı noktası olmaksızın wifi özellikli iki cihazın doğrudan birbirleri ile iletişim kurabilmesi)

· WP8 cihazlar WP8.1 güncellemesini almadıkça yeni sdk (WP8.1 SDK’sı) ile yazılmış uygulamaları çalıştıramayacak.

· Tüm WP8 cihazlar WP8.1 güncellemesini alacak.

· Geliştirici araçları: Semantik Zoom (Parmak hareketleriyle yakınlaştırma), Tarih Seçici, Saat Seçici (Kutuya tıklayınca tarih ve saat seçme imkanı)

· PlayTo desteği

· Uygulamalar için tek login girişi. Sürekli her uygulama için ayrı ayrı Microsoft hesabı logini gerekmeyecek.

· HTML5 destekli YouTube Player (Artık videoları tam ekran izlemek zorunda kalmayacaksınız).

· Java Script desteği (KESİNLEŞMEDİ)

· Dosya ve klasör seçici

· Geofencing (gps kullanarak belli amaçlara göre coğrafik sınırlar belirleme) API’si

· Geliştirilmiş arka plan görevleri

· E-posta ve hesaplar ayarından FACEBOOK hesabı kaldırılmış. (Muhtemelen bu işi artık resmi facebook uygulaması ve bildirim merkezi yürütecek)

· Varsayılan mesajlaşma uygulaması değişikliği

· VPN (Sanal Özel Ağ) desteği

· Muhtemelen WP8.1 yüklü cihazlarla gelecek olan sanal tuşların olduğu çubuğun rengini değiştirebilme (Siyah, tema renginde, arka plan renginde)

· Uygulamaları aşağı kaydırarak kapatma

· USB tercihleri

· Güncellenmiş kamera arayüzü

· Geri butonu artık uygulamadan çıkmıyor sadece askıya alıyor (Androiddeki gibi)

· Uygulamalarda XAP uzantısı yerine APPX uzantısı

· Dosya gezgini ile entegre edilmiş OneDrive (SkyDrive) erişimi

· Kurulu uygulamalar listesini kullanıma veya kurulum tarihine göre sıralayabilme.

· Başlangıç ekranını düzenlerken çoklu tile seçebilme. [DOĞRULANMADI]

· Daha verimli görev yöneticisi

· SD Karta uygulama kurabilme

· WebGL destekli Internet Explorer 11

· Bağımsız ses kontrolleri

· Bing akıllı arama

· Ayrılmış uygulamalar halinde Xbox Music ve Xbox Video.

· Yeniden dizayn edilmiş Xbox Game Hub’ı

· Kişiler bölümüne daha entegre twitter

· Üstten parmakla aşağı çekilerek indirilen çabuk ayar menüsü (Wi-Fi, Bluetooth vs ayarları)

· Üstten aşağı tam çekme ile açılan Bildirim merkezi.

· Doğrudan bildirim merkezine yönlendirilen sessiz bildirimler.

· Live Tile’ı soldan sağa çekerek okundu olarak işaretleme imkanı

· Uygulamalar için otomatik güncellemeler

· İyileştirilmiş yedekleme imkanı

· Geliştirilmiş klavye

· Yeni bir live tile boyutu (Büyük, orta, küçük + "GENİŞ")

· Bluetooth 4.0 LE desteği (Tüm cihazlar için)

· Battery Sense uygulamasıyla gelişmiş batarya takibi

· Windows Phone ekranını TV ya da monitörlere yansıtma imkanı.

SDK’da yer almayan unsurlar:

· Cortana sesli asistan

· Bildirim Merkezi

· Yeni hareket destekli (swipe) klavye

Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız

@papakudioflu @teAtalay @kesasd

Bazı resimler için @Sensation 'a teşekkürler.
sayfaya yenikense iyi olur yeni özellikleri ekleseniz.

• Beğen
Tepkiler: teAtalay
dakamon

dakamon

Üye
başlat ekranı arka planı
Tarayıcı senkronizasyonu
confimed:oke:
tarayıcı senkronizasyon u derke

valla canlandıramadım kafamda o zaman internet Explorer mı kullanmamız gerekecek bilgisayardan bide bu bilgisayara Microsoft hesabımızı tanımlamamız gerekecekmi diğer bir soru da Windows 8.1 de mi sadece geçerli olacak bu geçiş yapma bu 3 soruyu kombo yapıp cevaplayabilirsiniz. Bir soru da siz böyle bir şeyi hiç yaptınız mı?

Rıza Soylu

Rıza Soylu

Üye
Şimdi sen Device kısmına tıkladığında emülatörleri görmesi gerekiyor, 512mb -256mb ve 1gb olması lazım. Eğer onlar gözükmüyorsa demek ki kurulmamıştır sdk. Windows 8.1 pro 64 bit lisanslı kullanıyorum ben. Dreamspark hesabın varsa sende ücretsiz satın alabilirsin.
Ben win 8.1 32 bit pro var. Sadece ben de device gözüküyor sorun var herhalde 64 bit olmadığından. Dreamspark hesabı ne tam bilmiyorum ama ücretli Developer unlock 'um var.

4MaGuS

4MaGuS

Üye
hazır söylemişken şuan resimlerde isim falan değiştirilmiyor bunuda büyük ihitmal 8.1 dosya yönetici ile çözerler haralde buda önemli bir eksik sayılır kimilerine göre

Üst Alt