tablet pc yi vodeme bağlayamıyorum

Sponsorlu Bağlantılar

gokce7374

Üye
    Konu Sahibi
tablet pc yi vodeme bağlayamıyorum
Arkadaşlar elimde wismart ın android 4.0.4 işletim sistemli,boxchip a13 cortex a8 işlemcili,7'' ekran, 512mb ddr3 bellek ,usb wifi(802.11 b/gn) gibi özeliklerde tablet var.Elimde birde yıllardır kullandığım vodafo un vodem internet cihazı var.bunu tablete bağlayıp interneti kullanmak istiyorum. Aşağıda belirttiğim tüm işlemleri apn ekle olarak yapıyorum ancak kaydet dediğimde hiç bir şey göstermiyor apn sayfası yine boş,kaydetmiyor heralde.çok farklı yollar denedim Vodafone TR,büyük küçük harf ama bir türlü apn ekleyemedim. 4 gündür kafayı yemek üzereyim,iyicene inatlaştım. Allah rızası bir yardım eden olursa çok dua edicem...

bunları yapıyorum;
AnaSayfa -> Tüm Uygulamalar -> Ayarlar -> Kablosuz özelliği ağlar -> Mobil şebekeler -> Erişim Noktası Adları

“Menü” tuşuna basılır ve “Yeni APN” seçilir.
Ad : Vodafone Internet
APN : internet
Proxy : <Ayarlanmamış>
Bağlantı noktası : <Ayarlanmamış>
Kullanıcı adı : vodafone
Parola : vodafone
Sunucu : <Ayarlanmamış>
MMSC : <Ayarlanmamış>
MMS proxy’si : <Ayarlanmamış>
MMS bağ. nokt. : <Ayarlanmamış>
MMS protok ü : WAP 2.0
MCC : 286
MNC : 02
Kimlik doğrulama türü : Yok (ya da PAP veya CHAP seçiniz)
APN tipi : default

“Menü” tuşuna basılır ve “Kaydet” seçilir.

Silinen Üye 2313801

Kapalı Hesap
Ayni sorun bendede var

gokce7374

Üye
    Konu Sahibi
Çok bilgisizsin 7 inclik android tablet o Ios kullanan Ipad degil

- - - Eklendi - - -

ama bir yandan ayni sorun bendede var sürümün 4.0 mi

sen çok bilgilisin belli,çözmüşsün olayı:alkis

Silinen Üye 2313801

Kapalı Hesap
Sanirim 4.0 kullaniyorsun ki vinn baglamak için alinacak tabletin 2.3 olmasini öneririm neyse Google Play de konu ile alakali apps var

- - - Eklendi - - -

Örnegin Turkiye 3G apn ayarlari tabi cihazinla uyumlu ise ve vodem inde tabletin ile uyumlu ise çalisir

- - - Eklendi - - -

birde Apn Turkey var

• Beğen
Tepkiler: gokce7374
Duran.Y

Duran.Y

Üye
Uyum konusu önemli her 3G modem her tablette çalışmıyor. Mesala benim tabletimde vodafonedan sadece k3520 çalışıyor. Turkcellin farklı bir kaç cihazı daha çalıştırıyor. Araştırıp markaya göre bilgi bulursan güzel olur.

• Beğen

gokce7374

Üye
    Konu Sahibi
Uyum konusu önemli her 3G modem her tablette çalışmıyor. Mesala benim tabletimde vodafonedan sadece k3520 çalışıyor. Turkcellin farklı bir kaç cihazı daha çalıştırıyor. Araştırıp markaya göre bilgi bulursan güzel olur.

benim öncelikle sorunum tablette herhalde apn ekleyemiyorum.APN sayfası hep boş kaydet dediğim heralde.öncelikle onu bir kaydebilsem sonra bağlanmadığında dicem sorun vodemde... k3770 modeli var bende vodemin.bir sayfada arkadaş bağladığını anlatmış ama çok karışık şeyler anlamadım....

Duran.Y

Duran.Y

Üye
benim öncelikle sorunum tablette herhalde apn ekleyemiyorum.APN sayfası hep boş kaydet dediğim heralde.öncelikle onu bir kaydebilsem sonra bağlanmadığında dicem sorun vodemde... k3770 modeli var bende vodemin.bir sayfada arkadaş bağladığını anlatmış ama çok karışık şeyler anlamadım....

Kardeşim durum şöyle oluyor. Kaydet dediğinde listede birşey görünmüyor evet. Fakat uyumlu vodemi bağladıktan 1-2 dk sonra liste görünüyor. K3770 bende denemiştim ve çalışmamış o yüzden de liste açılmamıştı. Kaydetmede sıkıntı yok yani uyumlu cihazı bağladığında liste açılacaktır.

- - - Eklendi - - -

Birde tabletin markasıyla birlikte modelini de yazar mısınız.

- - - Eklendi - - -

Genelde bu modeller uyumlu oluyor bulabilirsen bunlardan dene.
*Turkcell Huawei E176G
*Turkcell Huawei E177u-1

*Turkcell Huawei E180

*Turkcell ZTE MF 190

*Vodafone Huawei K3520

• Beğen

gokce7374

Üye
    Konu Sahibi

Kardeşim durum şöyle oluyor. Kaydet dediğinde listede birşey görünmüyor evet. Fakat uyumlu vodemi bağladıktan 1-2 dk sonra liste görünüyor. K3770 bende denemiştim ve çalışmamış o yüzden de liste açılmamıştı. Kaydetmede sıkıntı yok yani uyumlu cihazı bağladığında liste açılacaktır.

- - - Eklendi - - -

Birde tabletin markasıyla birlikte modelini de yazar mısınız.

- - - Eklendi - - -

Genelde bu modeller uyumlu oluyor bulabilirsen bunlardan dene.
*Turkcell Huawei E176G
*Turkcell Huawei E177u-1

*Turkcell Huawei E180

*Turkcell ZTE MF 190

*Vodafone Huawei K3520

zaten ben vodem bağlı iken yapıyorum APN ekleme işlemlerini ne kadar beklesemde kapatıp açsamda belki 50 defa ekledim ama bişey yok...

Tablet hediye heldi marka olarak kutusunda Wismart WiPad tablet pc mobil internet cihazı android 4.04 ice cream yazıyor

Duran.Y

Duran.Y

Üye
zaten ben vodem bağlı iken yapıyorum APN ekleme işlemlerini ne kadar beklesemde kapatıp açsamda belki 50 defa ekledim ama bişey yok...

Tablet hediye heldi marka olarak kutusunda Wismart WiPad tablet pc mobil internet cihazı android 4.04 ice cream yazıyor

Tamam da önemli olan vodemin takılmış olması değil uyumlu olan vodemin takılmış olması. K3770i takınca bende de çıkmıyo liste ama K3520 takınca geliyor.

- - - Eklendi - - -

Ayrıca söylemiş olduğunuz modelle ilgili olarak uyumlu 3g modem bilgisi bulamadım.

Silinen Üye 2313801

Kapalı Hesap
Öncelikle isim güzelmis :? Neyse yukaridaki programlar 4.0.4 kullandigin için cihaz Rootlu ise çalisir yani manuel yapman lazim bu isleri. Yada root yaparak programlari sistem apps i yapacaksin.
Kardeşim durum şöyle oluyor. Kaydet dediğinde listede birşey görünmüyor evet. Fakat uyumlu vodemi bağladıktan 1-2 dk sonra liste görünüyor. K3770 bende denemiştim ve çalışmamış o yüzden de liste açılmamıştı. Kaydetmede sıkıntı yok yani uyumlu cihazı bağladığında liste açılacaktır. - - - Eklendi - - - Birde tabletin markasıyla birlikte modelini de yazar mısınız. - - - Eklendi - - - Genelde bu modeller uyumlu oluyor bulabilirsen bunlardan dene. *Turkcell Huawei E176G *Turkcell Huawei E177u-1 *Turkcell Huawei E180 *Turkcell ZTE MF 190 [/QU Birde Turkcell E177 Huawei.

gokce7374

Üye
    Konu Sahibi
modem desteklemiyor diyorsunuz yani.. telefona bağlasam tableti telefondan interneti görür mü?

Duran.Y

Duran.Y

Üye
modem desteklemiyor diyorsunuz yani.. telefona bağlasam tableti telefondan interneti görür mü?

Görmez. Hatta telefondan wifi ile interneti paylaştırdıgınzda dahi android paylaştırılmış ağları genelde görmüyor. Internete girmek için ya uyumlu bir modem alacaksınız yada normal wifi internet kullanacaksınız.

gokce7374

Üye
    Konu Sahibi
sevmedim o zaman bu hediyeyi....

Silinen Üye 2313801

Kapalı Hesap
Aslinda telefonun akilli ise uygun program ile telefondan tablete aktarabilirsin. Bu arada tablet için her seyin dezavantaji vardir iyi yönlerine bak ki mutlu olasin bu arada konuda popüler oldu :)

- - - Eklendi - - -

Hatta telefondan wifi ile interneti paylaştırdıgınzda dahi android paylaştırılmış ağları genelde görmüyor. [/QU Bu yorum çok yanlis böyle bir durum yok.

- - - Eklendi - - -

Hatta telefondan wifi ile interneti paylaştırdıgınzda dahi android paylaştırılmış ağları genelde görmüyor. [/QU Bu yorum çok yanlis böyle bir durum yok. YANI TELEFONUN AKILLI ISE MODEM OLARAK KULLANABILIRSIN

• Beğen

gokce7374

Üye
    Konu Sahibi
telefonum akılsız :) ya bu telefonu kablosuz modem olarak kullanmak için joikuspot denilen program varmış ama sadece simbian işletim sistemli ve wi-fi özelliği olan telefonlar içinmiş.benim telim nokia c3 jar uzantılı programları açyor. bu programın bize uygun olan versiyonunu bulamadım yokmuş galiba...

Silinen Üye 2313801

Kapalı Hesap
Wifi olan tüm telefonlari uygun programla modeme çevirebilirsiniz. Eger wireless yoksa ya bilgisayardan suite ile deneyin yine olmaz ise sansiniza küsün

• Beğen

gokce7374

Üye
    Konu Sahibi
Wifi olan tüm telefonlari uygun programla modeme çevirebilirsiniz. Eger wireless yoksa ya bilgisayardan suite ile deneyin yine olmaz ise sansiniza küsün
dediğim gibi tek joikuspot denilen programı bulabildim o da simbian işletim sistemli telefonlar yani sis uzantılı telefonlarda çalışıyor. benim telefon jar uzantılı çalıştırıyor kabul etmedi.Wi-fi özelliği var. başka hangi programı önerebilirsiniz?

Duran.Y

Duran.Y

Üye
Aslinda telefonun akilli ise uygun program ile telefondan tablete aktarabilirsin. Bu arada tablet için her seyin dezavantaji vardir iyi yönlerine bak ki mutlu olasin bu arada konuda popüler oldu :)

- - - Eklendi - - -

Hatta telefondan wifi ile interneti paylaştırdıgınzda dahi android paylaştırılmış ağları genelde görmüyor. [/QU Bu yorum çok yanlis böyle bir durum yok.

- - - Eklendi - - -

Hatta telefondan wifi ile interneti paylaştırdıgınzda dahi android paylaştırılmış ağları genelde görmüyor. [/QU Bu yorum çok yanlis böyle bir durum yok. YANI TELEFONUN AKILLI ISE MODEM OLARAK KULLANABILIRSIN

Ben telefondan aktarmazsın demedim zaten telefon dağıtıyor fakat android tabletler o ağa bağlanamiyor ayni sorunu kendim yaşadım bi yerden uydurmuyorum yani.

Silinen Üye 2313801

Kapalı Hesap
ben kuzenimin S2 sindende denedim Iphone 4 ündede ama bir sorun yasamadim

Üst Alt