Ne ararsın Tanrı ile aramda?

Sponsorlu Bağlantılar

dreamboys69

dreamboys69

Üye
    Konu Sahibi
Sen kimsin ki orucumu sorarsın?
Hakikaten gözün yoksa haramda,
Başı açığa niye türban sorarsın!

Rakı, şarap içiyorsam sana ne.
Yoksa sana bir zararım içerim.
İkimiz de gelsek kıldan köprüye
Ben dürüstsem sarhoşken de geçerim.

Esir iken mümkün müdür ibadet?
Yatıp kalkıp Atatürk'e dua et.
Senin gibi dürzülerin yüzünden,
Dininden de soğuyacak bu millet.;)

lovestar

lovestar

Üye
neyzen tevfiğin gereksiz bi şiiri.Mehmet Akif sağolsun yanında birazcık adam olmuştu ama asla doğru bi insan değildi.hatırlattıgın için tşkler...

dreamboys69

dreamboys69

Üye
    Konu Sahibi
neyzen tevfiğin gereksiz bi şiiri.Mehmet Akif sağolsun yanında birazcık adam olmuştu ama asla doğru bi insan değildi.hatırlattıgın için tşkler...
şiirdeki mesaj önemli olan:islik

lovestar

lovestar

Üye
o din hakkında akıl veren neyzen tevfik hakkında tutuklama emri çıktıgında her başı sıkıştığında dini dergahlarda saklanıyordu.Mehmet Akif'in öğrettiği arapça ve farsça dersleri sayesinde buralarda barınabildi.Eğer bir ilmi öğrendiysen gerektiği gibi uygularsın.Ki maneviyat üzerine ders almış bir insanın böyle bir üslup kullanması pek hoş birşey olmasa gerek...

Nazy

Nazy

Üye
Çok Güzel Şiir
Sözleride Gerçeği Anlatıyor

lovestar

lovestar

Üye
Bir arkadaş Abdurrahim Karakoç 'un Monaroza şiirini eklemiş youtube linkiyle.Şiir kıymetinde birşeyler okumak isterseniz onu tavsiye ederim.

dreamboys69

dreamboys69

Üye
    Konu Sahibi
lovestar neyzen tevfik beni ilgilendirmiyor:oke:

JaNbErG

JaNbErG

Emekli Yönetici
bence kimse kimseyi zorlayamaz bu devirde Atatürk'üde unutturmaya çalısıyorlar bence ama unutturamazlar burda müslüman değiliz diyede bişi yok herkes müslüman din görevlerini yerine getiremıyoruz diyede dinsiz diyemezler siyah carsafa burunmekte bence muslumanlık degıl o benım gorusum zaten kuran-ı kerim kitabımızdada yazmıyor.... şiirde bence cok anlamlı tesekkurler paylasım için

lovestar

lovestar

Üye
janberg nerden nereye geldin sen dostum.burda sadece üslup ve tarz meselesini konuşuyoruz.birazda toplumsal etik kurallar falan.ama asla kimsenin dininin ölçüsünü tespit etmek bize düşmez.müslümanlıkta sadece senin görüdüğün kara çarşaftan ibaret değil.haklısın kara çarşaf değil ama örtünme kavramı Kuran-ı Kerim de mevcuttur.Atatürk'ü unutturmak falanda suni gelip geçici bir gündemden ibaret.bu politikayla çıkar sağlanmaya çalışıldı hatırlarsanız ve sonuç fiyasko...sevgiler herkese...yarın görüşürüz.daha şu n73 kumanda prosunu deniycem.:oke:

dreamboys69

dreamboys69

Üye
    Konu Sahibi
konuyu farklı yönlere çekmiyelim!şiir önemli bizim için yazarını tartışmayalım:ehe:naughty:

JaNbErG

JaNbErG

Emekli Yönetici
tamam tamam tartısmıyoz işte görüş açılarımızı sölüyoz burda maksadımız gergınlık yaratmak değil güzel bir şiirdi tekrar teşekkürler herkes kendi fikirlerinde özgürdür isteyen yazar:):):):)

dreamboys69

dreamboys69

Üye
    Konu Sahibi
tamam tamam tartısmıyoz işte görüş açılarımızı sölüyoz burda maksadımız gergınlık yaratmak değil güzel bir şiirdi tekrar teşekkürler herkes kendi fikirlerinde özgürdür isteyen yazar:):):):)

herkez fikirlerini belirtmekte özgürdür tabikide;)ortam gerilmedikçe sorun yok:oke:

researcher

Üye
sarhosken kopru gecmek nasıl oluyor...?....

gunahı kucuk gormek dedikleri bu sanırım....

dreamgirls

dreamgirls

Üye
bence neyzen tevfikten daha çok, şiirde verilen msj önemli... :oke:
güzeldi...

_KadirşinaS_

Üye
bence neyzen tevfikten daha çok, şiirde verilen msj önemli... :oke:
güzeldi...
Bu şiirde verilen mesaja gerçekten güzel diyorsanız, İslam ile ilgili hiç birşey bilmiyorsunuz.İslam'ın yasakları altındaki sebep; bir şeyleri olduktan sonra çezalandırmak değildir.Olmadan önlem alıp refah seviyesini yükseltmektir.Sen kimseye zararım yoksa içerim diyorsun.İçmeden söylemesi kolay, içtikten sonra sinirsel ve akli olarak dengeli olabileceğini mi sanıyorsun.Ya da haramda gözün yoksa örtüye ne karışırsın diyorsun.Peki bir kadın açık saçık dolaşıp, ait olmadığı bir erkeği tahrik ettikten sonra başına gelebilecek şeyleri hesap etmiyor musun?Diyelim ki bu düşünce çok aşırı sapıkça (her ne kadar insanın doğası kendine ait olmayana meyil etmek olsa da) o zaman o kadın karşıdaki erkeğin gözle tacizine maruz kaldığında hesabını kimden soracak.Son olarak da sarhoşken sıratı geçmek:kop:.Bu dizeler nedir biliyor musunuz?İslamiyeti çok iyi bildiğini sanan fakat zırnık haberi olmayan, yaşadığı hayatın yanlış olduğunu bilen fakat nefsine teslim olduğu için iki adım önünü göremeyen gafillerin, o ezik egolarını tatmin etmek için ortaya attıkları apır sapır hurafelerdir.İslamiyeti bu hale getiren gerçek yobazlar da bunlardır.Aksini ispat edecek varsa da helal olsun:megafon:

dreamboys69

dreamboys69

Üye
    Konu Sahibi
numansabit açıklamada bulunmuşsun fakat herkez kendi bacagından asılır:oke:

_KadirşinaS_

Üye
Yanlış anlama orada hedefim sen değildin.Bu tarz beyanlarda bulunan insanlara hep gıcık olmuşumdur onun için bir anda patladım öyle.Ama haklısın herkes kendi bacağından :oke:

dreamboys69

dreamboys69

Üye
    Konu Sahibi
bir şarkıcı vardı.onun hakkında bazı şeyler öğrenildiginde tüm ülkesine yürekten bağlı insanlar nefret etti ondan.ama kişilik olarak sevilmesede şarkılarını dinleyenler var!bu şiir'i yazanda beni ilgilendirmiyor;)

dreamgirls

dreamgirls

Üye
Bu şiirde verilen mesaja gerçekten güzel diyorsanız, İslam ile ilgili hiç birşey bilmiyorsunuz.İslam'ın yasakları altındaki sebep; bir şeyleri olduktan sonra çezalandırmak değildir.Olmadan önlem alıp refah seviyesini yükseltmektir.Sen kimseye zararım yoksa içerim diyorsun.İçmeden söylemesi kolay, içtikten sonra sinirsel ve akli olarak dengeli olabileceğini mi sanıyorsun.Ya da haramda gözün yoksa örtüye ne karışırsın diyorsun.Peki bir kadın açık saçık dolaşıp, ait olmadığı bir erkeği tahrik ettikten sonra başına gelebilecek şeyleri hesap etmiyor musun?Diyelim ki bu düşünce çok aşırı sapıkça (her ne kadar insanın doğası kendine ait olmayana meyil etmek olsa da) o zaman o kadın karşıdaki erkeğin gözle tacizine maruz kaldığında hesabını kimden soracak.Son olarak da sarhoşken sıratı geçmek:kop:.Bu dizeler nedir biliyor musunuz?İslamiyeti çok iyi bildiğini sanan fakat zırnık haberi olmayan, yaşadığı hayatın yanlış olduğunu bilen fakat nefsine teslim olduğu için iki adım önünü göremeyen gafillerin, o ezik egolarını tatmin etmek için ortaya attıkları apır sapır hurafelerdir.İslamiyeti bu hale getiren gerçek yobazlar da bunlardır.Aksini ispat edecek varsa da helal olsun:megafon:

kimse senin kadar derin düşünmemiştir sanırım. sadece yüzeysel baktık konuya ve bu gereksiz bi şairin gereksiz bi şiiri. kimse karşıt bi laf sölemedi islamiyetle ilgili.
emin ol benim islami bilgim senden daha fazladır. bu şiirdekilerin doğru olduğunu ima etmedik, savunmadık sadece bi şiir. ndn bu kadar üzerine düştün ki??
ne neyzen tevfiki bilirim ne de şiirlerini. ilk defa burda okudum, duydum. bu kadar büyütmeyelim istersen...
yazdıkların güzel şeyler, aksini iddia etmedik zaten.
ama şiire güzel dedik diye de karşıt tavırlı olduğumuz çıkmasın ortaya.
Her koyun kendi bacağından asılır... Herkes dünyada ne yaptıysa, ahirettede o çıkcaktır karşısına.cut.

lovestar

lovestar

Üye
Numansabit sen beni anlamışsın tşk ederim kardeşim...güzel fikir alış verişi oldu arkadaşlar sizlerede tşkler...

Üst Alt