SE WT19 (Live with Walkman) Hakkındaki sorularınız için buradayım.

Sponsorlu Bağlantılar

Hearkinless

Hearkinless

Üye
    Konu Sahibi
SE WT19 (Live with Walkman) Hakkındaki sorularınız için buradayım.
Dediğim gibi arkadaşlar fazla yaygın olmayan bir telefon, dolayısıyla aldıysanız ya da almayı düşünüyorsanız, geniş bir bilgim var kullanma süremle doğru orantılı olarak, sorularınızı buradan cevaplayabilirim.
 


djhiguramos

djhiguramos

Üye
Sürekli müzik dinleyince kaç saat sarj dayanıyor?
Sürekli oyun oynayınca kaç saat sarj dayanıyor?
Teknik özellikleri ileriye dönük mü(işlemci ram)?Yoksa anca güngerbread a mı yetiyor?
Ekranın küçük olması oyunlarda sorun çıkarıyor mu?
Yeni çıkan android oyunlarında kasıyor mu?
FM radyonun çekim gücü nasıl?
Wifi kaliteli mi?
3G hakkını veriyor mu?
Ekrandan dolayı internette gezinirken sorun oluyor mu?
İçinde kodek paketi var mı?
Hiç program kurmadan Flash desteği var mı?
Bluetooth hızı normal mi yavaş mı?
Ekran çözünürlüğünden dolayı oynayamayacağımız çok oyun var mı?
Çok kalın değil mi cepte nasıl durur? o caps istiyorum :D

yahu bu aletin işlemci ve ram inin neo v ve ray ile aynı olması çok dikkatimi çekti fiyatı da onların altında ekran kalitesi ve kamera için 200 lira değer mi?
 
djhiguramos

djhiguramos

Üye
Flood a girecek ama kusura bakmayın bu sorulara yanıt verecek başka biri varsa o da cevap verirse memnun olurum.

Kısaca ; bu soruların cevabını bilen paylaşabilir mi?

Daha da kısa ; Sorularımı yanıtlayabilir misiniz?
 

us0027

Üye
bluetoothla bi şey gönderip alamıyorum bilgisayarla eşleşmiyor ne yapmalıyım
 
Hearkinless

Hearkinless

Üye
    Konu Sahibi
Tatildeydim özür dilerim hemen cevap yazıyorum uzun sürebilir belki diye şimdilik böyle yazayım, tekrar affınıza sığınıyorum.

----------Eklendi @ 18:28:21 ---------- Yazıldı @ 18:15:57 ----------

1) Sürekli müzik dinlersen, bilindiği üzere ekran en çok şarj yiyen faktör, dolayısıyla ekranın parlaklığını en aza indirip başka uygulama açık değilse, sadece müzik geçişleri için ekranı açarsan, 10 saate dayanır hatta geçer diye düşünüyorum, ben o kadar denemedim ama 3 saat dinlediğimde %10-15 arası gittiğini hatırlıyorum.
2) Sürekli oyun oynarsan, ekran parlaklığına bağlı olarak 1-1,5 saatten 3-4 saate kadar varan süreler elde edebilirsin.
3) Bu telefona android 4.0 (Ice Cream Sandwich) çıkacak, işlemcisi, dahili hafızası, rami gayet yeterli, eksik kalmıyor, oyunları rahat oynatabiliyor, ekran boyutu önemli bir eksik sadece. Bence tek eksiği de bu.
4) Evet ekran demiştim, çıkarıyor doğruyu söyleyim, çünkü HD oyunlar SII gibi aletlerde rahat oynanabiliyor, fakat ben GTA III-Nova-Pes11 gibi oyunları da oynayabiliyorum, marketteki oyunların da %80'i oynanabiliyor, oyun için alacaksan düşün bir kez daha ama.
5) Yeni çıkan oyunları denemedim fakat ekran boyutu uygunsa sorun olacağını zannetmem.
6) FM radyosu, çok iyi. Bizim ev çok kötü çeker, ilk kat ve telefonla bile zor konuşursun fakat 30 küsür kanalı net dinliyorum.
7) Wifi kaliteli, ama bağlantıyla daha çok alakası var tabiki.
8) 3G hakkını veriyor mu, veriyor evet, SE kalitesi vardır zaten, hattın Avea değilse hele gayet hoş olur, şunu da söyleyim, benim internetim 512 kbit ve 50-60 kb ile dosya indiririm, fakat telefonda (hattım Avea) iyi çeken bir yerde 3G ile 300kbitle dosya indirdim.
9) Sorun olmuyor değil fakat büyütebildiğin için kullanımla aşarsın, Flash Playeri içinde olduğundan her sitedeki videoyu açtım ben, Opera gibi bir tarayıcıyla çok eksiklik hissetmezsin.
10) Kodek paketi yok fakat rahatça çözebilirsin iletişime geçersin benimle bu konuda.
11) Dediğim gibi en sevdiğim özelliklerinden birisi telefonu alıp açtım programsız flash çalıştırdım, için rahat olsun.
12) Bluetooth hızı iyi, sorun olmaz.
13) 320x480 çözünürlük, ben oyunları severim, eğlenceli oyunlar bulup oynayabiliyorum, biraz araştırmayla eğlenceli vakitler geçirebilirsin, ama oyun telefonu değil oyun için yüksek çözünürlük öneririm, fakat cehennem de yaşatmıyor, ben oynuyorum.
14) Kalın değil, evet biraz kalın ama bazen kontrol bile ediyorum düşürdüm mü diye, çok sıkı pantolon giymezsen sorun olmuyor, belli de olmuyor, daha doğrusu göze batmaz, caps atabilir miyim, belki sonra. :)


----------Eklendi @ 18:30:25 ---------- Yazıldı @ 18:28:21 ----------

@us0027 Bluetooth'u açman yetmez, her açtığında ayarlardan görünür de yapman gerek fakat 120 saniye bir süren var ve bu sürede eşleştirmen lazım. Bluetooth'u aç, görünürlüğü de aç, 10 sn kadar bekle eşleştir, olması lazım, olmazsa yine söyle bir araştırırım.

----------Eklendi @ 18:40:58 ---------- Yazıldı @ 18:30:25 ----------

Flood olacak fakat şunu da söyleyim, Vatan Bilgisayar'a geldiğinde birkaç gün içinde almıştım o zamandır kullanıyorum, detaylı bir kullanıcı incelemesi konu açacağım buraya link veririm kilitlenir konu, yazana kadar buradan alayım sorularınızı. :)
 

---kaptan---

Üye
mrhb bize bir video çeker misin internette bakıyorum ama hiç türkçe bir tanıtıma rastlamadım bende almayı düşünüyorum bu telefonu fakat biraz daha arastırma yapmak istiyorum bide video çekersen eğer ses performansı için bir kaç telefonla kıyaslama yapabilir misin örn; 5800 samsung monte serisi fln
 
Hearkinless

Hearkinless

Üye
    Konu Sahibi
Video hazır var hazırlayacağım rehberde upload edeceğim Youtube'a internet hızım düşük ve bu aralar az girebiliyorum ondan dolayı biraz erteleyeceğim görselleri. Kıyaslama tabiki yapayım. 5800 zaten hafif hafif tarihe karışıyor, her yönüyle ondan üstün bir cihaz karşılaştırma bile, en basitinden onun dokunmatiği hassas değildir ve zevk vermez, bu telefonda gayet akıcı ve rahat kullanım var o açıdan. Bu telefonu Monte gibi cihazlarla da karşılaştırmak gereksiz. Kendi sınıfından olan mesela, Samsung Galaxy Mini-Ace-Gio veya Nokia'nın C6'dan yüksek modelleriyle karşılaştırma yapılabilir. Ace'in bu cihaz karşısındaki tek üstünlüğü -arkadaşımla bir hafta değiştik- şarjının biraz daha fazla gitmesi ve ekranın '3 inch büyük olması. Geri kalan tüm özellikleri öndedir. Buraya uzun uzun yazardım fakat resmi sitelerden özelliklerini kendin karşılaştırabilir aklına takılan bir şey olursa buradan sorabilirsin. Bu arada Android, Bada, veya Nokia'nın sistemleri farklı... İhtiyacına en uygun olanı tespit ederseniz iyi olur... Sorduklarını es geçmeyim. Dediğim gibi HD video çekiyor ve açık havadaki performansı çok iyi diyebilirim, yani bu fiyata bir cihazdan gerçekten iyi bir performans. Ses kalitesi de iki hoparlör ve xLoud'la arkadaşlarını rahatsız edecek türden :) Sesini kıs şunun başım şişti diyenler olmuyor değil. Kulaklıkla da gayet iyi, fakat kendi kulaklığı çok kaliteli değil, tam bir kalite için 30-40 liralık bir kulaklık tam etki sağlayacaktır.
 
koskor

koskor

Üye
walkman live telefon aldım fakat telefonda konuşurken ahize sesi cok kalın geliyor. bazen karşıdakinin ne dediğini bile anlamıyorum. sesini daha şeffaf yapabilme ihtimali warmı. sistem menüsüne girip ordan ayarlamak gibi.
 
koskor

koskor

Üye
ayrıca arkadaşlar telefonumda mobil ağ ayarlarına girdiğim zaman orda veri dolaşımı yazıyor (dolaşırken veri hizmetlerine bağlanın) diyor bu ne demek oluyor ?
 
Hearkinless

Hearkinless

Üye
    Konu Sahibi
Biraz araştırdım böyle bir sorun yaşamamıştım çünkü ben hiç, malesef benim kurcalamalarım sonucu da araştırma sonuçlarımda da özel bir ayar bulamadım. Başka telefonlarda ses düzgün geliyorsa servise götürebilirsin, sesi biraz kısabilirsin, en önemlisi de telefonu güncelledin mi? Başka eski bir cihazda bu bazda bir sorun olmuştu sanırım... Hepsini bir dene elimden gelen bu kadar malesef o konuda. Google network hizmetleriyle bağlantı diye biliyorum, belli bir işlevi yok sadece internette dolaşırken + olarak kota harcar... Ama bir sorunu onu açarak çözüyoruz ki, ilk alındığında telefon veri trafiği ile birlikte onun da açılıp öyle tanıtımların yapılması lazım olabiliyor, saygılar.

----------Eklendi @ 21:57:09 ---------- Yazıldı @ 21:55:18 ----------

Güncellemeyip onarırsan da faydası dokunabilir aklıma gelmişken, nasıl yapılacağını bilmiyorsan pm'le ulaşabilirsin. :)
 
koskor

koskor

Üye
teşekkür ederim telefonu güncelledim. sesi 1 kademe kıstıgım zaman ses biraz daha düzgün geliyor. biraz da alışma meselesi sanırsam.


veri dolaşımına sıra gelirse evet fazla kota harcıyor gözlemelerim sonucu... benim anlatmak istediğim aslında veri dolaşımı hakkında daha hızlı mı internete giriyor yani amacı nedir bunun acık bıraktığımda faydası neler zararları nelerdir ? ben internetten cok görüntülü konuşma yaparım veri dolaşımını actığım zaman görüntü donmuyor fakat kapattığımda donuyor sesde kesilmeler oluyor bununla bir etkisi varmıdır ? saygılarımla.
 
Hearkinless

Hearkinless

Üye
    Konu Sahibi
Tamamdir buldum. Ses olayında bu telefonda evet biraz farklı geliyor halletmene sevindim alışma meselesi biraz dediğin gibi. Dolaşım'i da anladım. 2G-3G ile bağlanmayi sağlıyormus Se resmi sitesinden baktım ve böylece daha hızlı bağlanıyor ama senkronizasyon da yaptığı için kota fazla gidiyor doğal olarak. Görüntülü görüşmelerde ve gelişmiş işlemlerde açıp diğer durumlarda kapatmak en iyisi olur. Iyi geceler :D
 

---kaptan---

Üye
ben karşılaştırma olarak sadece ses yönünden yaparsan sevinirim dedim yoksa bende bi 5800 kullanıcısı olarak telefonumdan soğmaya basladım dokunmatiği felan çok hantal bir telefon ama ses konusunda çok iyi ile iyi arasında bişey sayılır benim zaten tek sorunum daha dogrusu tek kararsız kaldıgım nokta sesi yoksa telefon güzel zaten şuan piyasada o fiyata 1 ghz işlemcili ve android in son sürümünü destekleyen ve çift hoparlörü bulunan tel yok
 
koskor

koskor

Üye
veri dolaşımı acıkken bunun faydaları nelerdir zararları nelerdir acaba ?


şimdiden teşekkür ederim.
 
Hearkinless

Hearkinless

Üye
    Konu Sahibi
@--kaptan: Evet ben kaptırmış baya açıklamışım kusura bakma, dediğim gibi sesi "bozmadan" gayet iyi noktalara ulaştırabiliyor. O konuda da eksik kalmaz yani :)
@koskor: Resmi sitede şu açıklamalar var bu da yardımcı olur diye yazayım dedim: "Şebeke operatörünüze bağlı olarak, ana şebekenizin dışında 2G/3G ile mobil veri bağlantısı sağlamak mümkün olabilir (serbest dolaşım). Lütfen veri aktarım masrafları olabileceğini unutmayın. Uygulamalar bazen arama ve senkronizasyon isteği gönderme gibi işlemler için ana şebekenizin İnternet bağlantısını bildirimde bulunmadan kullanabilir. Veri serbest dolaşımı için ek ücretler uygulanabilir"
Burdan da anlaşılabileceği gibi bağlantı hızı artacak ve yavaşlıktan kaynaklanan sorunlara merhem olacaktır fakat kötü bir sürpriz olarak ek ücret harcayabilirmiş bende hiç olmadı. Kotanızda yeterli miktar varsa sorun olmayacaktır. Şarjı da daha hızlı tükenecektir ayrıca. Şarj ve kota probleminiz yoksa onu açıp gezmeniz daha mantıklı duruyor.
 
koskor

koskor

Üye
3 günde 500 mb yedi :D en iyisi kapatmak :D şarj en büyük problem günümüzde zaten. ( = neyse cok teşekkür ederim :)
 
koskor

koskor

Üye
android marketten herhangi bir program yada uygulama yada oyun indirdiğim zaman reklamlar cıkıyor hep bunu kapatmanın bir yolu warmı acaba ?
 
Hearkinless

Hearkinless

Üye
    Konu Sahibi
Rica ederim :) Oyunu indirdikten sonra interneti kapatmak, başka yolu yok diye biliyorum...
 
koskor

koskor

Üye
root felan yapın bir programı war onu indirin felan diyorlar da root ne demek ne işe yarıyor bulamadım.
 
Hearkinless

Hearkinless

Üye
    Konu Sahibi
Root telefona erişim hakkını tam açmaktır, ben de yeni yeni araştırıyordum bir kaç link verebilirim ya da şuradan bildiğim kadarıyla açıklayım, şimdi telefondaki sistem dosyaları var ya, bilgisayardaki Windows dosyaları (system32 gibi) silinirse sistem çöküyor hani, işte telefonda da var o. O yüzden telefondaki her dosyayı normal olarak silip değiştiremiyoruz, ona erişimi açıyor her dosyaya böylece erişiliyor tam yönetim sağlıyorsun. Bir kaç yolu var root yapmanın ama ben yapmadım garanti kapsamı dışına çıkıyor güncellemeleri almıyor gibi şeyler de okudum. O büyük sorun oluşturmaz bence yapma ama tabi kendin bilirsin :)
 


Üst Alt