Telescope - Odak

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
tuzluca76

tuzluca76

Üye
    Konu Sahibi
Telescope - Odak
Arkadaslar cok merak ettigim birsey bu N8 teleskoplari odak mesafesini arttirirmi? Yani biz doru duzgun odaklanmayi birtek yakin nesnelerde kullanabiliyoruz. Teleskop u takinca bir prof. Makine gibi uzaktaki nesnelere odaklanabilirmi ? Bildigim kadariyla lensin acisi buyukluguyle orantili odak mesafeside artiyor. Yanlisim varsa duzeltin. Eger odak mesafesi artiyorsa bir tane almayi dusunuyorum acil ! :)

hotboy_ist

Üye
Arkadaslar cok merak ettigim birsey bu N8 teleskoplari odak mesafesini arttirirmi? Yani biz doru duzgun odaklanmayi birtek yakin nesnelerde kullanabiliyoruz. Teleskop u takinca bir prof. Makine gibi uzaktaki nesnelere odaklanabilirmi ? Bildigim kadariyla lensin acisi buyukluguyle orantili odak mesafeside artiyor. Yanlisim varsa duzeltin. Eger odak mesafesi artiyorsa bir tane almayi dusunuyorum acil ! :)

Valla ben ebaydan bunu aldım ve kullanıyorum. Uzak nesnelere odak olayı derken tam neyi kastettin anlamadım ama uzak nesnelere odağı sen ayarlıyorsun net olacak şekilde lensin başı dönüyo sen netleştiriyosun sonra ince ayarını N8 otofocusla yapıyor. Güzel fotoğraflar çekiyor gercekten. ben sipariş verdim kargo dahil 20$ geldi bana. Hemde 6 günde... tripod ayrıca süper. Lens takmasan bile video cekerken güzel oluyor.

tuzluca76

tuzluca76

Üye
    Konu Sahibi

Bundan Bahsediyorum :) Arkaplan Bulanık Öndeki Nesne Odaklı :) Biz Bunu Sadeec 35-40 cm uzaklıktaki nesnelere yapabiliyoruz. Telescopla Bu Sayı Daha Yukarı Çıkıyormu ?

mustafakamikaze

mustafakamikaze

Üye

Bundan Bahsediyorum :) Arkaplan Bulanık Öndeki Nesne Odaklı :) Biz Bunu Sadeec 35-40 cm uzaklıktaki nesnelere yapabiliyoruz. Telescopla Bu Sayı Daha Yukarı Çıkıyormu ?

arkadaş linkte vermiş işte adamlar n8 e teleskop tripod yapmış demekki oluyo:oke:

ahmetdemircim

Üye
bunu n8 ile yapman mümkün değil hocam. çoğu slr-like makinada bile bu kadar arka tarafı flu çıkaramıyorsun. bunu anca slr makinalarda çekeblirsin.

----------Eklendi @ 14:09:59 ---------- Yazıldı @ 14:08:50 ----------

Valla ben ebaydan bunu aldım ve kullanıyorum. Uzak nesnelere odak olayı derken tam neyi kastettin anlamadım ama uzak nesnelere odağı sen ayarlıyorsun net olacak şekilde lensin başı dönüyo sen netleştiriyosun sonra ince ayarını N8 otofocusla yapıyor. Güzel fotoğraflar çekiyor gercekten. ben sipariş verdim kargo dahil 20$ geldi bana. Hemde 6 günde... tripod ayrıca süper. Lens takmasan bile video cekerken güzel oluyor.

hocam bu parçada zoom sabitmi yoksa zoomuda ayarlayabiliyormusun. yani yakınlaştırma uzaklaştırma yapabiliyormusun?

hotboy_ist

Üye
Tuzluca76 arkadaşım bende bu dediğin arkplan blur olayını cok seviyorum ve benim telekopla denedim... evet oluyor fakat sorun şu ki. Yukarıdaki gibi bi foto için objeyi en az 4 metre uzaktan cekmen gerekiyor yoksa ekrana sıgmıyor... ama 4 metre uzaktan cekersen evet oluyor... Hatta senin için üşenmedim bide foto çektim. Bu cektiğim foto objeden tam 4 metre uzakta...

ahmetdemircim arkadaşım, zoom sabit ama önde odak ayarı var. 3M den sonsuza kadar.ama en düşük 3-4m yakından cekiyor ve cekincede bu şekilde pro makine gibi arkaplana blur veriyor...

tuzluca76

tuzluca76

Üye
    Konu Sahibi
hotboy cok teskkur ederim 100binlerce kez tesekkur ederim :) bunu yurticinden temin edemezmiyiz. Cok lazim bana. Hotboy satarmisin bana ? :D yada e baydan nasil aldin acaba ? Yani ne kadara mal oldu kargo flnda dahil olarak ?

hotboy_ist

Üye
yukarıya yazdımya... herşey toplam 20$ tuttu. 13$ bu alet 7 $ kargo... zaten hepsini bir kerede veriyosun sana kargo gelince ücretsiz alıyorsun ödeme yapmadan. Ortalama 1 haftada geliyor... eBaydan satın almak için kredi kartın olması ve ayrıca Paypal hesabının olması lazım... Detaylı bilgi için googledan bak. Kusura bakma ben satamam bende fotoğraf çekme hastasıyım :D

----------Eklendi @ 14:40:27 ---------- Yazıldı @ 14:38:50 ----------

Bu arada türkiye de bu ürün yok. Yani N8 için özel yok şuan. Sadece universal var her telefona uygun işte garip bişey. Gittigidiyorda cep telefonu teleskobu diye yazarsan görürsün. Ama ebaydekinden daha pahalıya geliyor haberin olsun ve N8 için özel değil...

tuzluca76

tuzluca76

Üye
    Konu Sahibi
hmm. BI ara sahibindende bulmustum ama gibi almadim :/ Kredi kartim olsa oyunda alicam ama yok maalesef :S Sen alsan banada bir tane kebdi karini flnda kat sat bana :D aslinda toplu alim yapip satsam bayagi kardanyaparsin istersen forumda konu ac yap :) eger yaparsan haberim olsun bende bir tane alcam :) artik etrafimdan birisinden alip yaparim olmazsa :)

tuzluca76

tuzluca76

Üye
    Konu Sahibi
forumda su aleti satan hicmi kimse yok ya ? Acil lazim

Cruzer_Contour

Cruzer_Contour

Üye
Benimde hosuma gitti aslinda yokmu satan?

projectmaximo

projectmaximo

Üye

bu benim de çok hoşuma gitti kredi kartım olsa alırdım:)

tuzluca76

tuzluca76

Üye
    Konu Sahibi
bana cok lazim satan varsa cok iyi olur :)

• Beğen
Tepkiler: kubilaysari

kubilaysari

Üye
ben getirtip satarım ama komisyon alırım ba$tan söyliyeyim ..

mfb2

mfb2

Üye

hotboy ule gece gece aklıma soktun paypal da var ebaydan alışveriş okadar zorda değilmiş 10 saat önce göreydim hafıza kartınıda ebaydan alırdım kararsız kaldım harcamayıda çok yaptık bu bayram sarsarmı beni acaba aletde süper ortada kaldım :aha::naughty:

alparslan46

Üye
ebay dan türkiyeye siparis veriliyormu?cahilliğimi bağışlayın:hmmm

axpe

axpe

Üye
yav valla satan olursa alırım adamın dediğine göre 20$ 35 tl fln gayet iyde pederi internet alışverişine ikna etmem zor görünüo bakalım şöyle getitirip doğru düzgün satan olursa 50 tl ye kadar alırım

nokian96

nokian96

Üye
ben siparisi verdim az önce bakalım ne zmn gelecek..

SilentOne

SilentOne

Üye
hayırlı olsun

MrUlutaş

MrUlutaş

Üye
Bu konuda görüp direk aldım. geldi ürün ama acıkcası normal macro mod cekimdeki görüntüyü beklemeyin :S yani kötü deil ama cok da iyi değil :S cok aydınlık ortamda makinayı hiç titretmeden cekim yapacaksınız anca o şekilde biraz net görüntüye sahip oluyorsunuz.:S

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...