SD Kart(Hafıza Kartı) Satın Alma Rehberi//Mutlaka okuyun!

Sponsorlu Bağlantılar

Anıl Umut

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
SD Kart(Hafıza Kartı) Satın Alma Rehberi//Mutlaka okuyun!
Kapasite Cep telefonlarının yapabildiklerinin artması ve dijital fotoğraf makinelerinin kalitelerinin yükselmesi, bu cihazların veri depolama kapasitelerinin artmasını gerektirdi. Bu gibi cihazlar için kullanılan SD (Secure Digital) kartlar gerekli kapasite artışını sağlıyorlar. Aynı USB bellekler gibi, SD kartlar için de birden fazla boyut ve standart yer alıyor. (Toshiba microSD kart video inceleme)
Günümüzde piyasada üç tip SD kart bulunuyor. Bunlar Standart SD, SDHC (SD High Capacity) ve SDXC (SD Extended Capacity) olarak ayrılmışlar.

Farklı kapasitelere, farklı isimler veriliyor
Standart SD'lerin kapasitesi 1 ile 4 GB arasındayken, SDHC'te kapasite 32 GB'e kadar çıkabiliyor. 2009 yılında piyasaya çıkan yeni biçim olan SDXC kartlar ise inanılmaz bir şekilde 2 TB'a kadar kapasite sunabiliyorlar.
Dijital fotoğraf makinenizde yüksek çözünürlüklü çok sayıda fotoğraf saklamak istiyorsanız SDHC ve SDXC modellerini tercih etmeniz gerekiyor.
Öte yandan cep telefonunda GB'larca veriye ihtiyacınız olmayabilir. Akıllı telefonlar için geliştirilen uygulamaların ve müzik dosyalarının boyutu en fazla birkaç MB olduğundan çok yüksek kapasiteli SD kartlara ihtiyacınız olmayabilir.
Boyut
SD kartların kapasitelerinin dışında bir de boyutları farklılık gösteriyor. Bu alanda SD kartlar standart, mini SD ve micro SD olarak üçe ayrılıyor. Bunların arasındaki tek fark boyutları oluyor.
SD kartların kullanıldığı cihazlardaki yuvalara göre değişiklik gösteren bu boyut farklılığına dikkat etmek gerekli. Bunun için SD kartı kullanacağınız cihazdaki yuvaya göre bir ürün almanız gerekiyor.

Micro SD'lerin yanında adaptör olanlarını tercih etmek daha uygun
Piyasada bulunan microSD kart modellerinin çoğu beraberinde diğer yuvalara da uymasını sağlayan bir adaptörle gelse de, yine de boyutlara dikkat etmekte fayda var.

Hız ve sınıf
Aynı USB belleklerde olduğu gibi SD kartlarda da hız büyük önem taşıyor. Hangi SD kartın, ne kadar hızlı olduğunu anlamak için ürünün hangi sınıfa (Class) dahil olduğuna bakmak gerek.

C harfinin içindeki sayı SD kartın hangi sınıfa (Class) dahil olduğunu gösterir
SD kart kutularının üzerinde yer alan Class ifadesi ürünün sahip olduğu en düşük yazma hızını gösteriyor. Class ifadesinin yanında bulunan sayı, ürünün bir saniyede en az kaç MB yazabildiğini anlatıyor.
Örneğin Class 6 bir SD kart minimum 6 MB/sn yazma hızına sahip oluyor. Şu an piyasada Class 2, Class 4, Class 6 ve Class 10 SD kartlar bulunuyor.

• Beğen
Tepkiler: xcep, aykan59, resulemre89 ve 3 diğerleri

haltie

haltie

Üye
Teşekkürler kardeşim gerçekten yararlı bilgi olmuş :)

Anıl Umut

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Sağol,Bu konu bize neler öğretti neler:ehe

TopFury

TopFury

Üye
Gerçekten çok yararlı bir bilgi paylaşımı olmuş.Teşekkürler :oke:

furkan_6423

Üye
cok tesekkurler sayende farklarini ogremis oldum :)

salih1906baba

salih1906baba

Üye
bilgiler için teşk. eerim

teacher05

Üye
Teşekkürler...

tempestshine

tempestshine

Üye
Teşekkürler.Şimdi benim merak ettiğim 2 GB'lık hafıza kartının ne kadar olduğu :D

By_GaBLiN

By_GaBLiN

Üye
Teşekkürler

olcaylar

Üye
eyvalah

kraldost

kraldost

Üye
çok teşekkür ederim kardeşim böyle güzel bir konu için lakin konu başlığı keşke hafıza kartları olsaydı.
Konuya girmeden önce sd kart nedir acaba diye merak ettim girdim baktım hafıza kartları çıktı:) bilmeyince böyle oluyor ama eminimki benim gibi niceleri daha var. Birde hafıza kartları hakkında çok şey öğrendim sayende teşekkürler kardeşim

larten123

larten123

Üye
Allah razı olsun.:oke:

- - - Eklendi - - -

Allah razı olsun.:oke:

[_ATHENA_]

[_ATHENA_]

Üye
:tşk:

crazy_oruc

crazy_oruc

Üye
teşekkürler

esokmen

esokmen

Üye
teşekkürler emeğine sağlık

Anıl Umut

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Rica ederim arkadaşlar.
çok teşekkür ederim kardeşim böyle güzel bir konu için lakin konu başlığı keşke hafıza kartları olsaydı.
Konuya girmeden önce sd kart nedir acaba diye merak ettim girdim baktım hafıza kartları çıktı:) bilmeyince böyle oluyor ama eminimki benim gibi niceleri daha var. Birde hafıza kartları hakkında çok şey öğrendim sayende teşekkürler kardeşim
Değiştireyim peki .:)

Jelly Bean

Jelly Bean

Üye
Tesekkurler :oke:

ozakin70

ozakin70

Üye
Teşekkür şimdi baktım C4 yazıyor:)

Duran.Y

Duran.Y

Üye