rom yükledikten sonra açılmayan, reset atan telefonlara çözümler

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
sanal hacker

sanal hacker

Üye
    Konu Sahibi
rom yükledikten sonra açılmayan, reset atan telefonlara çözümler
1-) bu sorunun başlıca oluşma sebebi eski romla ilgili kırıntıların kalmış ve bunların yeni yüklenen yazılım ile birlikte karışık yaratıyor olmasıdır.

bunun çözümü için öncelikle recovery moduna girerek wipe data/factory, wipe cache ve varsa advanced içerisindeki wipe dalvik cache kısımlarını uygulamalısınız. bu şekilde tüm verilerinizle birlikte eskiden kalan kırıntılarda temizlenmiş olacaktır.

2-) yukarıdaki işlemi yapmanıza rağmen cihaz hala açılmıyorsa, logoda takılı kalıyorsa yada sürekli olarak kendini resetliyorsa bu sefer sorunun kaynağı büyük ihtimalle kullanılan kernelle ilgilidir. yükleme esnasında kernelle ilgili bir sıkıntı olmuş olabilir yada eski kernel kırıntıları ile sorun yaratmış olabilir.

bunun çözümü içinse kullandığınız android sürümüne[2.3.x(GB) yada 4.0.x(ICS)] uyumlu olan bir custom kernel yüklemeniz gerekli.

örneğin miui 2.3.6 sürümlerinden birisini yüklediniz ve cihaz açılışta sürekli kendini resetlemeye başladı ilk olarak wipe işlemlerini denemeniz gerekli. çözüm olmazsa örnek olarak siyah kernelin odin sürümünü flaşlayarak tekrar deneyebilirsiniz.

3-) bu iki işlemi yapmanıza rağmen cihaz yine açılmıyorsa rom dosyasında yada yüklemesinde sıkıntı vardır. dosyayı tekrar farklı bir browser ile indirip cihaza üst üste iki defa flaşlayarak tekrar deneyin. yine sorun olursa yukarıda anlattığım ilk iki seçeneği tekrar deneyin.
 
yunusbulet

yunusbulet

Üye
eline saglik
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt