SE Xperia Neo V 4.0.4 Kullanımı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

belgarad

Üye
    Konu Sahibi
SE Xperia Neo V 4.0.4 Kullanımı
Bu konuyu açmamın sebebi arkadaşlar sürekli insanların telefonun kasma sorunlarından şikayet etmeleri. Herhangi bir task killer türü program kullanmadan telefon 150 mb boş ram bırakıyor, oldukça hızlı ve kararlı bir şekilde çalışıyor.

Önce benim denk geldiğim ufak bir sorundan bahsedeyim, eğer kablosuz internetinizin şifreleme teknolojisi web ise, bağlantınızda kesinlikle sorunlar yaşıyorsunuz. Bunun çözümü modemden şifre türünü wap/wap2 ye çekmenizdir.

İlk olarak yapabiliyorsanız hafıza kartınızı class 10 bir hafıza kartı ile değiştirin. Gözle görülür bir performans artışı sağlayacaktır.

Masaüstlerinde bulunan tüm wigdet lar kullanmasanız dahi ram, işemci ve bazıları ise internet kullanır. Buda telefonunuzun hem performansını hem pil ömrünü etkileyen önemli bir faktördür. Kullanmadıklarınızı kaldırın.

Telefonunuz ile sony tarafından ön yüklü bir takım uygulamalar gelmektedir. Bunların sizin için gereksiz olanlarını kaldırmak hem menü temizliğini sağlarken hemde telefon hafızasında yer açılır

Hemen hemen hepimiz tam özellikli ofis programları kullanırken, sony neo v içersinden kısıtlı sürüm olan bir ofis programı çıkmaktadır ve arka planda 6 mb yakın bir ram harcamaktadır.

Yalnız root hakkınız olmadan silemediğiniz için bu tip uygulamaları devre dışı bırak seçeneği vardır. Bunun için Ayarlar => Uygulamalar => Tümü sekmesine tıklayınız. Telefonunuzda bulunan tüm uygulamaları burada göreceksiniz, kaldırmak istediğiniz uygulamayı seçin, açılan ekranda devre dışı bırak seçeneğini seçin.

Bu sayede artık hem menünüzde yer almayacak hemde ram kullanmayacak.

Bir diğer ilginç nokta ise telefonunuz 6-7 saatte bir yeniden başlatmanızdır. Performanslı çalışmasını sağlayacak bir yöntemdir.

Pil süresi ile ilgili sorun yaşıyorsanız sony tarafından şu yöntem tavsiye edilmektedir.

Şarjınız %50 olduğu zaman pili yerinden çıkarıp bir kaç dakika bekleyiniz

Pili yerine takıp, telefonu açmadan, telefonunuzu şarja takınız ve en az 6-7 saat ve tüm gece olacak şekilde şarj da bırakın.

Sony ye göre bu genelde pil ömrü kısa olan telefonlarda etkili oluyormuş.

Ve telefonuzu güncellemeden önce, hafıza kartını tamamen silin, daha sonra telefonu fabrika ayarlarına döndürüp güncellemeyi öyle yapınız. Temiz bir güncelleme oluşabilecek bir çok sorunu başlamadan çözecektir.
 
legolas29

legolas29

Üye
Pil taktiğini deneyeceğim hem t20 de hem neo v de..Tesekkurler
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt