Haber Windows Phone 8.1 Güncellemesine İlişkin Haber ve Bilgiler

Sponsorlu Bağlantılar

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
    Konu Sahibi
Windows Phone 8.1 Güncellemesine İlişkin Haber ve Bilgiler
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız


Geliştirici Önizleme sürümü sayesinde bir kısmımız çoktandır Windows Phone 8.1’in keyfini çıkarıyor olsak da, halen sistemin bu son sürümünü görme ve kullanma şansı bulamayan pek çok kullanıcı var. Ancak bu durum her an değişebilir. Çünkü söylentilere göre WP8.1 resmi sürümünün bugün yayınlanarak güncellemenin tüm kullanıcılara açılması bekleniyor.


Bilindiği gibi WP8.1’in Geliştirici Önizleme sürümü Microsoft’un BUILD zirvesinin hemen ardından kullanıma açılmış ancak resmi sürüm bugüne kadar yayınlanmamıştı. Ancak Microsoft daha önce yaptığı açıklamalarda WP8.1 resmi sürümünün Haziran ayı sonlarında yayınlanacağının sinyallerini vermişti. Ve artık Haziran ayının sonlarına geldiğimiz şu günlerde, güncellemenin yayınlanma ihtimali her geçen gün daha da artıyor.


NDTV’nin haberine göre Windows Phone 8.1 resmi sürümü bugünün ilerleyen saatlerinde yayınlanabilir. Bu da özellikle unlocked cihaza sahip kullanıcıların bu akşam güncelleme uyarısı almaya başlayabileceği anlamına geliyor. Elbette bu durum güncellemenin aynı anda tüm kullanıcıların cihazlarına verileceği anlamına gelmiyor. Öyle ki güncellemenin tüm cihazlara verilmesi genellikle günlere ya da birkaç haftaya yayılan bir süreye sarkabiliyor. Kaldı ki güncellemenin yayınlanma tarihi model, bölge, üretici ve operatörlere göre de farklılık gösterebiliyor.


Telefon üreticileri de Windows Phone 8.1 güncellemesinin getirdiği yeniliklerden faydalanmak adına, bu güncellemenin hemen ardından kendi yazılım güncellemelerini yayınlayacaklar. Nokia’nın kendi cihazları için yayınlayacağı Lumia Cyan güncellemesi bunların başında geliyor. Elbette üreticilerin kendi yazılım güncellemelerinin yayınlanma tarihleri WP8.1’in yayınlanma takvimine göre farklılık gösterebilir.


WP8.1’in resmi sürümünün yayınlanmasıyla birlikte, sistemin sesli asistanı Cortana da Amerika dışındaki diğer bazı ülkeler için kullanılabilir hale gelecek. Microsoft daha önce Cortana’nın “bu yıl” içerisinde Çin ve İngiltere için yayınlanacağını belirtmişti. Son günlerde yine bazı haberlerde, Cortana’nın bu ay yayınlanacak güncelleme ile birlikte İngiltere’ye verileceği yönünde bilgiler yer almıştı.


Güncellemenin bugün yayınlanıp yayınlamayacağı konusunda Microsoft cephesinden henüz bir doğrulama bilgisi gelmediğinden, şimdilik sızan bilgilere temkinli yaklaşmakta fayda olduğunu belirtelim. Güncelleme bugün yayınlanmasa bile artık açıkça eli kulağında diyebiliriz.

@papakudioflu @Mr.H @Sensation
 

Ekli dosyalar

  • Beğen
Tepkiler: OnurYurdakul, İnternettin HOCA, ArMaGeDdOn_87 ve 6 diğerleri


Sensation

Sensation

Emekli Yönetici
Ailecek beklemedeyiz:tebessüm:
 
  • Beğen
Tepkiler: -Heisenberg-
Bay H

Bay H

Üye
Güncellemenin yayınlanmasını insan bekliyor işte :kıskıs: Ben biraz daha vakit olduğunu inanıyorum kilit ekranı dev. pre. sürüme verilmeden gelmeyeceği kanaatindeyim. Haber için teşekkürler abi :)
 
  • Beğen
Tepkiler: erhanercan
mesutvision

mesutvision

Üye
Gece 00:00 itibariyle kaçıncı kez güncelleme denetledim ben bile unuttum :)) Şu beklenti için bile küçükte olsa bir güncelleme yapmalılar. Ama nerde yok :D Beklemediyiz hala.. Haber su serpti biraz... Ha gayret Nokia.. Ha gayret Microsoft..
 
bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
    Konu Sahibi
Güncellemenin yayınlanmasını insan bekliyor işte :kıskıs: Ben biraz daha vakit olduğunu inanıyorum kilit ekranı dev. pre. sürüme verilmeden gelmeyeceği kanaatindeyim. Haber için teşekkürler abi :)

Kesin olmamakla birlikte "kilit ekranı temalarının" WP8.1 güncellemesinden ayrı olarak verileceği söylenmişti.

Bu yüzden söz konusu özelliği, bu verilecek güncelleme ile tam olarak ilişkilendirmemek daha sağlıklı olur.

Resmi WP8.1 güncellemesi verilir.
Daha sonra kilit ekranı temalarının olduğu güncelleme, öncelikle "dev preview" olmak üzere ardından diğer cihazlara yayınlanır. Böyle bir olasılığı göz önüne aldığımızda, haberin doğru çıkma ihtimali de var.

Bu akşam Ayarlar>Telefon Güncellemesi kısmına çökelim, belki birşeyler çıkar :eller:
 
  • Beğen
Tepkiler: Bay H
kamil5028347

kamil5028347

Üye
Nokia bir sürpriz yaptı şimdi sürpriz yapma sırası Microsoft da inşallah akşama başlar :)

 
papakudioflu

papakudioflu

Admin
Bu arada bir rivayete göre Windows Phone 8.1 Dev-Preview kullanıcıları ilk olarak sadece Lumia Cyan güncellemesini alabilir. Geçtiğimiz günlerde de söylemiştim. Windows Phone 8.1 Dev-Preview sürümü Lumia 630'daki kararlı sürümden daha yeni bir yapı numarasına sahip. Bu da bu duyumumu güçlendiriyor.

Sanırım önümüzdeki bir kaç hafta oldukça hareketli geçecek. Çünkü kararlı sürüm olarak bizlerin kullandığı Dev-Preview yayınlanır peşinden Dev-Preview için yeni bir güncellemeyle kilit ekranı animasyonu aktif edilebilir.
 
4MaGuS

4MaGuS

Üye
kısaca kararlı 8.1 ve üstüne bir deneme sürümü daha eklenip kilit ekranı için düzenlemeler yapılır ve bir kaç deneme sürümü sonrasında kararlı sürüm paylaşılabilir
 
Son düzenleme:
ardacumhur

ardacumhur

Üye
Beklentiyi hiç yükseltmiyorum, gelirse haber verin :tebessüm:
 
  • Beğen
Tepkiler: The Benefit, OttomaN TigeR ve kaygisiz43

skynet

Üye
O zaman biz elleri yavaştan :eller:
 
Akhtoher

Akhtoher

Üye
Sabırsızlıkla bekliyoruz bakalım :)
 
  • Beğen
Tepkiler: Ymz41
Esendağlı

Esendağlı

Üye
Teşekkürler Ali kemal,teşekkürler özgür.seviyorum şu Nokia yı ve Microsoft u,insanları sürekli bir beklenti ve aksiyon halinde tutmayı başarıyorlar.
 
  • Beğen
Tepkiler: İnternettin HOCA, Aybin.Kilic ve OttomaN TigeR
GianniInfantino

GianniInfantino

Üye
Valla artık gelsin de şu geliştiriciler de rahatlasın ya. Şu Vine ile İnstagram güncellenmediği her gün iPhone almaya adım adım yaklaşıyorum.
 
alical33

alical33

Üye
Bu yeni kilit ekranı nasıl bişey olacaktı ?
 
Ali Kurtaran

Ali Kurtaran

Üye
Hiç heyecan yapmıyorum.Gelince yüklerim.Bekleyince her an kontrol et falan sıkıldım :)
 
lost68

lost68

Üye
Hayırlısı Bakalım :)
 
osmanmert94

osmanmert94

Üye
Tek isteğim kaldı şu MS den. 3G de şarj süresi, ve yine 3G de mobil veri açıkken nette gezinirken aşırı ısınma..
 
İnternettin HOCA

İnternettin HOCA

Üye
Teşekkürler Ali kemal,teşekkürler özgür.seviyorum şu Nokia yı ve Microsoft u,insanları sürekli bir beklenti ve aksiyon halinde tutmayı başarıyorlar.


:kop2: Ehehe abi söylemek istediklerimi söktün :D

 
Murat Alper

Murat Alper

Moderator
windows phone 8.1 unlockedli cihazlar hadi bakalım güncelleme butonuna yüklenmeye başlayalım :eller: :eller:
 


Üst Alt