Turkuazoo, İstanbulda Dev Akvaryum

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Turkuazoo, İstanbulda Dev Akvaryum
Şimdi kafanızda bir akvaryum hayal edin! Ama öyle evimizdekiler ya da petshop’larda gördüklerimiz gibi değil! Kocaman bir akvaryum bu…

Türkiye’nin ilk dev akvaryumu Turkuazoo, Bayrampaşa’da sekiz bin metrekarelik alan üzerinde kuruldu. Akvaryum, Global Aquarium adlı çok uluslu bir şirket ve onun Türkiye ayağı olan İstanbul Su Dünyası’nın 17 milyon avroluk yatırımı sonucu gerçekleştirildi. Yapımı Yeni Zelandalı bir şirket tarafından yaklaşık altı ayda tamamlanan akvaryumu sizler için gezdik.

Akvaryumda tatlı su, tuzlu su, okyanus balıkları ve tropikal balıkların yanı sıra beş farklı köpekbalığı türü ve nesli tükenen orfoz da yer alıyor.

Dev akvaryumda yedi kişilik dalgıç kadrosu gün boyunca akvaryumdaki bölümlerin temizliğini yapıyor, ayrıca köpek balıklarını elle, diğer balıkları da yukarıdan yem dökme yöntemiyle besliyor. Akvaryumda günde yaklaşık 100 kilo yem tüketiliyor.

Dünyadaki en uzun cam su altı tünellerinden, 80 metre uzunluğundaki iki duvarı ve tavanı tamamen akvaryum olan tünelde, yürüyen bant üzerinde sadece balıkları izleyerek dolaşma imkânı da bulunuyor. Turkuazoo’nun içinden geçen akrilik sualtı tüneli sayesinde ziyaretçiler 10 binin üzerinde deniz canlısını yakından görebiliyor. Turkuazoo’da bulunan gözlem salonu ile 270 derece açıyla su altı canlılarını izleyebilir ve kendinizi okyanusun dibinde gezintiye çıkmış gibi hissedebilirsiniz.

Çocuğunuz eğlenirken öğrensin!

Turkuazoo’yu gezerken merakına yenilerek birçok soruyu büyüklerine sormak isteyen çocuklar için çeşitli eğitim programları bulunuyor. Çocukların sınıf arkadaşlarıyla da birlikte katılabileceği programlarda, sualtı eğitimlerinden, çevre korumaya kadar pek çok alanda bilgi veriliyor. Çocuklarda, denizlerdeki doğal hayatı koruma bilincini geliştirmek ve deniz canlıları ile ilgili bilgilendirmelerin amaçlandığı eğitim programları çerçevesinde çocuklara yönelik 35’er dakikalık atölye çalışmaları düzenlenecek. Eğitim programlarının sonunda, çocuklara sertifika verilecek.

Turkuazoo, akademilerden sualtı kulüplerine kadar çok çeşitli kurum, kuruluş ve derneğin eğitimini de destekliyor; akvaryum dâhilinde bilimsel araştırmalar yapılmasına olanak sağlayarak, eğitimin her türlüsüne katkıda bulunuyor.

Büyüklerin de heyecan dolu dakikalar geçirdiği Turkuazoo’da, köpekbalıklarıyla dalış yapabilir(Ocak 2010′dan itibaren), herhangi bir tehlike yaşamadan, onlarla dost olabilir, hatta fotoğraf bile çekebilirsiniz.

Organizasyonlar için de tercih edilebilir…

Evlilik töreni, doğum günü partileri, lansman toplantıları ve diğer özel günlerinize, 10 bini aşkın deniz canlısının da şahitlik etmesini isterseniz, Turkuazoo size ev sahipliği yapmak için bekliyor. Bu özel günleri unutulmaz kılmak için de birçok seçenek sunuyor. Denizin eşsiz canlılarını görmek için geç kalmayın…

Turkuazoo Giriş Ücretleri: Dev akvaryuma giriş, tam 26 TL, öğrenci ve 65 yaş üzeri ise 19 TL. Akvaryuma 0-3 yaş grubu çocukların girişleri ise ücretsiz…

Turkuazoo’ya Hafif Metro ile Ulaşım Bilgileri:
Aksaray-Havalimanı hattı Metrosu KARTALTEPE KOCATEPE durağı TurkuaZoo’ya en yakın duraktır.

Turkuazoo’ya İETT ile Ulaşım Bilgileri:
Mecidiyeköy (75 O), Taksim (83 O), Eminönü (91 O), Bakırköy (98 O) otobüslerini kullandığınızda TurkuaZoo’ya ulaşmak için inmeniz gerkeken durak OTOGAR durağıdır.

Turkuazoo hakkında daha ayrıntılı bilgi için resmi web sitelerini ziyaret edebilirsiniz…
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt