Torbalı'daki Dev Akvaryumun Camını Kırdılar

Sponsorlu Bağlantılar

hikmet366

hikmet366

Üye
    Konu Sahibi
Torbalı'daki Dev Akvaryumun Camını Kırdılar


Torbalı Belediyesi tarafından 16 milyon liraya Kültür Sarayı'nın bahçesine inşa ettirilen Dev Akvaryum'un camları, sokak magandaları tarafından taş atılarak kırıldı.

Kültür Sarayı bahçesindeki peyzaj işlerinin tamamlanmasının ardından hizmete açılacak olan Dev Akvaryum, önceki gün kimliği belirsiz kişiler tarafından taşlanarak camları kırıldı. 75 bin metreküp su kapasiteli akvaryum içinde Okyanus Balıklarından tutun, birçok cinste 272 adet balığa ev sahipliği yapacaktı. Dekoratif amaçlı denizyıldızları ve deniz kabukları ile arkeolojik kalıntılar ve gemi enkazı gibi birçok materyali içinde barındıracak olan Akvaryum'un camının kırılması, ilçede tepkiyle karşılandı.
MÜHENDİSİN DE KOLUNU KIRDILAR

Resmi kanallardan alınan bilgilere göre, birkaç gün önce de taşlandığı tespit edilen Dev Akvaryum, aynı kişiler oldukları tahmin edilen sokak magandaları tarafından dün tekrar taşlandı ve akvaryumun vakumlu camı kırıldı. Kırılmanın etkisiyle zarar gören akvaryumdaki balıklar, tekrar alındığı yere götürülmek üzere tahliye edildi. Yeni camın gelip montajının yapılmasına kadar balıkların getirildiği yerde kalacakları bildirildi. Açılışı bu ay sonu gerçekleştirilecek olan Kültür Merkezi'nin çevre düzenleme çalışmaları, yaşanan olay nedeniyle yaklaşık 45 gün gecikmiş olacak.
Öte yandan, sokak magandaları tarafından camı kırılan akvaryumun çevre düzenlemesi için yapılan mermer taşlarında söküldüğü, bunun üzerine belediyenin kuracağı güvenlik kamerası sistemi ile burayı takibe alacağı öğrenildi.
Bu arada, saldırganların, müdahale etmek isteyen akvaryumun sorumlusu Ege Üniversitesi Su Ürünleri Bölümü'nden bir mühendisi de tartakladıkları, hastanelik ettikleri bildirildi. Torbalı Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan mühendisin kolundan yaralandığı ve kırık tedavisi gördüğü belirtildi. - İZMİR
 


karayel90

karayel90

Üye
İnsanmısınız be siz
 
Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
Bir keresinde de yine izmir de. Binlerce balığın olduğu balık çiftliğine biri tarım ilacı atmıştı binlerce süs balığını (japon–lepistes–çiklet vs) telef etmişti. Merak ediyorum ne kazandılar acaba.
 


Üst Alt