TrendForce'dan akıllı telefon pazarının son durumu geldi

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
TrendForce'dan akıllı telefon pazarının son durumu geldi
Bizim sony listeye bile girememiş :ehe

Akıllı telefon pazarında gelişim devam ederken, bu sene hem tasarım yönünden daha başarılı hem de donanım yönünden çok güçlü akıllı telefonlar pazarda yerlerini aldılar. 2016 ilk çeyreğin ardından ikinci çeyrek de geride bırakılırken, pazarın durumu hakkında bilgiler de gelmeye devam ederken, bunlardan bir tanesi de pazar araştırma şirketi TrendForce'dan geldi.



TrendForce, hem global pazar için hem de dünyanın en büyük akıllı telefon pazarı olan Çin için bilgileri bizimle paylaştı.

Global pazara bakacak olursak eğer, zirvede yine Güney Kore debi Samsung'un olduğu görülüyor. Firma önceki çeyrekte %28 pazar payına sahipken, 2016 ikinci çeyrekte biraz düşüş ile %24.5 seviyesine gerilemiş. İkinci sırada Apple yer alıyor ve ilk çeyreğe göre biraz da olsa satış rakamlarını arttıran firma %15.1 seviyesine ulaşmış.

Daha sonra üçüncü sırada da Huawei yer alıyor. Bu firmayı diğer bir Çinli firma Oppo takip esiyor. Oppo, özellikle ilk çeyrekte dikkat çekerken, ikinci çeyrekte de yükseliş grafiğini devam ettiriyor. LG az bir artış ile beşinci sırada ve bir başka Çinli üretici vivo da altıncı sırada kendine yer bulmuş.

Diğer taraftan Çin'de bakacak olursak eğer, Huawei anavatanında lider durumda. Oppo ikinci sırada yer alıyor ve daha sonra da sırası ile vivo, Lenovo ve Xiaomi gelmekte.

Global pazarda akıllı telefon üretim hacmi 314.55 milyon olurken, Çin sadece tek başına 139.31 milyona ulaşmış durumda.
TrendForce'dan akıllı telefon pazarının son durumu geldi
 


Üst Alt