Xiaomi, 2018'de 100 Milyon'dan Fazla Telefon Satmayı Planlıyor

Sponsorlu Bağlantılar

TheNightMare.

TheNightMare.

Moderator
    Konu Sahibi
Xiaomi, 2018'de 100 Milyon'dan Fazla Telefon Satmayı Planlıyor


Bu yılın başlarında yayınlanan bir IDC raporunda, Çin akıllı telefon pazarının %5 oranında daraldığını ve BBK Electronics'in bağlı şirketleri Oppo ve vivo'nun akıllı telefon satışlarının çift haneli düşüş yaşadığını ortaya koymuştu. Tayvanlı kaynaklardan gelen yeni bilgilere göre, Çin merkezli üreticiler 2018 yılı için çok agresif bir gelişme planı hazırlıyor.



Oppo, Xiaomi, vivo ve Huawei, durgun yerel pazar nedeni ile oluşan kayıplarını telafi etmek için global pazarlarda genişlemeyi planlıyor. Xiaomi, tek başına sevkiyatlarda büyük bir sıçrama yapmayı planlıyor ve Aralık ayına kadar 100 milyondan fazla akıllı telefon satışı yapmayı hedefliyor.

Resmi raporlar, Mi ve Redmi serisinin üreticisinin, 2018 yılının ilk çeyreğinde aylık 10 milyonun üzerinde akıllı telefon satışı olduğunu ortaya koydu. Xiaomi'nin bu satış trendi devam ederse, basit bir hesapla 120-150 milyon aralığını denk geliyor. Geçen yılki satışları ile karşılaştırırsak, Xiaomi 2017 yılında 90 milyon adet akıllı telefon satışına imza atmıştı.

Huawei, geçen yıl sattığı 1503 milyon akıllı telefonun 90 milyonunu Çin'de sattı. Huawei de 2018 yılı için 200 milyon rakamına ulaşmayı hedefliyor. Oppo ve Vivo ise gelişmekte olan pazarlarda, daha ekonomik modellere yoğunlaşarak satışlarını artırmayı planlıyor.
 
Son düzenleme:


Üst Alt