Tohoku - Japonya'da Gezilecek Yerler

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Tohoku - Japonya'da Gezilecek Yerler
Hirosaki, Honshu, Kaplıca, Kayak, Okama, Tohoku

TohokuTohoku bölgesinde turistlerin ilgisini çeken, görünüşte sade ancak zengin ve derin bir havaya sahip çok çeşitli yerler bulunur. Renkli doğal bir dünya, dost canlısı yerli halk ve bölgenin kısa yaz döneminde doruğa ulaşan canlı yaz festivallerinin bir birleşimi ve çok daha fazlası…

Honshu adasının kuzey kesimi Tohoku bölgesi olarak adlandırılır. Yüksek yamaçlarda hava her zaman ferahlık verecek kadar serin olup yaz aylarında ülkenin güneybatı bölgelerinden 10 derece kadar daha soğuktur. Tohoku’nun her yerinde sade görünümlü kaplıcalar mevcuttur ve bu kaplıcalar Japonya’nın dört bir yanından “onsen” meraklılarını kendine çeker.

nyuto-kaplicasi.jpgŞifa dağıttığı bilinen bu kaplıcalar, eskiden beri tedavi amaçlı hizmet vermektedir. Shinkansen hızlı treni ile Tokyo’ya 2 saatlik mesafedeki Sendai, Pasifik Kıyı bölgesine geçiş yoludur. Sendai, trenle 40 dakika uzaklıktaki Matsushima’ya yapılan geziler için bir üs niteliğindedir.

Matsushima, Japonya’daki en güzel üç yerden biri olarak bilinir. Manzaralı körfezi yüzlerce adacıkla süslenmiştir. Tekne ile körfezin etrafında güzel bir gezinti yapabilirsiniz.Sendai’den trenle 1 saat 30 dakikalık mesafedeki Hiraizumi, Kyoto şehri model model alınarak kurulmuş bir şehir olup 1109 yılında inşa edilen Chusonji Tapınağı ile bilinmektedir. Orijinal olarak siyah lake kaplı ve altın yaldızla bezeli Konjikido (Altın Salon) 11 Buda simgesine ev sahipliği yapar.

Morioka’dan hızlı ekspresle 2.5 saat uzaklıktaki Aomori, Towada-Hachimantai Ulusal Parkı’nın gözdeleri olan Towada Gölü ve Oirase Vadisi’ne yapılan seyahatlerin başlangıç noktasıdır. Parkın merkezinde bulunan Towada Gölü, Japonya’daki en güzel göllerden biridir. Batı kıyısında, 14 km. uzunluğundaki Oirase vadisi uzanır. Sık ağaçlarla kaplı dar ve dik yamaçları oyunca kıvrılarak uzayan gezinti yerleri, tertemiz dereleri ve küçüklü büyüklü şelaleleri ile dinlendirici manzaralar sunar.

Aomori şehrinde mutlaka görülmesi gereken yerlerden biri de Aomori merkezinden otobüsle 30 dakika uzaklıkta bulunan eski Sannai-Maruyama kalıntılarıdır. 4000 ila 5500 yıl öncesine uzanan bu kalıntılar, Jomon dönemi topluluklarından kalan en geniş çaplı kalıntılardandır. Toprak üstüne çıkarılmış eşyalar ve eski ev röprodüksiyonları halka açıktır. Şehirde Ağustos ayında düzenlenen Nebuta Festivali, tüm ülkeyi temsil eden bir festival olup dünyanın dört bir yanından eğlence meraklılarını kendisine çekmektedir.

Hirosaki, hızlı ekspres ile Aomori’den 30 dakika uzaklıktadır. Hirosaki Kalesi ve çevresi, her yıl mayıs ayının başında çiçek açan yaklaşık 5000 kiraz ağacının görüntüsüyle canlanır.Aomori ve Akita’nın eyalet sınırları arasında uzanan Shirakami-Sanchi Dağları, çok yaşlı kayın ağaçlarının bulunduğu geniş bir orman arazisi olup doğanın el değmemiş köşelerini içinde saklar. Hemen yakınlarda “Mini Shirakami” yürüyüş yolu uzanır.Akita Shinkansen hızlı treni ile 2 saat uzaklıktaki Akita şehri, Tohoku bölgesindeki bir diğer muhteşem yaz festivali olan ve ağustos ayında düzenlenen Kanto festivaline ev sahipliği yapar.Shinkansen ile Akita’dan 75 dakika uzaklıktaki Kakunodate, samuray evleri ve depoların bulunduğu tarihi bir kasabadır. Buradaki samuray evleri artık müze ve restoran olarak işlev görmekte olup ziyaretçilere eski Japonya’nın havasını teneffüs etme fırsatı tanır.Shinkansen ile Tokyo’ya 3 saatlik mesafede bulunan Yamagata Eyaleti’nde ziyaretçiler, Zao sıradağlarında kayak yapma ve kaplıcaların keyfini çıkarma şansı yakalar.

zao-dagi.jpgZao “Okama” (=kazan) zümrüt yeşili suyu ile parlayan mistik bir krater gölüdür. Mutlaka ziyaret etmenizi öneririz. Tsuruga Kalesi’nin yer aldığı bir kasaba olan Aizu Wakamatsu, Shikansen ya da JR hızlı treni ile Tokyo’ya 2 saat 30 dakika uzaklıktadır. Hemen yakınında, ünlü kayak merkezlerinden Bandai Dağı ve Inawashiro Gölü uzanır.

UNESCO tarafından ilan edilen Dünya Mirası Alanı: Shirakami-Sanchi Dağları
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Doğuş Pertez
Cevap
0
Görüntüleme
1K
Doğuş Pertez
Doğuş Pertez
Cevap
0
Görüntüleme
2K
Doğuş Pertez
Doğuş Pertez
Cevap
0
Görüntüleme
1K
Doğuş Pertez
Doğuş Pertez
Cevap
0
Görüntüleme
928
Doğuş Pertez


Üst Alt