Kyushu / Okinawa - Japonya'da Gezilecek Yerler

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Kyushu / Okinawa - Japonya'da Gezilecek Yerler
Aso Dağı, Honshu adası, Kyusu, Miyazaki, Nagasaki, Okinawa, Shinkansen, Sofukuji Tapınağı, Unzen Dağı

okinawa.jpgJaponya’daki en büyük ada olan Honshu adasının güney batısında yer alan Kyushu, ılıman bir iklim, zengin yeşil kırlar, kaplıcalar ve gizemli volkanik oluşumlar sunar.

Kyushu, Kore ve Çin’e yakın olmasından dolayı, 4. yüzyıldan bu yana, daha sofistike olan komşularının kültürel etkisi altında kalmıştır. Ayrıca, 16. yüzyılda Portekizlerin buraya ayak basmasıyla Kyushu, batıyla ilk temas noktası olmuştur.

Shinkansen hızlı treni ile Tokyo’dan 6 saat, Shin- Osaka’dan 3 saat uzaklıktaki Fukuoka, Kyushu’ya açılan demiryolu kapısıdır. Son yıllarda şehir, Asya’daki diğer ülkeler ile olan uluslararası değişimin stratejik noktası haline gelmiştir. 1999 yılında açılan ve merak uyandıran Asya Güzel Sanatlar Fukuoka Müzesi, Asya’nın “bugününü” gözler önüne sermesi açısından ziyaret edilmeye değer yerlerden bir tanesidir. Fukuoka, Hakata-ori ipek kumaşları ile Hakata Dontaku ve Yamagasa festivalleri ile ünlüdür.

fukuoka.jpgFukuoka’dan arabayla 20 dakikalık mesafede bulunan Dazaifu’da, eski Japon saray kültürüne yönelik bir çok arkeolojik bulgular mevcuttur.Nagasaki, Unzen’e doğru giden bir yol niteliğindedir. Nagasaki, 1639-1859 yıllarını kapsayan Japon tecridi döneminde Tokugawa şogunluğu tarafından dış ticarete açılan tek Japon limanıydı. Aynı zamanda, İkinci Dünya Savaşı sırasında Japonya’ya atılan ikinci atom bombasının da hedefiydi.Şehirde ilgi çeken başlıca yerler arasında Çin Tapınağı olarak bilinen Sofukuji Tapınağı, ulusal hazine niteliğindeki Oura Katolik Kilisesi ve yüzyıllık Glover Konağı bulunur. Şehir, aynı zamanda Puccini’nin ünlü operası Madame Butterfly dekorunu anımsatan manzarası ile ünlüdür.Nagasaki Barış Parkı, Hiroshima’ya düşen ilk bombadan 3 gün sonra, 9 Ağustos 1945 tarihinde atılan atom bombasının tam düştüğü yeri anmak üzere planlanmıştır.Nagasaki’den araba ile 2 saat uzaklıktaki Unzen’de, hem yüksek yamaçlarda hem de deniz kıyısında bulunan kaplıca merkezleri yer alır.

Aktif bir volkan olan Unzen Dağı, en yükseği Fugendake (1360 m.) olmak üzere üç zirveden oluşur. Shimbara, bir zamanlar Shimbara Kalesi’nin yükseldiği bölgedir. Kalenin tekrar inşa edilen en yüksek kulesi şu anda bir müze olarak işlev görmektedir.Bu müzede, bölgede yaşamış ve 1638 yılında Shogunluğun zulmüne karşı son mücadelelerini vermiş olan Hıristiyanlara ait kayıtlar ve belgeler sergilenir. Kumamoto, sınırlı ekspres tren ile Hakata istasyonundan 1 buçuk saat uzaklıktadır. Belli başlı turistik yerler arasında, Kumamoto Kalesi ve Suizenji Parkı bulunur. Kumamoto, aynı zamanda dünyanın en geniş volkanik çöküntüsü olan Aso Dağı ve Kuju Dağı’nın bulunduğu Aso-Kuju Ulusal Parkı’na bir geçiş kapısı niteliğindedir.

oita.jpgTrenle Oita’dan 15 dakika uzaklıktaki Beppu Kaplıcası, Kyushu’nun batı kıyısında yer alır. Bir kaplıca merkezi olan Beppu, kaynayan çamur havuzları ile ünlüdür. Bu havuzlardan en aktif olanı, gürültülü bir şekilde patlama yaparak havaya çamur sıçratır. Halka açık kaplıcalar, bölgede 100’den fazla olup buranın, Japonya’da bulunan en büyük kaplıca merkezi olduğunun açık bir göstergesidir. Buradaki her banyoyu deneyin ve çok çeşitli kaplıca sularının keyfini çıkarın.Sınırlı ekspres tren ile Oita’dan 3 saat 20 dakika uzaklıktaki Miyazaki, gözde bir tatil beldesidir.

miyazaki.jpgMiyazaki’nin güneyinde deniz kıyısında yaklaşık 100 km. boyunca uzanan Nichinan Kaigan Ulusal Parkı, turistlerin ilgi odağıdır. En çok ziyaret edilen yeri ise palmiyeler ile kaplı küçük bir ada olan Aoshima Adası’dır.Kagoshima, sınırlı ekspres tren ile Miyazaki’den 2 saat 20 dakika uzaklıktadır. Şehirde, güzel manzaralar, tarihi yerler ve kaplıcalar çoğunlukta olup aktif bir volkan olan Sakurajima da burada yer alır.

Nishi-Kagoshima istasyonundan trenle 1 saat uzaklıkta, Japonya’daki en ünlü kaplıca merkezlerinden biri olan Ibusuki bulunur.

ibusuki.jpgSatsuma Yarımadası’nın en güney ucunda yer alan Ibusuki, ününü, beyaz kumlu sahiline ve zengin alt tropikal bitki örtüsüne borçludur. Buradaki benzersiz sıcak kum banyosunu deneyebilir ve yorgunluğunuzu üzerinizden atabilirsiniz.Kagoshima Havalimanı’ndan uçakla 40 dakika uzaklıktaki Yakushima Adası, binlerce yıl öncesine dayanan “Yaku-sugi” sedirlerinin yükseldiği ilkel ormanlardan bir tanesine ev sahipliği yapar. Burada dağcılık, vadi yürüyüşleri, kanoyla gezme ve çevre turları dahil olmak üzere bir çok açık hava etkinliğine katılmak mümkündür.Okinawan adaları arasında en çok bilinen büyük Okinawa adası, Tokyo’dan uçakla 2 saat 30 dakika, Osaka’dan (Itami) 2 saat 15 dakika uzaklıkta yer alır. Köklü tarihi, mercan resifleri, zümrüt yeşili denizi, güneşli gökyüzü ve alt tropikal bitki örtüsü ile ziyaretçilerin gözdesidir.Bölgede bulunan adalar, İkinci Dünya Savaşı sonunda Amerika Birleşik Devletleri tarafından işgal edilmelerinin ardından 1972 yılında Japonya’ya geri verilmiştir. Bir eyalet şehri olan Naha’daki turist merkezleri arasında, İmparatorluk ailesinin tanrı ataları olduklarına inanılan üç tanrıya ithaf edilmiş Naminoue Mabedi, ilk defa 450 yıl önce inşa edilmiş ve Ryukyu Hanedanlığı zamanında Okinawa’nın eski krallarının mozolesi olan Sogenji Tapınağı ve Kral Shosei’nin hükümdarlığı zamanında inşa edilmiş Shuri Kalesi’nin ikinci kapısı olan Shurei-nomon ya da Nezaket Kapısı yer alır. Okinawa Senseki (Muharebe Alanları) Ulusal Parkı, İkinci Dünya Savaşı’nda ölen 200 binden fazla kişinin ruhuna ithaf edilmiş anıtlardan oluşur.Ana adanın etrafında bulunan küçük adalar, dalış yapanlar ve turistler için denizaltını bir oyun parkına çeviren dünyadaki en berrak deniz suyu ve en güzel mercan resifleri ile övgüye değerdir.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Doğuş Pertez
Cevap
0
Görüntüleme
711
Doğuş Pertez
Doğuş Pertez
Cevap
0
Görüntüleme
947
Doğuş Pertez
Doğuş Pertez
Cevap
0
Görüntüleme
1K
Doğuş Pertez
Doğuş Pertez
Cevap
0
Görüntüleme
2K
Doğuş Pertez


Üst Alt