Sayılarla Galaxy Note7'nin batarya fiyaskosu

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Sayılarla Galaxy Note7'nin batarya fiyaskosu
Samsung, yeni phablet modeli Galaxy Note7'nin satışlarını durdurdu. Batarya fiyaskosu sonrasında eleştirilere maruz kalan Galaxy Note7 ikinci geri çağırma ile birlikte tamamen piyasadan kaldırırken, ayrıca firma cihazın üretimini de tamamen durdurmuş durumda.



Bu sene sonuna kadar oldukça fazla satması beklenen Samsung'un Galaxy Note7 akıllısı, satışa sunulmuş ve cihazın yandığı haberleri gelmişti. Firma bunun üzerine cihazın satışlarını durdurmuş ve satılanları da değiştirme kararı almıştı. Ancak değiştirilen Galaxy Note7 modellerinden de benzer haberler gelirken, Samsung, cihazı tamamen sonlandırdı.

Samsung cephesinden konu ile ilgili olarak bazı bilgiler de geldi ve açıklamalara göre ilk geri çağırma tarihinde 1 milyon civarında rakam telaffuz edilirken, ikinci geri çağırma ile bu rakam 1.9 milyon oldu. Ayrıca aşırı ısınma ve yanma yönünde şikayetler 15 Eylül'den bu yana 23 olarak artarken, Galaxy Note7'ye bağlı olarak maddi hasar rakamı ise 27 olarak rapor edilmiş.

15 Eylül'den önceye baktığımızda ise Amerika Birleşik Devletleri'nde 96 bataryanın ısınması rapor edilirken, 26 yanma haberi gelmiş ve 55 tanesi de maddi hasarlı olay olarak rapor edilmiş.

Samsung, değişim ya da para iadesi imkanını Galaxy Note7 kullanıcılarına sunuyor. Bir başka Samsung cihazı ile sorunlu modellerini değiştirenler 100$ çek imkanı yakalarken, geri iade ya da başka bir markanın satın alınmasında da 25$ çek veriliyor.

Son olarak Samsung'un bu faciadan sonra Galaxy Note isminin hep bu olay ile alınacak olması ihtimaline karşılık Galaxy Note ismini sonlandırmayı düşündüğü de ifade edilmekte.
Sayılarla Galaxy Note7'nin batarya fiyaskosu
 

Cadillac34

Üye
Gece rüyana giriyor galiba. Hemen hergün Samsung haberleri yapıyorsun. Adamları batırmaya niyetin var galiba. Benzer haberleri 1-2 gün sonra başka haberlerde görüyorum. :D
 


Üst Alt