Galaxy Note7'nin satışının durması sonrası Samsung çakıldı

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Galaxy Note7'nin satışının durması sonrası Samsung çakıldı
Samsung, geçtiğimiz Ağustos ayı başında büyük beklentilerle yeni phablet modeli Galaxy Note7'yi resmi olarak duyurmuş ve Türkiye de dahil olmak üzere dünya genelinde duyurunun hemen ardından da akıllı telefonunu satışa çıkarmıştı. Yeni cihazın satışa sunulmasının hemen ardından ise batarya fiyaskosu patlak verdi.



Samsung, Galaxy Note7'yi satın alan bazı kullanıcıların cihazlarının yanmalarının ardından olayı soruşturmuş ve bataryanın imalat sürecinde yaşanan bir aksaklık nedeni ile anot ve katotun temas etmesi ve aşırı ısınması sonrasında da cihazın yanabildiği ifade edilmişti. Samsung cihazın tüm dünya genelinde satışlarını durdurmuş ve satılanların da değişim kararı alınmıştı.

Güney Kore de 1 Ekim itibari ile tekrar Galaxy Note7 satışa sunulmaya başlanmış ve bir çok ülkede de değişimler gerçekleştirilmişti. Ancak kabus bir türlü bitmek bilmezken, sorunsuz olarak gelen yeni Galaxy Note7'lerde de benzer sorun olduğu yönünde bilgiler geldi. Bazı kullanıcılar güvenli olarak ifade edilen cihazlarının yandığını rapor ettiler.

Ve sonunda da beklenen Samsung açıklaması geldi ve firma Galaxy Note7'nin hem satışlarını hem de değişimlerini durdurdu. Ayrıca artık Galaxy Note7 firma tarafından satışa sunulmayacak.

Bir süre önce analistler Galaxy Note7'nin geri çağırma ile zararının 1.8 milyar dolar seviyesinde olabileceği kaydedilmişti. Ancak şimdi de tamamen cihaz satışları durdurulurken, zararın çok daha fazla olacağını belirtelim.

Samsung, ayrıca pazar değeri olarak da kayıp yaşadı. Firma Galaxy Note7'nin satışlarının durdurulduğunu açıklamasının ardından %8'lik kayıp yaşarken, firmanın pazar değeri 17 milyar dolar eridi.
Galaxy Note7'nin satışının durması sonrası Samsung çakıldı
 
  • Beğen
Tepkiler: MaxipmaN


MaxipmaN

Üye
uyku yok bu adamlara çare s8
 
besim.farhan

besim.farhan

Üye
Hiç sevmem Samsung ü ama üzüldüm, büyük talihsiz


iPhone ile uygulamasından gönderildi.
 


Üst Alt