Sağlık Meslek Lisesi Bölümleri ( Genel Bilgiler )

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Mali Özdemir

Mali Özdemir

Üye
    Konu Sahibi
Sağlık Meslek Lisesi Bölümleri ( Genel Bilgiler )
Acil Tıp Teknisyenliği;
Acil Tıp Teknisyenliği bölümünde; bireyi, aileyi, toplumu kazalardan koruyarak toplumun her kesimindeki kişilerin bedenen ruhen ve sosyal yönden kazaya uğraması halinde tıbbın gerektirdiği bilgi ve becerilerle onlara ilk yardım bakımı planlanması, uygulanması konularında teorik ve uygulamalı eğitim verilmektedir.
Bu bölüm mezunları; özel ve resmi sağlık kurum ve kuruluşlarında "Acil Tıp Teknisyeni" ünvanı ile çalışırlar. Çalıştıkları alanlar; Yataklı Tedavi Kurumlarının Acil Servisleri, 112 Hızır Acil İstasyonu, 112 Komuta Kontrol Merkezleri, Özel Ambulans Hizmetleri vb. birimlerde görev alabilirler. Kaynakwh webhatti.com:
Anestezi Teknisyenliği;
Anestezi Teknisyenliği bölümünde; Anesteziyoloji mütehassısı bir hekim kontrolü altında hastaların, cerrahi müdahale sırasında anestetik maddeleri tekniğe göre uygulayarak uyutulması konularında teorik ve uygulamalı eğitim verilmektedir.
Bu bölüm mezunları; özel ve resmi sağlık kurum ve kuruluşlarında Anestezi Teknisyeni olarak çalışırlar. Çalıştıkları alanlar; Yataklı Tedavi Kurumlarının Ameliyathane ve Ameliyathaneye bağlı birimlerinde görev alabilirler.
Diş Protez Teknisyenliği;
Diş Protez Teknisyenliği bölümünde; ağız ve diş sağlığı konularında, diş hekiminin direktif ve kontrolü altında , ağız ölçüleri üzerinde hastanın eksik olan diş, ağız dokularının tamamlanması ve düzenlenmesi , protez ve apreylerin tekniğine uygun olarak yapılması konularında teorik ve uygulamalı eğitim verilmektedir.
Bu bölüm mezunları; özel ve resmi sağlık kurum ve kuruluşlarında "Diş Protez Teknisyeni" ünvanı ile çalışırlar. Çalıştıkları alanlar; Yataklı Tedavi Kurumlarının Diş Üniteleri, özel ve resmi Ağız ve Diş Sağlığı Merkezleri , Diş Protez Laboratuvarları gibi kurumlarda görev alabilirler.
Hemşirelik;
Hemşirelik bölümünde; toplumun her kesimindeki kişilerin bedenen, ruhen ve sosyal bakımdan sağlığının bozulması halinde, tıbbin gerektirdiği bilgi ve becerilerle hasta bakımı hizmetleri , uygulanması, takip edilmesi, değerlendirilmesi ve sağlık eğitimi konularında teorik ve uygulamalı eğitim verilmektedir.
Bu bölüm mezunları; özel ve resmi sağlık kurum ve kuruluşlarında "Hemşire" ünvanı ile çalışırlar. Çalıştıkları alanlar; Yataklı ve Yataksız Tedavi Kurumları, Yaşlı Bakım Merkezleri gibi kurumlarda görev alabilirler.
Laboratuvar Teknisyenliği;
Laboratuar Teknisyenliği bölümünde; sağlık kurumları bünyesinde çeşitli laboratuvarlarda, halkın sağlığını korumak ve teşhis ile tedavisine ışık tutmak amacıyla, her çeşit araç-gereç ve cihazları kullanarak teknik seviyedeki laboratuvar tetkik ve analizlerin yapılması konularında teorik ve uygulamalı eğitim verilmektedir.
Bu bölüm mezunları; özel ve resmi sağlık kurum ve kuruluşlarında Laboratuvar Teknisyeni olarak çalışırlar. Çalıştıkları alanlar; Yataklı ve Yataksız tedavi kurumlarının laboratuvarlarında, özel laboratuvarlarda vb. laboratuvarlarda görev alabilirler.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Eren Değerli
Cevap
11
Görüntüleme
376
gonyalı
Doğuş Pertez
Cevap
0
Görüntüleme
406
Doğuş Pertez


Üst Alt