Küçük, Mini, Küçük (4X3) Metin saat widgeti Refresh ve FP1

Sponsorlu Bağlantılar

iizzz

iizzz

Üye
:tşk:
 


noss_bar

noss_bar

Emekli Yönetici
fp1 uyumlu olmasını istiyorsan sis içindeki ilk xml dosyasıni sil öyle paylaş fp1 için sonra kurulur güncelleme hatası vermez arkadaşlar doğru söylüyor fp1 in hack i refreshten biraz farklı iki uygulama normal metin saat ile bu küçük farklı uidlere sahip oldukları için fp1 de önce yüklenmiş olanın dosyasının değişmesine izin vermiyor hack kaynaklı bir durum refreshte bu sorun yok değiştirebiliyor o yüzden sizde sorun olmuyor
 
metyuu

metyuu

Üye
    Konu Sahibi
noss_bar kardeşim dediğin gibi yaptım paylaştım oldumu bilmiyorum artık deneyen arkadaşlar yazar sonucu
 
noss_bar

noss_bar

Emekli Yönetici
%100 olmuştur ben daha senin ilk paylaştığını indirmiştim güncelleme hatası almıştım sonra sis içinde çakışan bir tek dosya backup_registration.xml dosyası idi 144 bayt diğer metin saat ile aynı kodlar var onu kaldırdım yükledim sorun kalmadı senin şuan yaptığınada baktım sorun yok perfect :)
 
metyuu

metyuu

Üye
    Konu Sahibi
:tşk: noss_bar
 
noss_bar

noss_bar

Emekli Yönetici
Mesajları baştan sona okudum sanırım anlaşılmayan yerler var. Hem anlayın hemde çok daha fazlasını öğrenin. Bilgi bilgidir. Kimseye muhtaç kalmayın. Kimsenin lafına esir olmayın. Daha sonra türkçesininde nasıl yapıldığını anlatırım. Bu küçük olan uygulama normal uygulamanın eki dir. yani normal metin saat yüklü olmayanlarda bu küçük uygulama çalışmaz. refresht te küçük olan direk çalışıyor sebebi güncelleme ile gelen normal ingilzce saat olması ama dediğim gibi ingilizce. bunun için normal türkçe metin saatin sadece dll dosyasını c sys bin içine atmaları yetecektir geri kalan dosyalara gerek yok zaten var. hem normal türkçe olacak hem küçük türkçe olacaktır. fp1 de ise direk küçük olanı kurarsanız çalışmaz çünkü sistemde kullanılacak taban dosyalar ve dil dosyası yok. o yüzden bunu kullanmadan önce normal türkçe metin saat kurmaları sonra burdaki yeni xml olmayan küçük saati kurmaları gerekir. güncelleme hatası olmaz. sonuç her yer türkçe her yer metin saat. daha da mini yapmamı ister misiniz. hadi meytu sana sen yap. PsPAD hex editor var onu indir küçük sis içinden o0000 uzantılı dosyayı çıkar hex editor e at ve alttaki resme bak nereyi değiştireceğini ben yazdım :)

Küçük olanın boyutu 8x3 verilmiş. büyük normal olan 8x6 verilmiş. aslında küçükte hata var. saat ekranın sağdan sola doğru ekranın tamamını kullanmadığı halde 8 verilmiş. bunu 4x3 yaparsan. metin saat küçülmez. ama yan yan iki metin saat koyabilirsin boşluğu değerlendirirsin. günlük hava durumu güzel sığar yan yana. tek yapman gereken küçük olanının içinden o0000 uzantılı dosyayı çıkarıp PsPAD programını indir içine at ve resimde görünen 8x3 yerine sadece 8 i 4 yapman ve kaydetmen ve sis içine koyman. manifest dosyasını notepad++ ile açıp versiyon 2.5 boyut 8x3 ün 8 i 4 yapman. ve sis içine atman. boşluk kalktı yan tarafa başka widget kısayol için boşluk kaldı.

Gelelim yeni mini yapmaya :)
küçük olandan siscontent ile klasörlere parçala o0000 dosyasını psPAD in içine at mini yapmak için 2x1 yeter çok mu ufak oldu 3x2 olsun. aynı düzenlemeyi manifest.dat dosyasındada yapıyouz. klasör yolu versiyon 2.5 oluyor ve boyut ta o000 içine ne yazdıysak onu manifest içindede yazıyoruz.

<widgetwidth>2</widgetwidth>
<widgetheight>1</widgetheight>

sis i toplarken dikkat etmen gerek dosya yolunda 1.5 isimli klasörü 2.5 yapman. orjinal olan 0.5 isminde küçük olan 1.5 isiminde mini yede 2.5 yakışır. her dosya yolunda 7 8 tane dosya yolunda 1.5 u 2.5 yapıp yeni sisi klasörden oluşturman. bitti nur topu gibi mini metin saat oldu güle güle kullanın.



Sonuç olarak ne öğrendik. widget boyutlarının o0000 uzantılı dosyada ve manifest.dat ta olduğu yeni widgetin nasıl doğduğu. mantık belli bunu tüm widgetlerde yapabilirsiniz. rss widgetini kocaman tam ekrana sığacak kadar yapabilirsiniz 16x8. veya minnacık 1x1 kısayoldan bile ufak widgetler :)

 
metyuu

metyuu

Üye
    Konu Sahibi
sağol kardeşim eline sağlık bilgiler çok güzel akşama boş zamanımda denerim biraz türkçeleştirmekten anlıyorum ama içerik değiştirmeden fazla birşey bilmiyordum işime çok yarayacak
 
noss_bar

noss_bar

Emekli Yönetici
küçük diye paylaştığını hatasını düzenledim 4x3 tam uydu ekrana yarı boşluğunu aldım. mini yaptım ama yazı sorunu var yazılar fazla küçülmüyor 2x2 yaptım ikinci resimde görüldüğü gibi buton boyutunda



mini :)

 
metyuu

metyuu

Üye
    Konu Sahibi
bende denedim 4x3 yaptım ama alttaki yazı sığmadı
 
noss_bar

noss_bar

Emekli Yönetici
mini yaptım yazı tamam tarih eksik sadece saat :)



- - - Eklendi - - -

hem manifest e 4x3 yap hem o0000 da 4x3 yap olur. benim küçük te 4x3 yaptım oldu. Mini için 4x2 yaptım oldu ama farklı uygulama olarak yaptım. 3 ü de oluyor ekrana.
 
metyuu

metyuu

Üye
    Konu Sahibi
bende alttaki yazıyı yirmi dokuz yaptım en uzun olanı sığmadı :)
 
noss_bar

noss_bar

Emekli Yönetici
son budur

mini ve küçük ve normal boşluklar alındı

 
metyuu

metyuu

Üye
    Konu Sahibi
ben boşluk alacak kadar bu işi bilmiyorum noss_bar kardeşim :) düzenlenmiş şekli yayını sana kalmış
 
aslankaplants

aslankaplants

Üye
4x3 ü paylaşsanız olur mu çok hoşuma gitt
 
metyuu

metyuu

Üye
    Konu Sahibi
arkadaşlar konuya kırmızı, mavi büyük metin saati ve küçük 4x3 kırmızı, mini kırmızı saatler eklendi sis dosyalarıdır.
 
noss_bar

noss_bar

Emekli Yönetici
konunun her tarafı link oldu ama neyse :)

normal kırmızı metin saat 8x6
normal mavi metin saat 8x6
küçük kırmızı metin saat 4x3
mini kırmızı metin saat 4x2
 
metyuu

metyuu

Üye
    Konu Sahibi
Haklısın kardeşim insanların kafası karışacak biraz :) konunun başlığınıda değiştirmeli
 
noss_bar

noss_bar

Emekli Yönetici
sen bence konu ismini normal küçük mini 3 metin saat widget bir arada diye başlık yap. benim verdiğim resmi koy sana linklerin hepsini kaldır gönderdiğim zip içinden saatleri çıkart tek tek mediafireye yükle her linki başına saatin ismini cismini yaz. ve güncelle temiz iş olur. benim verdiğim linki kullanma konuda ben bazen temizlik yapıyorum mediafirede sonra konu linkin kırık diye uyarı alırsın. ok
 
metyuu

metyuu

Üye
    Konu Sahibi
yarın sabah düzenlerim yanlız bu büyük metin saatler bende bileşen hatası verdi
 
aslankaplants

aslankaplants

Üye
küçük metin saati yükledim bütük saat mavi oldu

- - - Eklendi - - -

küçük metin saati yükledim büyük saat mavi oldu
 


Üst Alt