İlköğretim öğrencilerine bedava e-posta

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
İlköğretim öğrencilerine bedava e-posta
Ulaştırma Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve TTNet işbirliği ile ilköğretim dördüncü ve beşinci sınıfta okuyan 2,5 milyon öğrenciye ve 600 bin öğretmene güvenlik seviyesi üst düzeyde e-posta adresi verilecek.
Türk Telekom’un sahibi olduğu Internet Servis Sağlayıcı TTNet’in eğitime yönelik iki büyük projesi düzenlenen basın toplantısı ile tanıtıldı. Milli Eğitim Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı ve TTNet işbirliği ile hayata geçirilen projelerden ilkinde bu yıl ilköğretim dördüncü ve beşinci sınıfta okuyan öğrencilere birer e-posta adresi verilmesi öngörülüyor.
Okul, öğrenci ve ebeveynler arasındaki ilişkiyi güçlendirmesi amaçlanan e-posta projesinin gelecek yıllarda 4’üncü sınıftan 8’inci sınıfa kadar tüm ilköğretim öğrencilerini kapsayacak şekilde genişletilmesi planlanıyor. İlköğretim öğretmenlerinin de kapsama alınacağı bu proje ile, toplam e-posta adresi adedi 7 milyona varacak ve dünyanın en önemli e-posta dağıtım ağlarından biri kurulmuş olacak. Halen Türkiye’de 2,5 milyon ilköğretim dördüncü ve beşinci sınıf öğrencisi bulunuyor.
Öğrencilerin internetle tanışırken Microsoft Outlook Web Erişimi çözümünü kullanacağı proje kapsamında her öğrenciye, öğrencinin adı ve soyadının ilk harfinden oluşacak e-posta adresleri verilecek ve bu adresler öğrenci ilköğretimi bitirinceye kadar ona ait olacak. Milli Eğitim Bakanlığı ayrıca, eğitsel ve bilgilendirme amaçlı çalışmalarını, anket veya internet tabanlı araçlarla gerçekleştireceği etkinliklerini bu hizmet üzerinden sunabilecek.
İşbirliği protokolü çerçevesinde TTNet yine Türk Telekom iştiraki olan IES şirketinin ürettiği eğitim içeriklerini de ilköğretim okullarındaki BİT sınınflarından ücretsiz olarak izlenmesini sağlayacak. Bu konuyla ilgili olarak TTNet Vitamin isimli bir yarışma da başlatılıyor.
Öğrencilere eğitimle ilgili konularda bilişim teknolojisini kullanma alışkanlığı kazandırılması amacıyla düzenlenen TTNetVitamin Yarışması, 20 Mayıs - 20 Haziran tarihleri arasında yapılacak. adresinden ulaşılacak yarışmaya, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı ilköğretim okullarında 2007-2008 eğitim-öğretim yılı içerisinde öğrenimine devam etmekte olan ve 6, 7 ve 8’inci sınıf öğrencileri katılabilecek.
TTNet, grup şirketlerinden IES ile birlikte hazırladığı bilgisayar destekli etkinlik “TTNetVitamin Yarışması” ile ilköğretim öğrencilerinin en son teknoloji ürünlerinden biri ile tanışmalarını amaçlıyor. Yarışmaya katılan her bir öğrenci “Matematik” ile “Fen ve Teknoloji” başlıkları altında, kendi sınıf seviyesindeki 8 etkinliğe ulaşacak. Milli Eğitim Bakanlığı eğitim müfredatına ve öğrencilerin okullarındaki eğitim düzeyinde elde ettikleri bilgi birikimlerine uygun olarak hazırlanan her etkinliğin farklı eğitsel hedefleri var. Her bir etkinlik, “öğrenme parçası” ve “yarışma parçasından” oluşuyor. Öğrenciler, etkinliklerin öğrenme parçasına istedikleri kadar ulaşabiliyorlar. Hedefleri tamamladıktan sonra ise ilgili etkinliğin yarışma parçası aktif hale geliyor. Yarışmayı bir defada tamamlamak gibi bir zorunluluk yok. Öğrenciler, her etkinliğin yarışma parçasına en fazla 3 kere girebiliyorlar ve etkinliklerdeki yarışma parçası kısmını tamamlamak için 32 günlük yarışma süresini istedikleri gibi kullanmakta serbestler.
Yarışma sonunda dereceye girecek öğrencilere yurtdışı seyahati, dizüstü bilgisayarlar, sınıflarına eğitim destek paketleri ve ücretsiz ADSL bağlantısı gibi ödüller verilecek.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Haydar
Cevap
2
Görüntüleme
387
Kayahan14
Haydar
Cevap
2
Görüntüleme
459
turaniaCCC
Doğuş Pertez
Cevap
0
Görüntüleme
803
Doğuş Pertez
Doğuş Pertez
Cevap
0
Görüntüleme
744
Doğuş Pertez


Üst Alt