Chubu Bölgesi - Japonya'da Gezilecek Yerler

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Chubu Bölgesi - Japonya'da Gezilecek Yerler
chubu, Japon Alpleri, Japon Denizi, Kanazawa Kasabası, Matsumoto, nagano, Zenkoji Tapınağı

japon denizi kumsalıChubu bölgesi, neredeyse Japonya’nın coğrafi merkezi konumundadır. Bu bölgede “Japon Alpleri”, ülkenin en eski ve en geleneksel yaşam tarzlarını yansıtan Japon Denizi kıyısı ve gelişmiş modern sanayisi ile Pasifik kıyısı uzanır. Tüm bunlar, bölgeyi oluşturan farklı yüzlerdir.
Japon Alpleri

Japon Alpleri, Honshu’nun orta ve en geniş kısımları boyunca kuzeyden güneye doğru uzanan bir dizi volkanik tepeden oluşur. Engebeli oluşu ve güzelliği açısından genellikle Avrupa’daki Alpler ile kıyaslanır. Kuzey Alpler, Chubu-Sangaku (Japon Alpleri) Ulusal Parkı’nın önemli bir bölümünü oluşturur.
Nagano

Nagano, 1998 Kış Olimpiyatları’na ev sahipliği yapmasıyla ün kazanmıştır. Bölgede bulunan yüksek alanlar kış aylarında elverişli kayak imkânları sunarken ferah geçen yaz ayları da dağ yürüyüşleri için idealdir. Nagano Şehrinin merkezinde bulunan Zenkoji Tapınağı, Budizm inancının ilk merkezi olarak 1400 yıldır hayranlık toplar. Heybetli ana binası ulusal hazine niteliğindedir.


Matsumoto Şehri

Matsumoto şehrindeki Matsumoto Kalesi’nin en yüksek tepesi siyah duvarlarından ötürü “Karga Kalesi” olarak bilinir. İç savaş dönemlerinde inşa edildiği için dekoratif özelliklerin ağırlıkta olmadığı kalede, basit ve eril bir güzellik hâkimdir
Kanazawa Kasabası

Hızlı ekspres ile Nagoya ya da Osaka’dan 3 saatlik mesafedeki Kanazawa, feodalizmin hüküm sürdüğü zamanların havasını halen yansıtan ve eski bir kalenin bulunduğu bir kasabadır.

Noh tiyatrosu, çay seremonisi ve çiçek düzenleme sanatı gibi süregelen gelenekler, 17. yüzyıldan 19. yüzyıla kadar devam eden, bozulmamış barış döneminin bir sonucu olarak ortaya çıkmıştır. 1822 yılında kurulan Kenrokuen Parkı, şehrin merkezinde yer alır ve Mito’daki Kairakuen Bahçesi ve Okayama’daki Korakuen Bahçesi ile birlikte Japonya’nın en güzel üç bahçe peyzajından biri olarak bilinir.
Kanazawa’dan başlayıp Fukui’den geçerek yapacağınız 1 saat 30 dakikalık tren yolculuğu sonucunda Zen Budizmi’nin Soto mezhebinin merkezlerinden biri olarak anılan Eiheiji Tapınağı’na ulaşabilirsiniz.



Zen Budizmi’ni Çin’den Japonya’ya taşıyan Rahip Dogen (1200-1253) tarafından yaptırılmıştır. Kanazawa’nın kuzeydoğusunu oluşturan Noto Yarımadası, Japon Denizi’ne doğru çıkıntı yapar. Uzun kıyı şeridi, çok çeşitli bir coğrafyaya ev sahipliği yapar. Dış kıyıları engebeli yapısı ile öne çıkarken, iç kıyılar, resim tablosu güzelliğindeki, sayısız balıkçı köyleri ile koylar ve küçük körfezler açısından zengindir.
Tateyama Kurobe Alpleri Rotası

Tateyama Kurobe Alpleri Rotası muhteşem bir dağlık gezi rotası olup, Toyama Eyaleti’nin Tateyama istasyonundan yerel Toyama-Chiho Demiryolu ile başlayan yolculuk Kuzey Japon Alpleri’ni geçerek Nagano Eyaleti’nin Omachi beldesinde son bulur. 3000 metre yükseklikteki muhteşem dağ manzarasının tadını çıkartmak için teleferik,
otobüs ve troleybüsten yayarlanabilirsiniz.


Niigata

Tokyo’dan 1 ila 2 saatlik uzaklıktaki Niigata Eyaleti, dünyanın en karlı bölgelerinden biri olup kış boyunca çok sayıda kayakçının akınına uğramaktadır. Deniz otobüsü ile Niigata’dan 1 saat uzaklıktaki Sado Adası, beşinci en büyük Japon adasıdır ve ikili paralel dağ sıraları arasında konuşlanmış birçok küçük pirinç çiftliğine ev sahipliği yapar.
 
  • Beğen
Tepkiler: Aege
Aege

Aege

Üye
bu dağda kayak yapmak benim için çok büyük bir zevk olacak :)
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Doğuş Pertez
Cevap
0
Görüntüleme
755
Doğuş Pertez
Doğuş Pertez
Cevap
0
Görüntüleme
928
Doğuş Pertez
Doğuş Pertez
Cevap
0
Görüntüleme
988
Doğuş Pertez
Doğuş Pertez
Cevap
0
Görüntüleme
2K
Doğuş Pertez
Doğuş Pertez
Cevap
0
Görüntüleme
1K
Doğuş Pertez


Üst Alt